خبرنگار ایسنا برای اطمینان، با شمارهای که در تبلیغ کارت خبرنگاری درج شده، تماس میگیرد و شرایط گرفتن کارت خبرنگاری را از او میپرسد. فرد پاسخگو میگوید، «خیلی ساده است، شما یک پیام در تلگرام به من بدهید، من هم شرایط را برای شما میفرستم».
او در ابتدای تبلیغی که برای کارت خبرنگاری فرستاده، درباره مزایای داشتن این کارت چنین نوشته است:
«با داشتن کارت خبرنگاری میتوانید از عوارضی بزرگراههای دولتی عبور کنید؛ و یا از هتلها و هتل آپارتمانها و یا از مراکز ورزشی و یا از مراکز تفریحی و توریستی تخفیف بگیرید.»
مشکلات نگارشی آقای به اصطلاح مدیر مسئول را نادیده میگیریم و در عین حال که به این فکر میکنیم حتی با کارت خبرنگاری نمیتوان برای بازدید از موزهها هم تخفیف گرفت، از او میپرسیم که آیا این مزایا تنها شامل کارت خبرنگاری رسانه شما میشود یا تمام کارتهای خبری از این مزایا برخوردارند؟
در پاسخ میگوید، «همهی خبرنگاران کشور همینطورند.»
به سراغ شرایطی که برای گرفتن کارت نیاز است، میرویم. عکس پرسنلی شفاف، عکس از پشت و روی کارت ملی، شماره تلفن همراه جهت درج بر روی کارت و عکس از فیش واریزی به مبلغ سی و هشت هزار تومان تنها مدارکی است که برای گرفتن کارت خبرنگاری این آقا نیاز است؛ مهلت اعتبار هم دو ماهه پیشبینی شده تا راه رونق این کاسبی یا همان کلاهبردای بسته نشود. برای تمدید کارت هم باید ۳۰ هزار تومان دیگر پرداخت شود که با هزینه پیک ۱۰ هزار تومانی، تقریباً هر دو ماه از یک درخواست کننده، ۴۰ هزار تومان عایدی داشته باشد.
برای اطمینان خاطر هم این پیام تهدیدآمیز را در بخشی از تبلیغ خود به کار برده است؛ «ضمنا اگر کارت بدون تمدید در اختیار شما باشد، تمامی مسؤولیت آن بر عهده شخص میباشد. پس نسبت به تمدید یا ابطال و انصراف به موقع اقدام نمایید.»
در ادامه میگوید «اگه میخوای همکار افتخاری باشی در خدمتم. نمونه کارت خبرنگاری البته مشخصات این کارت که میبینید فرضی هستند.»
به گفته خودش رسانهای که مدیرمسؤول آن است مجوز رسمی دارد و این کار هم از نظر قانونی مشکلی ندارد و چون کارت خبرنگاری افتخاری ارائه میکند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمیتواند ایرادی به این کار بگیرد؛ حال باید دید مسؤولان امر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره این اقدام که تمام شأن حرفهای خبرنگاران را در گرو تنها سی، چهل هزار تومان زیر سوال میبرد، چه واکنشی دارند؟
انتهای پیام
نظرات