• شنبه / ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۵:۵۸
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 96052817428
  • خبرنگار : 71365

چهره دیگر «سیدعباس صالحی» در صحن مجلس

چهره دیگر «سیدعباس صالحی»  در صحن مجلس

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفته‌هایش در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، مانند وزیران پیشین این وزارتخانه، تقریبا اشاره‌وار از روی چالش‌های اساسی حوزه فرهنگ گذشت.

به گزارش ایسنا، امروز (شنبه، ۲۸ مردادماه) سیدعباس صالحی - وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم - در جایگاه دفاع و ارائه برنامه‌هایش در حوزه‌های زیرمجموعه این وزارتخانه، در صحن مجلس شورای اسلامی حضور یافت.

پیش از سخنان او، چند نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دفاع و مخالفت با او سخن گفتند. از جمله این افرد، محمود صادقی - نماینده مردم تهران - بود که در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سلیقه‌ای بودن نظارت، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پدر هنرمندان را درآورده است.

او همچنین به موضوع توقیف فیلم‌های سینمایی و همچنین سیاست «یک بام و دو هوا»ی وزارت ارشاد در حوزه موسیقی اشاره کرد؛ موضوع‌هایی که البته در این حوزه تازه نیستند و سال‌هاست در وزارت ارشاد جزو چالش‌های هر وزیری بوده‌اند و سخن گفتن از آن‌ها، در فضای مجازی و توییتر دیگر به امری روزمره تبدیل شده است.

در ادامه‌ این جلسه، سیدعباس صالحی به دفاع از برنامه‌های خود در این حوزه پرداخت؛ اما چیزی که بیشتر از موضوعات دیگر در صحبت‌های وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تاکید قرار گرفت، جایگاه دین و اهمیت دادن به منویات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و هنر بود.

صالحی در گفته‌هایش تقریبا اشاره‌وار از روی چالش‌های اساسی حوزه فرهنگ از جمله تعدد نهادهای تصمیم‌گیرنده درباره تولیدهای فرهنگی و هنری و مشکلات اهالی فرهنگ با این نهادها از جمله ممیزی، توقیف فیلم‌ها، لغو کنسرت‌ها و نمایش تئاتر و مشکلات مربوط به مطبوعات و رسانه‌نگاران گذشت و فقط در پایان سخنانش به‌صورت سربسته از لزوم اقتدار در تصمیم‌گیری در زمینه اختیارهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره صدور مجوزها سخن گفت.

البته او یادآور شد که ایران، رنگین‌کمان زیبایی است و یک‌جا زیباست، نباید تکه‌تکه شود، بلکه همه باید نقش و سهم خود را در این تنوع حفظ کنند، زیرا تنوع قومی و زبانی بر اقتدار ایران می‌افزاید. 

او همچنین گفت: به‌دنبال تحکیم حقوق فرهنگی هستم. اهالی فرهنگ در ذیل حقوق شهروندی حق امنیت، هویت قومی و صنفی و حقوق دیگری دارند. بسته تحکیم حقوق فرهنگی ما یک بسته جدی و نه زودگذر است.

صالحی بر ضرورت پیش‌بینی مجازات‌های بازدارنده، سریع و جدی برای متخلفان حریم فرهنگ و هنر تاکید کرد و درباره لغو مجوزها، گفت: ما از مجوزهای صادره پاسداری خواهیم کرد. در بخش دیپلماسی فرهنگی بر محور فرهنگ و هنر هم معتقدیم آنچه می‌ماند فرهنگ و هنر است و آنچه می‌رود نفت است. جامعه‌ای که فرهنگ مقتدر و پویا داشته باشد، به جهان نشان می‌دهد که امنیتش پایدار خواهد بود. ما باید تلاش کنیم ارتباطات اصحاب فرهنگ و هنر را در دیپلماسی فرهنگی تقویت کنیم.

در سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آنچه بیش از هر چیز دیگری به چشم می‌آمد، این بود که هرچند امروز سخنرانی کاملا متفاوتی از او نسبت به رویکردهای فردی و شخصیتش در چهار سال گذشته دیدیم، اما همچون بسیاری از مواقع در این حوزه و این وزارتخانه، طرح مسائل کلی و وارد نشدن وزیران به جزییات چالش‌های پیش‌رو، در صحبت‌های صالحی هم چشمگیر بود. موضوعی که تقریبا در سخنان و برنامه‌های تمام وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره‌های گذشته وجود داشته و همچنان وجود دارد. بخش عمده این صحبت‌ها همواره در جهت رفع نگرانی نهادهای حاکمیتی و عقیدتی در قبال اهالی فرهنگ و هنر بوده و گویا همچنان اهالی فرهنگ و هنر در مظان اتهام‌اند و باید همچنان از مشکلات آن‌ها در لفافه سخن گفت.

گفت‌وگو و شفافیت در همه مراحل تصمیم‌گیری و اجرا و این اعتقاد که دوره مدیریت پشت درهای بسته در غیاب مردم گذشته، موضوع‌های دیگری بودند که سیدعباس صالحی برای حل مشکلات اهالی نشر بر آن‌ها تاکید کرد، اما در سخنانش به چگونگی انجام این امور اشاره‌ای نکرد.

با این وصف، صالحی از برنامه فرهنگی دولت دوازدهم و لزوم ارتباط پیوسته و محکم آن‌ها با یکدیگر و ضرورت گسترش اعتمادسازی میان اصحاب هنر و دولت، بهبود اقتصاد هنر و تقویت نقش نهادهای صنفی گفت.

او همچنین برنامه‌های خود در زمینه بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر را دارای پیشنهادهای روشن دانست و افزود: ما به‌دنبال مانع‌زدایی و تمرکززدایی دولتی در حوزه فرهنگ و هنر، تسهیل قانونی و ساختاری تولید و خلاقیت‌های فرهنگی و هنری، افزایش سرانه فضاهای فرهنگی و توسعه زیرساخت‌های تولید و فروش محصولات فرهنگی هستیم و معتقدیم بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر با جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی امید دور از دسترسی نیست.

با توجه به مدیریت سیدعباس صالحی در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در طول چهار سال گذشته می‌توان امید داشت که او همچون گذشته بدون شعار برای رفع گرفتاری‌های فرهنگ و هنر گام بردارد و شاید از همین این رو بوده که در صحن مجلس نخواسته است به‌صورت مستقیم به شکاف‌های میان اهل فرهنگ و هنر با برخی نهادهای عقیدتی و حاکمیتی اشاره کند. راهکاری که در این چهار سال یکی از روش‌های مدیرتی سیدعباس صالحی در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha