• سه‌شنبه / ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96033017216
  • خبرنگار : 30057

معرفی ارقام جدید بذر چغندرقند از سوی محققان کشور

معرفی ارقام جدید بذر چغندرقند از سوی محققان کشور

رئیس مؤسسه تحقیقات چغندرقند از معرفی 4 رقم چغندرقند خبر داد و گفت: این ارقام مقاومت بالا نسبت به آفات و بیماری‌ها و تنش خشکی دارند؛ از این رو این ارقام در سال 1395 حدود 15 درصد از سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش ایسنا، سیدباقر محمودی با معرفی چهار رقم چغندرقند که در سه سال اخیر توسط مؤسسه تحقیقات چغندر قند تولید شده است، افزود: این ارقام شامل «آریا»، «پایا»، «شکوفا» و «مطهر» است که هریک دارای ویژگی خاص خود هستند.

وی با اشاره به برخی ویژگی‌های این ارقام، اظهار کرد: تحمل بالای این ارقام به تنش خشکی (با دورآبیاری دو برابر معمول) و 30 تا 40 درصد صرفه‌جویی در مصرف آب از ویژگی‌های این ارقام بوده و برخی از ارقام نیز از مقاومت بالا نسبت به بیماری «ریزومانیا» و تحمل بالا به «نماتد سیستی» چغندرقند برخوردار بوده‌اند.

محمودی، مقاومت به بیماری پوسیدگی را از دیگر مزایای این ارقام چغندر قندر ذکر کرد و ادامه داد: عملکرد شکر تولید شده از رقم «آریا» چغندر قند به میزان 21 درصد نسبت به رقم شاهد بیشتر بوده است. رقم «آریا» منوژرم هیبرید مقاومت بیشتری نسبت به بیماری ریزومانیا و نماتدسیتی دارد.

وی با تاکید بر اینکه رقم «پایا» اولین رقم متحمل به خشکی در چغندرقند است، یادآور شد: این رقم قادر است در شرایط تنش خشکی 30 درصد عملکرد بیشتری در مقایسه با ارقام معمولی تولید کند. رقم «شکوفا» نیز جدیدترین رقم منوژرم هیبرید مقاوم به بیماری ریزومانیا و نماتد سیستی (مقاومت به دو بیماری) است که توسط مؤسسه معرفی شده و جایگاه خوبی را در یکی دو سال اخیر در زراعت چغندرقند پیدا کرده است.

رییس موسسه تحقیقات چغندرقند با بیان اینکه رقم «مطهر» از رقم مولتی‌ژرم و از ویژگی تحمل به پوسیدگی ریشه و ریزومانیا برخوردار است، اضافه کرد: این رقم به منظور رفع نیاز کشاورزان دارای اراضی کوچک، معرفی شده است و عملکرد این رقم در مقایسه با شاهد خارجی 9 درصد بیشتر است.

محمودی با اشاره به تولید تجاری هرکدام از این ارقام، گفت: رقم آریا با تولید تجاری 90 هزار یونیت، رقم پایا 3500 یوینت، رقم شکوفا 40 هزار یوینت و رقم مطهر 80 تن بوده است.

وی همچنین به سطح زیر کشت این ارقام  با محاسبه ظرفیت نفوذ ارقام و میزان استقبال کشاورزان اشاره کرد و گفت: این ارقام در سال 1395 حدود 15 درصد از سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده‌اند.

رییس موسسه تحقیقات چغندر قند این ارقام را مناسب کشت بهاره دانست و تصریح کرد: این در حالی است که رقم مناسب کشت پاییزه چغندر قند رقم شریف است که در سال 1390 معرفی شده است و در حال حاضر این رقم در منطقه دزفول کشت و کار می‌شود و مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha