• شنبه / ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 96032010606
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی:

قهر باعث ایجاد احساس پرخاشگری در رفتار می‌شود

قهر باعث ایجاد احساس پرخاشگری در رفتار می‌شود

ایسنا/خراسان جنوبی یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: قهر مداوم باعث ایجاد فاصله عاطفی بین افراد و ایجاد احساس‌های خصومت و پرخاشگری در رفتار می‌شود.

«علیرضا هریوندی»، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: قهر مداوم باعث ایجاد فاصله عاطفی بین افراد و ایجاد احساس‌های خصومت و پرخاشگری در رفتار می‌شود که این رفتارهای منفی برگرفته از افکار منفی است که در اثر اختلال در ارتباط و روابط عاطفی و جنسی بین زوجین شده است.

وی در خصوص ویژگی‌های افرادی که از قهر استفاده می‌کنند، تصریح کرد: عدم یادگیری ارتباط موثر وکارآمد، عدم یادگیری مهارت حل تعارض، عدم یادگیری استفاده از فنون رفتاری و آرام‌سازی برای کنترل اضطراب و خشم رفتارهای پرخاشگرانه، عدم بلوغ فکری و شناختی، تلقین‌پذیری شدید از افراد ناکارآمد و مخرب، داشتن ویژگی‌های کودک صنعتی و ناپختگی هیجانی از ویژگی‌های افرادی است که از قهر کردن استفاده می‌کنند.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی افزود: آموزش برخی مهارت‌ها و آموزش‌های ارتباطی، رفتاری و مهارت‌های مدیریت هیجانی از قبیل مسئله‌مدار هیجانی‌مدار از روش‌های اصلاح رفتار مناسب برای عدم استفاده از قهرکردن است.

هریوندی اظهار کرد: با استفاده از آموزش‌های ارتباطی موثر از قبیل استفاده از جملات "من" به جای جملات "تو" و به کار بردن جملات مثبت به جای جملات منفی و ناکارآمد از روش‌های جایگزین برای قهر کردن است.

وی ادامه داد: به طور مثال به جای استفاده از عبارت "تو آدم ترسویی هستی"(جمله منفی) از عبارت "همسر من آدم محتاطی ا ست"(جمله مثبت) استفاده کنیم.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در خصوص تأثیر خانواده در قهر کردن، تصریح کرد: خانواده به عنوان منبع اصلی یادگیری رفتارهای مختلف و منبع اصل الگوبرداری کودکان از رفتارهای آنان هستند.

هریوندی خاطرنشان کرد: چنانچه در خانواده‌ای به جای صحبت از قهر کردن در روابط استفاده شود این رفتار به‌عنوان یک رفتار یاد گرفته در شخصیت کودکان عجین شده و در آینده در ارتباط با دیگران استفاده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha