شهره خردپیشه - رئیس گروه آموزش معاونت صنایع دستی - در گفتوگو با ایسنا درباره غرفه صنایع دستی کودک و نوجوان در بیستوهشتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، اظهار کرد: هدف ما آشنایی کردن کودکان و نوجوانان با صنایع دستی کشور است. به همین دلیل، هفت رشته صنایع دستی را برای آموزش در نمایشگاه در نظر گرفتیم و از مربیهای این رشتهها دعوت کردیم تا با آموزش زنده این هنرها، کودکان را تا حدی با صنایع دستی و هنرهای سنتی آشنا کنند. ما درصددیم، کودکانی را که برحسب رده سنی به هر رشتهای علاقهمند هستند، برای شرکت در کلاسهای آموزشی هدایت کنیم.
رئیس گروه آموزش معاونت صنایع دستی درباره اینکه این افراد برای آموزش به چه نهادهایی معرفی میشوند و آیا کلاسهای آموزشی در این زمینه رایگان است؟ توضیح داد: کودکان بالای ۱۲ سال براساس استانداردهای آموزشی به کلاسهای تابع و موسسات آزاد معرفی میشوند تا بتوانند بهصورت حرفهای در یک رشته فعالیت کنند. کودکان تا هشت سال نیز از طریق کارگاههای زندهای که قرار است با همکاری شهرداری یا در معاونت صنایع دستی یا فضاهای دیگر برگزار میشود، معرفی میشوند. متاسفانه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران ارائه خدمات آموزش کوتاهمدت را به شهرداری و فنی حرفهای واگذار کرده است، به همین دلیل آموزش رایگان نیست؛ اما ما تلاش میکنیم که این امر محقق شود و کلاسها با هزینهای برگزار شود که خانوادهها توان پرداخت آن را داشته باشند.
او درباره رشتههایی که در غرفه صنایع دستی آموزش داده میشوند، گفت: این هفت رشته صنایع دستی شامل گلیمبافی، حصیربافی، نقاشی پشت شیشه، سفال، چاپ دستی، معرق و تاپستری هستند.
خردپیشه درباره رشته تاپستری، توضیح داد: این رشته اخیرا به آموزشهای ما اضافه شده، زیرا کودکان با نحوه بافت زیر و روی گلیم آشنا میشوند و میتوانند با استفاده از این گرهها یک تابلو هنری خلق کنند.
رئیس گروه آموزش معاونت صنایع دستی بیان کرد: این غرفه از اول تا هفتم شهریورماه برپاست. ما از ساعت ۱۰ تا ۱۸ برای کودکان و نوجوانان کلاس برگزار میکنیم؛ اما با توجه به استقبال بچهها تصمیم داریم، ساعت کاری را تا هشت شب افزایش دهیم. روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ کودک در رده سنی ۷ تا ۱۳ سال در این غرفه با صنایع دستی آشنا میشوند و ما نیز سعی کردیم از مربیانی که قبلا تجربه آموزش به کودکان را دارند، در این زمینه استفاده کنیم.
او با بیان اینکه این طرح تا کنون موفق بوده است، گفت: سعی میکنیم در سالهای آینده نیز با توجه به استقبالی که بچهها از این غرفه داشتند، این روند را ادامه دهیم. برای برگزاری غرفه صنایع دستی در نمایشگاه، سه نهاد دیگر از جمله کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه میراث فرهنگی و معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در شاخه کارودانش با ما همکاری داشتند.
خردپیشه ادامه داد: آخرین محصولات تولیدشده کانون پرورش فکری در این نمایشگاه ارائه شده، همچنین بازدیدکنندگان میتوانند با تولیدات دانشآموزان متوسطه آشنا شوند.
رئیس گروه آموزش معاونت صنایع دستی درباره اینکه تا کنون کدام رشته صنایع دستی با استقبال بیشتری از سوی کودک و نوجوان مواجه شده است، گفت: تمایل کودکان به ترتیب بیشتر به سفال، نقاشی پشت شیشه و گلیمبافی بوده است. رشته تاپستری نیز برای افراد ۷ تا ۱۰ سال جالب بوده، زیرا کودکان با استفاده از سوزنهای پلاستیکی و دارهای کوچک میتوانند بافت را به راحتی انجام دهند.
او بیان کرد: کودکان میتوانند تولیدات دست خود را به خانه ببرند تا هم یادگاری از صنایع دستی داشته باشند و هم هر بار که هنر دست خود را میبینند، فراموش نکنند که توانایی انجام چنین کاری را دارند. حتی ما نمونههایی داشتیم که کودک و نوجوان بعد از تولید کار دست خود، ذوقزده شده و شب با همان کاردستی خوابیدهاند.
رئیس گروه آموزش معاونت صنایع دستی اعلام کرد: فکر میکنم صنایع دستی میتواند در زمینه آموزش کودکان و نوجوانان موفق عمل کند. به همین دلیل، ممکن است همزمان با ۱۵ مهرماه که هفته ملی کودک است کارگاههای آموزشی با موضوع صنایع دستی داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، بیستوهشتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی از اول تا هفتم شهریورماه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی برپاست.
انتهای پیام
نظرات