• شنبه / ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ / ۰۸:۰۳
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 96051408075
  • خبرنگار : 71568

/هویت جهادی، 37 سال خودباوری و بالندگی/

ارزیابی درصد موفقیت انتقال تکنولوژی در قراردادها/حضور در مجموعه دفاعی و نفتی کشور

ارزیابی درصد موفقیت انتقال تکنولوژی در قراردادها/حضور در مجموعه دفاعی و نفتی کشور

سرپرست پژوهشکده توسعه تکنولوژی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه جهاد توانایی ارزیابی میزان آمادگی کشور برای نحوه انتقال تکنولوژی در قراردادها را دارد، گفت: با صدور استانداردهای داخلی می توانیم به شرکت‌های دانش بنیان برای فروش محصولاتشان کمک کنیم.

محمد صادق حاجی‌تاروردی در گفتگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه پژوهشکده توسعه تکنولوژی با چهار گروه پژوهشی صنایع،‌متالورژی،مکانیک و اتوماسیون کار می‌کند اظهار کرد: بخشی از پروژه‌هایی که در پژوهشکده انجام می‌شود مربوط به پروژهاهی نظامی و دفاعی است. در واقع به مجموعه دفاعی کشور هم از بعد طراحی و ساخت تجهیزات تست و همچنین فناوری و ساخت بعضی از مهمات کمک می کنیم.

سرپرست پژوهشکده توسعه تکنولوژی جهاد دانشگاهی افزود: همچنین در زمینه توسعه فناوری وساخت تجهیزات و سیستم های مکانیکی و الکترونیکی مربوط به صنعت نفت پروژه‌هایی را اجرا می کنیم. در واقع چند سالی است که برای کمک به صنعت نفت که اقتصاد، توسعه و سیاست‌های کلان کشور به آن وابسته است حمایت تکنولوژیکی را در دستور کار قرار داده‌ایم .

وی تصریح کرد : البته علی‌رغم ساخت تجهیزات خوب و مورد استفاده در صنعت نفت که کاملا موفق بوده اما مدیران شرکت‌های نفتی بیشتر علاقه به همکاری با شرکت‌های خارجی دارند درحالی که ما در جهاد دانشگاهی بدون کپی برداری صرف و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا سیستم ها و تجهیزات را  طراحی مجدد می ‌کنیم.

ارزیابی میزان آمادگی کشور برای پذیرش تکنولوژی

حاجی تاروردی همچنین با بیان اینکه بحث ارزیابی میزان آمادگی فناوری یا بلوغ تکنولوژی در کشور از دیگر مسائل با اهمیت در پژوهشکده است گفت: بسیاری از نهادهای کشور با انعقاد قراردادی به دنبال انتقال تکنولوژی هستند اما دغدغه‌ای که در این زمینه وجود دارد این است که آیا این انتقال تکنولوژی واقعا اتفاق می‌افتد یا خیر؟

سرپرست پژوهشکده توسعه تکنولوژی جهاد دانشگاهی افزود: خوشبختانه بحث پیوست فناوری در قراردادهای انتقال تکنولوژی در سند نقشه جامع علمی کشور مورد تاکید قرار گرفته که فکر می کنیم مجموعه‌هایی همچون پژوهشکده توسعه تکنولوژی می توانند با ارزیابی میزان آمادگی ، میزان ساخت و میزان دستیابی به تکنولوژی در کشور درصد دستیابی و تسلط به تکنولوژی را سنجش کنند.

وی ادامه داد: شاخص هایی  همچون TRL،CRL و MRL جزو مباحث جدید در کشور است که بااستفاده از این روش‌ها می توانیم به صورت کلی میزان دستیابی به تکنولوژی را ارزیابی کنیم و مطمئن شویم که انعقاد قراردادها  تا چه میزان می تواند به انتقال تکنولوژی منجر شود.

دریافت ماشین‌آلات به منزله انتقال تکنولوژی نیست

حاجی تاروردی با بیان اینکه دریافت ماشین‌آلات به منزله انتقال تکنولوژی نیست که متاسفانه این روند در گذشته رواج داشته است گفت: در واقع با تکنیک‌های جدید TRL،CRL و MRL می توانیم با تقسیم بندی اجزای مختلف فنی هر فناوری و بررسی آن و به صورت تخصصی میزان ظرفیت کشور در ابعاد مختلف را برای پذیرش و دستیابی به آن تکنولوژی را بررسی کنیم.

سرپرست پژوهشکده توسعه تکنولوژی جهاد دانشگاهی افزود: TRL9 حداکثر مقداری بوده که نشان دهنده تسلط به تمام تکنولوژی است. هر چه از این عدد کاسته شود یعنی هنوز به قله تکنولوژی دست نیافته‌ایم .

توسعه آزمایشگاه‌های میکروالکترونیک برای ساخت تجهیزات میکروفلوئیدیک

وی در ادامه با اشاره به فناوری میکرو فلوئیدیک اظهار کرد: این فناوری با ساختن میکرو کانال‌های بسیار باریک که فقط با فناوری های میکرو الکترونیک میسر است کمک می‌کند که ما در ایران این تکنیک را توسعه داده و می توانیم بسیاری از ابزارها و تجهیزات میکرو الکترونیک را در ایران بسازیم.

حاجی تاروردی افزود: در واقع می توانیم یک آزمایشگاه تشخیصی و اندازه گیری بزرگ (به عنوان مثال یک اتاق100  مترمربعی) را به یک قطعه 10 سانتی متری که بتواند همان آزمایش ها و اندازه گیری ها را در مقیاس خیلی کوچک انجام دهد تبدیل کنیم.

سرپرست پژوهشکده توسعه تکنولوژی جهاد دانشگاهی ادامه داد: طراحی این آزمایشگاه‌ها در ایران بیشتر با کمک‌خارجی‌ها انجام می شود اما ما توانستیم آزمایشگاه‌های میکرو الکترونیک جهاد دانشگاهی صنعتی شریف را برای ساخت تجهیزات میکروفلوئیدیک توسعه دهیم. و در صورت حمایت می توانیم این رویکرد جدید فناوری که انقلابی در روش‌های اندازه گیری و تشخیص بامقادیر بسیار کم نمونه محسوب می‌شود را در کشور توسعه دهیم.

برداشتن مانع بزرگ شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق صدور استانداردهای داخلی

وی همچنین با بیان اینکه بسیاری از مواد، دستگاه ها و تجهیزات در کشور ساخته می‌شوند اما به دلیل نداشتن استاندارد بین المللی نمی‌توانند در صنعت بکار روند گفت: بعضی از مسئولان به دلیل عدم اخذ استاندارد بین‌المللی برای استفاده از این تجهیزات ساخت داخل مورد تایید صنایع، نگرانی‌هایی را دارند. از این رو اصرار به اخذ این استانداردها از خارج از کشور دارند اما با توجه به اینکه انتقال تجهیزات به خارج برای تست و اخذ استاندارد دشوار و شاید محال باشد، بسیاری از این تجهیزات بدون استفاده مانده‌اند.

حاجی تاروردی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی می ‌تواند برای توسعه آزمایشگاه‌های کشور و شبکه‌کردن آنها تست های لازم را انجام و استانداردهای مربوطه  را صادر کند و با این اقدام این مانع بزرگ‌ بر سر راه شرکت‌های دانش‌بنیان را بردارد. در واقع با صدور استانداردهای داخلی می توانیم به شرکت‌های دانش بنیان برای فروش محصولاتشان کمک کنیم.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha