محمد درویش در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به چهار موضوعی که باید در اولویت شوراهای شهر قرار گیرد،اظهارکرد: مهمترین موضوعاتی که باید در دستور کار شورای پنجم قرار گیرد علاوه بر تغییر مبلمان شهری، حل و فصل معضل تفکیک زباله و تبدیل آن به مواد بازیافتی است به طوری که نیازی به دفع و سوزاندن زباله نباشد.
وی با بیان اینکه شوراها باید در گام بعدی با اتخاذ تدابیر و اعمال قوانین، مانع تخریب ساختمانهای زیر ۶۰ سال قدمت شوند، گفت: شوراها باید تمهیداتی بیندیشند تا سوداگرانی که این تخریبها را انجام میدهند مورد پیگرد قرار گیرند و جلوی آنها گرفته شود همچنین از هر نوع تغییر کاربری اراضی و تبدیل باغهای شهری به ساختمان جلوگیری شود.
مدیر کل مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در مدیریت شهری باید به سمتی حرکت کنیم که شاهد ایجاد ساختمانهای سبز باشیم؛ ساختمانهایی که اتلاف انرژی در آنها کم است و نیازی به مصرف انرژی برای خنک شدن در تابستان و گرم شدن در زمستان ندارند و به عبارتی Green Building (ساختمان سبز) نامیده میشوند.
درویش با بیان اینکه متاسفانه در دورههای قبلی شوراها خالی از متخصصان بودند، تصریح کرد: در دورههای سابق، شوراها تحت تاثیر فضاهای سیاسی بودند و افرادی که وارد شورا شدند اصولا برای این کار ساخته نشده بودند، بنابراین نه تنها نتوانستند نظارت خوبی بر عملکرد شهرداریها داشته باشند و شهردار خوبی انتخاب کنند بلکه حتی خود مخرب و مشوق تخریب بودند و در عمل فسادهای گسترده از دل شوراها بیرون آمد.
حذف خودرو محوری در مدیریت شهری
وی با تاکید بر اینکه مردم تحمل ندارند در شورای پنجم نیز شاهد سیاستبازی و جناحبازی باشند، گفت: سوگیری اعضای شوراها باید به نفع مردم باشد. لازم است شوراها به سمت انسانمحوری و حذف خودرو محوری در مدیریت شهری حرکت کنند. اولویت اول نیز باید توسعه حمل و نقل عمومی و ریلی و ایجاد مسیرهای ایمن دوچرخهسواری و پیادهراه باشد.
مدیر کل مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر ضرورت حذف خودرومحوری در شهرها تصریح کرد: بر اساس آخرین گزارشهای وزارت بهداشت و درمان، در ایران ۹۳ درصد زنان و ۸۶ درصد مردان با معضل کمتحرکی روبهرو هستند که این مشکل باعث افزایش دیابت، کبد چرب، فشار خون، سکتههای قلبی و مغزی و بیماریهای ریوی شده است و سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور ضربه میزند؛ این درحالیست که شهر اگر به درستی مدیریت شود و مبلمان صحیحی داشته باشد، میتوان بار عمدهای از این خسارات بهداشتی و درمانی را کاهش داد.
درویش در پایان تاکید کرد: نیاز است اعضای شوراها حتما از متخصصان کارآزموده در حوزه شهرسازی استفاده کنند و مشاوران خوبی را برگزینند. سمنهای محیط زیستی نیز میتوانند در این زمینه پایشگر عملکرد اعضای شورا باشند.
انتهای پیام
نظرات