به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پس از آنکه کره شمالی در ماه گذشته دو موشک بالستیک قاره پیما را به شکل قوسدار و منحنی به طرف ساحل غربی ژاپن پرتاب کرد، توکیو گزارش سالانه دفاعی خود را منتشر کرد.
وزارت دفاع ژاپن در این گزارش گفت: کاملا قابل تصور است که برنامه تسلیحات اتمی کره شمالی در حال حاضر پیشرفت کرده و ممکن است این کشور به توانایی کوچکسازی تسلیحات اتمی دست یافته باشد و در حال حاضر کلاهکهای اتمی داشته باشد. شایان ذکر است که رهگیری موشکهایی که به صورت قوسدار پرتاب میشوند، بسیار دشوار است.
در این گزارش ۵۶۳ صفحهای آمده است: از سال گذشته که کره شمالی دو پرتاب اتمی و بیش از ۲۰ پرتاب موشک بالستیک انجام داده تهدیدات اتمی به مرحله جدیدی رسیده است.
این گزارش دفاعی یک هفته پس از آن منتشر شد که "ایتسونوری اونودرا" که بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ وزیر دفاع ژاپن بود در جریان ترمیم کابینه شینزو آبه، نخست وزیر این کشور مجددا به سمت وزیر دفاع منصوب شد.
در این گزارش آمده است: کره شمالی برد و تنوع موشکهای خود را افزایش داده و به روشها و مکانهای پرتاب موشکیاش تنوع بخشیده است. پیونگ یانگ تنها در سال گذشته دو آزمایش اتمی انجام داد و بیش از ۲۰ موشک پرتاب کرد که نسبت به کل ۱۸ سال حکومت کیم جونگ ایل، رهبر سابق این کشور که در جریان آن ۱۶ موشک پرتاب شده بود، فراتر رفته است.
این گزارش افزود: تلاش کره شمالی برای پیشرفت برنامه اتمی و موشک بالستیکیاش به شدت به حقیقت پیوسته و به یک مشکل جدی برای منطقه آسیا – اقیانوس آرام از جمله ژاپن و همچنین کل جهان تبدیل شده است.
این گزارش دفاعی همچنین نسبت به "جسارتهای کنونی چین" در فعالیتهای هوایی و دریایی در آبهای منطقهای و همچنین نسبت به "عدم شفافیت در بسیج نظامی پکن که بودجه دفاعی آن طی دهه گذشته سه برابر شده"، ابراز نگرانی شده است.
افزایش تلاشهای منطقهای چین و کره شمالی سطح هشدار در ژاپن را افزایش داده است.
در این گزارش دفاعی آمده است: چین در دریای چین شرقی فعالیتهای خود را اطراف جزایر تحت کنترل ژاپن که هر دو کشور بر آن ادعای مالکیت دارند، افزایش داده و فعالیتهای خود را تا جنوب و دیگر بخشهای ساحل ژاپن گسترش داده است. پکن به شکل تهدیدآمیزی به فعالیتهای خود ادامه میدهد و ما نسبت به رفتار چین و تاثیراتش بر امنیت منطقهای بسیار نگران هستیم، به همین خاطر لازم است تا به شدت فعالیتهای نیروی دریایی چین را زیرنظر بگیریم.
انتهای پیام
نظرات