• جمعه / ۶ مرداد ۱۳۹۶ / ۰۰:۳۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96050402972
  • خبرنگار : 71021

نکاتی درباره "بی‌سعادتیِ" ایرانی‌ها در ایام حج

نکاتی درباره "بی‌سعادتیِ" ایرانی‌ها در ایام حج

بازارگردی هنگام حج، از پرحاشیه‌ترین رفتارهای زائران ایرانی به شمار می آید که دهه‌ها است درباره آن هشدار و اخطار داده می‌شود، بی آنکه از بارِ آسیب‌هایش کاسته شود.

به گزارش ایسنا، سازمان حج و زیارت از سال ۹۲ برنامه دارد که بازار خریدی در فرودگاه‌های ایران راه‌اندازی کند تا زائران پیش از سفر و یا پس از آن سوغاتی خود را تهیه کنند. طرحی که چند سال به خاطر جابجایی فرودگاه حجاج در تهران معطل ماند و وقتی هم که پروازهای حج به فرودگاه تازه نفس امام خمینی (ره) منتقل شد، اصلا فضایی پیش‌بینی نشده بود که چنین بازاری در آن راه‌اندازی شود.

در تهران قرار بود فرودگاه جابجا شود، اما معلوم نیست مشکل سایر استان‌ها چه بوده که تاکنون این طرح روی زمین مانده است؟

سازمان حج و زیارت تاکنون آمار رسمی درباره میزان هزینه‌کرد زائران ایرانی در بازارهای عربستان ارائه نکرده؛ اما نگرانی و هشدارهای مسؤولان در این‌باره، گویای نوعی بحران است.

رهبر معظم انقلاب بارها در این‌باره توصیه‌هایی را گوشزد کرده‌اند که آخرین‌ آنها در مردادماه ۹۴، در دیدار با دست‌اندرکاران حج بود که صراحتا گفتند: «یکی از کارهای مهم در حج، همان جنبه‌های شخصی و فردی است. اینکه ما روی جنبه‌های اجتماعی حج تکیه می‌کنیم، ما را از جنبه‌های فردی حج غافل نکند؛ تضرّع، خشوع، خشیت، دعا. فرصت خوبی است. هیچ‌جا مثل مسجدالحرام نمی‌شود، هیچ‌جا مثل مسجدالنّبی نمی‌شود، این فرصت در اختیار شما است، در اختیار حاجی است. خیلی بی‌سعادتی می‌خواهد کسانی این را رها کنند، بروند در بازار، درِ این دکّان، درِ آن دکّان. حالا فرمودند که جلوی بازارگردی را گرفته‌اند، امّا خوب گزارش‌هایی که به من می رسد، این است که متأسفانه نه، بعضی از حجاج ما باز گرفتار این بیچارگی هستند. برو در این بازار پهلوی این دکّان‌دار، پهلوی آن کاسب -زن یک‌جور، مرد یک‌جور- یک جنس بُنجُلی را به دو برابر قیمت بخر، سوار هواپیما کُن بردار بیاور تهران یا فلان شهر دیگر. این‌ غلط است، خیلی غلط است. مردم ما باید این را توجه کنند که کار غلطی است.»

با این حال هنوز برای کاهش حجم خرید سوغات از عربستان که اتفاقا بیشتر آنها اجناس چینی هستند، اقدام بازدارنده‌ای انجام نشده است، به طوریکه حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر ـ نماینده ولی فقیه در حج و زیارت ـ در بازدیدی که اخیرا پیش از فرودگاه امام خمینی (ره) اصلی‌ترین کوریدور پروازهای حج داشت، توجه به طرح راه‌اندازی بازار خرید را دوباره گوشزد کرد.

این خلاء باعث شده سازمان حج و زیارت بار دیگر متوصل به پیام‌های آموزشی و توصیه شود و برای رفع تکلیف هم که شده، در چند جمله از زائران بخواهد؛

«بیشتر سوغات مورد نیاز خود را از داخل کشور و فروشگاه‌هایی که معرفی می‌شوند تهیه کنند تا بیشتر بتوانند از معنویت سفر استفاده کنند.

هنگام برپایی نماز جماعت، از رفت‌وآمد در خیابان ها و نشستن کنار پیاده‌روها و فروشگاه‌ها خودداری کنند.

خانم‌ها ضمن رعایت کامل حجاب اسلامی از بحث و جدل، خندیدن با صدای بلند، اصرار و چانه‌زنی پرهیز کنند.

فروشگاه‌های عربستان مجهز به دوربین مدار بسته است، بنابراین از تعویض لباس و حرکات اضافی و بی‌مورد در فروشگاه‌ها پرهیز شود.

زائران خصوصا خانم‌ها هرگز به تنهایی داخل پاساژ یا فروشگاه‌های خارج از شهر مکه و مدینه نروند.

در صورت ضرورت مراجعه به فروشگاه‌های دور از محل اقامت حتما به صورت گروهی اقدام کنند و ضمن پرهیز از وسایل نقلیه رایگان و خصوصی از وسایل نقلیه عمومی (تاکسی) استفاده شود و خرید خود را از فروشگاه‌های نزدیک محل اقامت انجام دهند. »

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha