• جمعه / ۲۳ تیر ۱۳۹۶ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96042312868
  • خبرنگار : 71456

با استفاده از مشاهدات رصدخانه "کک"؛

کارآگاهان نجومی پرده از هویت واقعی یک جرم کیهانی برداشتند+تصاویر

کارآگاهان نجومی پرده از هویت واقعی یک جرم کیهانی برداشتند+تصاویر

جرم کیهانی مرموزی که تصور می‌شد سیاره‌ای بزرگ و شبیه مشتری باشد، در واقع سیستمی شامل دو جرم کیهانی است که به جای مدارگردی حول یک ستاره، حول یکدیگر می‌چرخند.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میل، مشاهدات جدید رصدخانه "دبلیو.ام.کک" (W.M. Keck) در هاوایی دو جرم کیهانی مجزا را نشان می‌دهد که هر یک نه به اندازه‌ کافی بزرگ‌اند که ستاره لقب بگیرند و نه به اندازه‌ای کوچک‌اند که بتوان آن‌ها را سیاره پنداشت. در واقع، این اجرام بین سیاره و ستاره قرار دارند و تصور می‌شود کم‌جرم‌ترین دوگانه‌ای باشند که تاکنون کشف شده‌اند.

محققان هویت این سیستم دوگانه مرموز را پس از کشف جرم کیهانی یافتند که گمان می‌رفت کوتوله‌ای با گرانش پایین به نام 2MASS J11193254–1137466  باشد.

تصاویر رایانه‌ای دوگانه مرموز

آن‌ها با استفاده از یکی از قدرتمندترین تلسکوپ‌های رصدخانه "کک" متوجه شدند این یک جرم کیهانی منفرد نیست بلکه در واقع سیستمی متشکل از دو جرم کیهانی است. تصور می‌شود این دوگانه بخشی از  گروه ستاره‌ای ستاره جوانی موسوم به TW Hydrae Association  باشند و این بدین معناست که آن‌ها تقریبا 10 میلیون سال عمر دارند و جرم هر یک 3.7 برابر جرم مشتری است.

هر یک از این اجسام در گروه کم‌جرم‌ترین کوتوله‌های قهوه‌ای شناور آزاد قرار دارند؛ کوتوله‌های قهوه‌ای بیش از آن بزرگ‌اند که بتوان آن‌ها را سیاره پنداشت اما به اندازه‌ای هم بزرگ‌ نیستند که همچون ستارگان همجوشی هسته‌ای را در هسته خود تداوم بخشند. از این اجرام کیهانی گاها به عنوان "ستارگان ناکام" یاد می‌شود و معمولا 1500 سال نوری از خورشید بیشتر فاصله ندارند.

محققان تخمین می‌زنند حداقل 25 میلیارد تا 100 میلیارد کوتوله قهوه‌ای در کهکشان راه شیری وجود داشته باشد.

موقعیت دوگانه مورد بحث بر روی نمودار

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha