به گزارش ایسنا، دکتر بهروز جنت ضمن بیان این مطلب ، گفت: در اکثر کشورهای توسعه یافته فرهنگسازی در تولید و مصرف صحیح فرآوردههای سلامت جز لاینفک و معمول فعالیتهای ارگانهای نظارتی است و سعی آنها بر این است که هدف از تولید و ارتباط فراورده با مصرف کننده کاملا روشن باشد.
جنت با تاکید بر اینکه این موضوع حق لاینفک مصرفکننده است، ادامه داد: طبیعی است که برچسب روی محصولات و فرآوردههای غذایی باید با زبان قابل فهم برای مصرفکننده باشد و اصلا کار درستی نیست که مثلا به یک فارسی زبان بگوییم که برود انگلیسی و فرانسه و آلمانی و زبانهای دیگر یاد بگیرد که بتواند برچسب محصول خارجی را بخواند ضمن اینکه اگر برچسبها به زبان مصرف کننده نباشد، باید در هر فروشگاه چند مشاور برای راهنمایی خریداران قرار داد که آنهم عملا کار عبثی است.
وی عنوان کرد: در سازمان غذا و دارو تلاش کردیم در تعیین ضوابط درج لیبل فارسی در محصول به رویه ای مقبول و معمول دست یابیم که در آن هم موفق بودهایم، اما برای بهره مندی فراگیر از منافع کثیرش، اطلاعرسانی و آگاهی بخشی عمومی، امری اجتناب ناپذیر است.
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت : ذهنیت برخی از مردم به اشتباه بسویی است که لیبل فارسی را دال بر تقلبی و باصطلاح زیر پله ای بودن محصول می دانند. بنابراین باید این فرهنگ غلطی را که خودمان بعنوان مدیران کشور، بازرگانان و فروشندگان بوجود آوردیم، هم اصلاح کنیم.
جنت با تاکید بر اینکه لیبل فارسی نویس حتما باید اجرایی شود، تصریح کرد: ما مطمئن هستیم که منافع شخصی و شرکتی در این تصمیم راه ندارد و همه با هم با حرکت به سمت ایجاد ارتباط دوسویه بین مصرفکننده و تولیدکننده ایجاد شود و بر این اساس امنیت و سلامت را بیش از پیش بر تولید و واردات فرآورده های سلامت حاکم کنیم.
وی افزود: در طرح برچسب نویسی فارسی هدف ما این است که یک سری اطلاعات مفید در اختیار مصرف کننده قرار دهیم آنهم اطلاعاتی که اصلا جنبه تجاری ندارد. اینکه عده ای دلیل اصلی این طرح را مبارزه سازمان غذا و دارو با قاچاق مطرح می کنند موضوعی اصلی نیست، بلکه این مهم نیز ذیل هدف کلان "حمایت از مصرف کننده" خود بخود حاصل می شود؛ مثل طرح برچسب اصالت که هدف اصلی آن ایفای حقوق مصرف کننده و حفظ سلامت مصرف او بوده است اما برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم کاربرد بهینه پیدا کرد.
بنابر اعلام وبدا، مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در پایان خاطر نشان کرد: به منظور بهینه تر شدن روند اجرایی این طرح بزرگ، سعی کردیم با انجمن های مختلف فعال در سیستم تولید و واردات فرآورده های سلامت محور هفکری کرده و از پتانسیل فکری آنها بهره مند شویم. باز هم تاکید می کنم که این طرح عملیاتی خواهد شد اما چگونگی و شیوه آن حتما با مشورت ذی نفعان خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات