محمد مهدی ملک قاسمی ـ تهیهکننده و کارگردان «شیرکی پیچ» ـ در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، درباره ویژگیهای این اثر توضیح داد: سالهاست که سیرجان به لطف دستان هنرمند دختران قبیله، صاحب یک سوغات جهانی شده است. سوغاتی به نام گلیم شیرکی پیچ که این روزها در آستانه ثبت جهانی قرار دارد.
وی افزود: این مستند با تدوین علی خاتمی در شهرستانهای سیرجان و بافت ساخته شده و به معرفی این دستبافته ارزشمند می پردازد. همچنین در کرمان و تهران در کنار عشایر و روستاییانی که بافندگان اصلی گلیم هستند، به فیلمبرداری پرداخته ایم.
این مستندساز ادامه داد: مراحل تولید یک گلیم شامل پشم چینی، ریسندگی، چلهکشی و تکنیکهای بافت در این مستند معرفی می شوند. همچنین به موارد استفاده گلیم در زندگی عشایر و زندگی مدرن شهری و المانهای استفاده شده در ریز نقشهای گلیم پرداختهایم و از شرایط و ویژگیهایی روحی بافندگان گفتهایم.
ملک قاسمی درباره عنوان این مستند توضیح داد: «شیرکی پیچ» به معنای بافت چند نفره است و مبنای نامگذاری آن بر این اساس است که زنان عشایر با کمک یکدیگر و به صورت شریکی گلیم ها را میبافند.
وی با اشاره به اینکه در این اثر از حضور کارشناسان تاریخی، اساتید دانشگاه و بافندگان بهره گرفته شده است، در پایان اعلام کرد: قرار است شنبه ۳۱ تیرماه با حضور داوران بین المللی یونسکو گلیم شیرکی پیچ سیرجان ثبت جهانی شود.
«شیرکی پیچ» جمعه (۳۰ تیر ماه) ساعت ۱۹ برای اولین بار از شبکه مستند سیما روی آنتن میرود و شنبه (۳۱ تیر ماه) ساعت ۹:۳۰ بازپخش میشود.
انتهای پیام
نظرات