دکتر میرزایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه فرهنگ جهادی، زیر مجموعهای از فرهنگ اصیل اسلامی است و به معنای داشتن روحیه جهادی برای انجام کارهای سخت است، اظهار کرد: این فرهنگ، محصور در زمان و مکان خاصی نیست ولی میتواند در جوامع و به ویژه محیطهای سازمانی خاصی شکوفا و بارور و در نهایت منجر به کسب موفقیتهای بزرگ در جوامع بشری شود.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ جهادی یعنی تلاش در راه رضای خدا گفت: انجام کارهای سخت با امکانات کم و سرعت زیاد، اعتماد به جوانان، انجام کارها به صورت گروهی، اعتقاد به مشورت در قالب شوراهای تخصصی، انجام کارها به شکل حرفهای توسط افراد متخصص و متعهد و سپردن مسئولیتها به آنها و در یک کلام شایسته سالاری از نتایج توجه به فرهنگ جهادی است.
رییس پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی نهادی است که فرهنگ غالب آن فرهنگ جهادی است، افزود: با توجه به اینکه این نهاد انقلاب اسلامی به صورت ذاتی یک نهاد علمی ـ فرهنگی است از این رو جهاد علمی نیز در آن شکل میگیرد و همانطوری که جهاد نظامی میتواند منجر به پیروزیهای بزرگ در عرصههای نظامی شود، جهاد علمی نیز میتواند منجر به حرکتهای عظیم در مسیر توسعه و پیشرفت علمی کشور و در نهایت اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شود.
وی جهتگیری جهادگران این نهاد را به انجام جهاد علمی به شکل کاملا کاربردی و در جهت نیازها و حل مشکلات کشور دانست و ادامه داد: در آینده نزدیک شاهد کسب موفقیتهای شگرف در این عرصه خواهیم بود و خوشبختانه جهاد دانشگاهی با حرکت برنامهای در این راستا توانسته است نسبت به نهادینه کردن فرهنگ جهادی در کشور گام کوچکی بردارد. امیدوارم با برنامهریزیهای به عمل آمده، این نهاد بتواند در آینده، گامهای جدیتری نیز در این مسیر بردارد.
اجرای طرح پژوهشی در میدان نفتی سروش
وی در ادامه با اشاره به طرحهای سال گذشته گروه زمین شناسی نفت نیز اظهار کرد: طرح "مطالعه جامع حوضه رسوبی (پتروگرافی، ژئوشیمی، پالینولوژی) و چینه نگاری سکانسی سازندهای فراقان، زاکین و سرچاهان- سیاهو در میدان پارس جنوبی (چاه شماره SPD1-14) و انطباق نتایج با میادین مجاور" با حمایت شرکت نفت و گاز پارس صورت گرفته است که از چندین جنبه منحصر به فرد و در نوع خود اولین مورد از این دست مطالعات در بسیاری از جهات است.
رییس پژوهشکده علوم پایه کاربردی ادامه داد: در این پروژه 2 چاه SPD1-14 و G-05 در دو میدان پارس جنوبی و گلشن مورد مطالعه قرار گرفتند. هر کدام از این چاهها از جهاتی دارای اختصاصات منحصر به فرد خود بود. چاه حفاری شده در فاز 14 پارس جنوبی تنها چاه حفاری شده در خلیج فارس است که تا شیلهای سیلورین (که به باور بسیاری از پژوهشگران سنگ منشا هیدروکربورهای میدان پارس جنوبی است) حفاری شده است.
وی افزود: عملا میتوان گفت که مطالعات صورت گرفته در چاه SPD1-14 اولین مطالعه بر روی سیستم نفتی پالئوزوئیک در خلیج فارس است. چاه حفاری شده در میدان گلشن G-05 تنها چاهی است که در آن از یک بازه حدودا 80 متری برای اولین بار از آواریهای زیر سازند دالان مغزه تهیه شده بود.
میرزایی گفت: با این کار مطالعه صورت گرفته بر روی ماسه سنگهای سازند فراقان (که دارای کیفیت مخزنی است) برای اولین بار در یک چاه با تفکیک پذیری بالا به خصوص از نظر رسوب شناسی و چینه شناسی مورد مطالعه قرار میگیرد.
وی به برنامههای آینده گروه زمین شناسی نفت اشاره کرد و افزود: پیشنهاد اجرای طرح پژوهشی در میدان نفتی سروش یکی از برنامههای آینده است. این طرح پژوهشی با هدف بررسی ژئوشیمیایی مخزن نفتی میدان سروش صورت می گیرد. با انجام این طرح مشکل افت تولید به دلیل تشکیل tar mat و احتمالا آسفالتین مورد بررسی قرار خواهد گرفت و احتمالا راهکارهای لازم جهت جلوگیری از این افت تولید پیشنهاد خواهد شد.
رییس پژوهشکده علوم پایه کاربردی ادامه داد: پیشنهاد اجرای طرح پژوهشی با هدف مانیتورینگ (پایش) ژئوشیمیایی مخزن میدان پارس جنوبی برای پیشبینی تغییرات در ترکیب شیمیایی سیالات هیدروکربوری و جلوگیری از تغییر ترکیبی که منجر به افت تولید خواهد شد، نیز از دیگر برنامه های این گروه است.
پاکسازی آلودگی نفتی از آبخوان منطقه ری
وی با اشاره به طرحهای سال گذشته گروه زمین شناسی محیطی اظهار کرد: گروه زمین شناسی محیطی در سال گذشته طرح پایلوت زیست پالایی آلودگی نفتی آب زیر زمینی به کمک فناوری سد بیولوژیکی را به اتمام رسانده و با دستیابی به دانش فنی لازم، به عنوان مشاور طراحی و نظارت پاکسازی آلودگی نفتی آب زیر زمینی در منطقه صنعتی ری انتخاب شده است.
میرزایی ادامه داد: در این راستا ضمن تعیین و تفکیک منشاء آلودگی، به کمک مدل سازی ریاضی نحوه انتقال آلودگی، شبیه سازی شده و راهکارهایی نیز برای کاهش و حذف آلودگی ارائه شد. هم اکنون این گروه در حال پاکسازی آلودگی نفتی از آبخوان منطقه ری است.
رییس پژوهشکده علوم پایه کاربردی به طرح ها و برنامه های آینده گروه زمین شناسی محیطی اشاره کرد و گفت: برنامه آینده گروه در راستای دو محور متمرکز شده است؛ محور اول حذف انواع آلودگیهای منابع آب به کمک فناوریهای نانو و بایو است و در این راستا با سه دانشگاه معتبر اروپایی تفاهم نامه هایی به امضا رسیده و پروژه های مشترکی نیز تعریف شده است که از مهرماه 96 شروع میشوند.
وی ادامه داد: محور دوم در راستای مدیریت مصرف و بهینه سازی مصرف آب در مزرعه است که ابزار دقیق لازم برای کنترل هوشمند مصرف آب در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شده و در حال برنامه ریزی برای اجرای طرح های پایلوت در این زمینه هستیم.
ساخت نمونه آزمایشگاهی حسگر الکتروشیمیایی گاز H2S
میرزایی به طرحهای سال گذشته گروه فیزیک نیز اشاره کرد و گفت: "ساخت نانو زیست حسگر تشخیص مواد آلی فسفره" یکی از طرحهای اجرا شده در این گروه است که در این طرح زیست حسگر آنزیمی تعیین غلظت های بسیار کم سم دفع آفات نباتی دیازینون در محیط آبی به صورت درجا و استفاده از فناوری نانو ساخته شد.
وی افزود: همچنین "تبدیل مولکولهای آلی سنگین به مولکولهای سبکتر با استفاده از بیومولکولها و نانو ذرات مغناطیسی" دیگر طرح اجرا شده در این گروه بوده که در این طرح شکست مولکولهای سنگین نفت به مولکولهای سبکتر با استفاده از بیومولکولها و نانوذرات مغناطیسی انجام گرفت که کاهش قابل ملاحظهای در ترکیبات سنگین به خصوص آسفالتن و افزایش گروه ترکیبات اشباع هیدروکربنی حاصل شد.
رییس پژوهشکده علوم پایه کاربردی "بهره برداری از نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن در کاهش ویسکوزیته نفت سنگین" را دیگر طرح این گروه پژوهشی عنوان کرد و گفت: در این طرح با بکارگیری نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن ویسکوزیته نفت سنگین به میزان قابل ملاحظهای کاهش داده شد.
وی ساخت نمونه آزمایشگاهی حسگر الکتروشیمیایی گاز H2S را دیگر طرح این گروه عنوان کرد و گفت: در این طرح ضمن طراحی و ساخت سامانه حسگری گاز سولفید هیدروژن به وسیله حسگر الکتروشیمیایی ساخته شده آشکارسازی شد و خصوصیات آن نظیر زمان پاسخ، محدوده خطی، زمان بازیابی و کمترین حد آشکارسازی تعیین شد.
میرزایی با اشاره به "تولید آنزیمی سوخت زیستی (بیودیزل) به کمک نانوذرات مغناطیسی از منابع مختلف روغنی" افزود: در این طرح با تثبیت آنزیم بر روی نانوذره مغناطیسی از آن برای تولید بیودیزل از روغن، به عنوان بیوکاتالیست استفاده شد.
رییس پژوهشکده علوم پایه کاربردی برنامه های آتی این پژوهشکده را "افزایش مقیاس محصولات تولید شده از مقیاس آزمایشگاهی تا مقیاس نیمه صنعتی" و تجاری سازی یافته های پژوهشی عنوان کرد و گفت: همچنین حضور در بازارهای بینالمللی نیز از برنامههای آینده این پژوهشکده است.
انتهای پیام
نظرات