دکتر حسن گنجیزاده زواره در گفت وگو با ایسنا، درباره جراحی چاقی یا اسلیو معده ( SLEEVE ) و تغییراتی که روی دستگاه گوارش ایجاد و سبب کاهش وزن میشود، گفت: امروزه جراحیهای چاقی برای درمان چاقی مفرط و عوارض آن به دلیل نتیجهدهی بسیار خوب و عوارض کم، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در بین این جراحیها اسلیو معده جزو محبوبترین جراحیهای چاقی در سراسر دنیاست.
وی اضافه کرد: جراحی اسلیو نوعی از جراحی چاقی است که در آن کاهش قابل توجه ظرفیت معده و ایجاد یک محدودیت اجباری و فیزیولوژیک در میزان غذای مصرفی فرد صورت میگیرد.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم ادامه داد: در این نوع جراحی 80 درصد از بخش قابل ارتجاع معده شامل قسمتی از معده که هورمون گرلین که نقش بسزایی در ایجاد اشتها دارد جدا شده و قسمت باقی مانده با نخهای تیتانیومی مخصوص و به کمک یک دستگاه ویژه جوش میخورد.
گنجیزاده زواره تصریح کرد: بیماران بعد از عمل جراحی به دلیل کوچک شدن قابل توجه معده و حذف هورمون گرلین به صورت فیزیولوژیک، تمایل بسیار کمی به مصرف خوراکی داشته و حتی در صورت تمایل، توان مصرف بیش از حد خوراکی را ندارند. این محدودیت با تغییراتی نامحسوس تا پایان عمر باقی میماند و جراحی در یک سال اول باعث کاهش وزن قابل توجه فرد شده و در ادامه این کاهش وزن را به همین صورت نگه میدارد.
وی با بیان اینکه جراحی چاقی اسلیو برای چه کسانی مفید است؟ افزود: انتخاب تکنیک عمل جراحی توسط تیم پزشکی و بر اساس مشاورههای قبل از عمل، معاینهها و بررسی سبک زندگی شما پیش از عمل انتخاب میشود، اما به طور کلی برای افرادی که ریزهخواری شدید و اجتنابناپذیر، وزنهای بسیار بالا (بالای 150 تا 160 کیلو) و بیماریهای متابولیک خاص و طولانی مثل دیابت دارند، اسلیو گزینه اول جراحی نیست.
وی در پاسخ به این سوال که با جراحی چاقی اسلیو چقدر وزن کم میکنیم؟ تصریح کرد: انتظار این است که با انجام عمل جراحی اسلیو فرد بین 70 تا 90 درصد اضافه وزن خود را طی 18 ماه یا به طور متوسط حداکثر 45 کیلوگرم را طی مدت 18 ماه از دست بدهد.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم با اشاره به عوارض جراحی چاقی و اسلیو، گفت: بعضی از عوارض عمل جراحی اسلیو مانند بسیاری از عملهای جراحی دیگر است مانند عفونت محل زخم، حساسیت به نخ بخیه و ... که این عوارض ممکن است در هر عمل دیگری هم که لزوما ربطی به دستگاه گوارش یا چاقی ندارد، اتفاق افتد. البته این موارد با توجه به شیوه لاپاراسکوپیک و کوچک بودن محل برشها احتمال بروز کمتری دارند و در صورت بروز نیز شدت عارضه خفیفتر خواهد بود.
گنجیزاده مطرح کرد: عوارض دیگر مانند آمبولی، خونریزی و لیک یا نشت از محل جراحی تا حدودی قابل پیشگیری بوده و مختص اسلیو نیست و همچنین تا حدود زیادی به انجام مشاورههای قبل از عمل و وضعیت و میزان تحرک خود بیمار بستگی دارد.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم در پاسخ به این سوال که آیا اسلیو باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان معده میشود؟ افزود: جراحی اسلیو به خودی خود باعث ایجاد یا پیشرفت سرطان معده نمیشود، مگر اینکه فرد پیش از جراحی اسلیو، ضایعه سرطانی در معده یا عامل مستعد کننده دیگری داشته که پس از عمل نیز تشخیص داده نشده، باقی بماند و به پیشرفت خود ادامه دهد.
وی یاد آورشد: اسلیو به دلیل کاهش قابل توجه وزن، باعث پیشگیری از بروز خیلی از سرطانها از جمله سرطان تخمدان نیز میشود.
گنجیزاده زواره در پاسخ به این سوال که اگر عمل اسلیو را انجام دهیم، در صورت لزوم دیگر امکان آندوسکوپی از معده را نخواهیم داشت؟ گفت: بعد از عمل اسلیو با توجه به عدم تغییر جدی در مسیر گوارشی و صرفا کوچک شدن قابل توجه معده، آندوسکوپی مانند حالت عادی امکانپذیر خواهد بود و هیچ نگرانی خاصی در این زمینه وجود ندارد.
انتهای پیام
"اسلیو معده" برای کدام دسته از بیماران چاق مفید است؟
یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: اسلیو (جراحی چاقی) به دلیل کاهش قابل توجه وزن باعث پیشگیری از بروز خیلی از سرطانها از جمله سرطان تخمدان میشود.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات