مرجان شوشتری - معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان - در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه درپی شکایت مالک بنا و صدور رای دیوان عدالت اداری، خانه بچاری شماره ثبت خود را از دست داد، اما سوالی که مطرح میشود این است که آیا با خروج از ثبت، ارزشهای این بنا نیز از بین رفته است؟ آیا با خروج از ثبت، هویت تاریخی بنا از بین رفته یا کمرنگتر شده است؟!
او ادامه داد: حذف شماره ثبت هرگز این واقعیت را که این بنا ارزشهای معماری دارد، تغییر نمیدهد. با نگاهی به نمای این بنا، اولین چیزی که به ذهن متبادر میشود، این است که این خانه، بنایی قدیمی با معماری اسلامی است.
وی بیان کرد: خانه بچاری در فهرست آثار ارزشمند آبادان قرار داشت و در سال ۱۳۸۲ به شماره ۹۹۶۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و چندی پیش بهدلیل شکایت مالک، از طریق دیوان عدالت اداری از ثبت خارج شد.
معاون اداره کل میراث فرهنگی خوزستان درباره حفاظت از بناهای ثبتشده، گفت: قطعا بناهای ثبتشده با توجه به قوانین، بناهای حفاظتشده هستند؛ اما بناهای با ارزش نیز از آثاری هستند که سازمان میراث فرهنگی با توجه به مسئولیت خود نسبت به حفظ آنها، پیگیریهای لازم را برای حفاظت از آنها انجام میدهد.
شوشتری درباره خریدن بناهای تاریخی، توضیح داد: بعد از خروج این بنا از ثبت ملی، تلاشهای بسیاری برای خریداری آن توسط بخش خصوصی و ثبت دوباره در حال پیگیری است؛ اما متاسفانه عملیات تخریب این بنا بدون هیچگونه اطلاعرسانی به اداره میراث فرهنگی صورت گرفت.
وی درباره مجوز شهرداری برای تخریب بنا، تاکید کرد: خارج شدن بنا از ثبت، وظیفه شهرداری را نسبت به مکاتبه با میراث فرهنگی برای اعلام نظر و صدور مجوز تخریب و ساختوساز سلب نمیکند. یادمان باشد، بخشی از وظایف شهرداری مراقبت از هویت شهری است که در این زمینه از آنها انتظار میرود، همکاری با میراث فرهنگی در حفاظت هویت شهر را از اولویتهای مهم خود بدانند.
خانه بچاری مربوط به دوره قاجار و حاکمیت شیخ خزعل در خوزستان است و در آبادان، خیابان دبستان، روبهروی سینما نفت واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۹۶۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده بود که با تلاشهای مالک آن از این فهرست خارج شد.
انتهای پیام
نظرات