• دوشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96022515982
  • خبرنگار : 71214

واکنش وزارت کشاورزی به ادعای یک نامزد ریاست‌جمهوری

برخلاف دولت گذشته ایران صادرکننده میوه است، نه واردکننده

برخلاف دولت گذشته ایران صادرکننده میوه است، نه واردکننده

در حالی که برخی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم دولت را به وارداتچی بودن و واردات میوه متهم می‌کنند، معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در دولت یازدهم ایران صادرکننده انواع میوه بود نه واردکننده در حالی که در دولت گذشته واردات میوه به روندی عادی تبدیل شده بود.

به گزارش ایسنا، طی هفته‌های گذشته و با شروع تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم و برنامه‌های تلویزیونی نامزدها، محمدباقر قالیباف و ابراهیم رئیسی دولت یازدهم را متهم به وارداتچی بودن و واردات میوه کرده‌اند به‌گونه‌ای که محمدباقر قالیباف در برنامه‌های تلویزیونی و تبلیغاتی خود به ویژه مناظره‌های انتخاباتی دولت و مسوولان آن را وارداتچی خطاب می‌کرد و در مناظره پایانی رئیسی در زمینه اهمیت صنعت و کشاورزی برای ایران تصریح کرد: کشاورزی و صنعت دو اصل برای کشور ما هستند. کشور ما قطب کشاورزی است در حالی که ما بهترین میوه‌ها را داریم وارد کردن میوه چه معنایی دارد. به جای اینکه ما از کف بازار و کف روستا حرف بزنیم عدد و رقمی را اعلام می‌کنیم که صحت ندارد. اگر به کارگاه‌ها و کشاورزان توجه شود و تعاونی‌ها به طول جد طبق قانون اساسی به کار گرفته شود مشکلات کشاورزی ما برطرف خواهد شد.

این در حالی است که محمدعلی طهماسبی معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی ضمن تکذیب این ادعاها اعلام کرد: همواره وزارت جهاد کشاورزی واردات انواع میوه را ممنوع اعلام کرده و تنها چهار میوه گرمسیری موز، نارگیل، انبه و آناناس هم براساس تعرفه‌های تعیین شده و رعایت شرایط قرنطینه‌ای مجاز است چراکه به عنوان مثال میوه‌ای مانند موز تنها حدود ۱۲۰ هزار تن تولید دارد و دیگر میوه‌های گرمسیری در ایران تولید نمی‌شود.

وی افزود: سیاست بازار در مقابل بازار استراتژی ای بود که حجتی به عنوان وزیر جهاد کشاورزی برای توسعه صادرات میوه آن را مطرح کرد و سبب شد تا تاجران موز با صادرات هر یک و نیم کیلوگرم سیب بتوانند یک کیلوگرم موز با تعرفه پایه وارد کنند تا همین عامل سبب شد تا پارسال ۲۵۳ هزار تن سیب صادر شود که در تاریخ کشاورزی ایران بی‌سابقه بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در سال گذشته ۵۰ هزار تن پرتقال وارد شد به دلیل سرمازدگی بی‌سابقه دوم آذرماه بود که سبب شد بخش عظیمی از مرکبات شمال از بین برود اما وزارت جهاد کشاورزی هیچ‌گاه واردات را مدنظر نداشته در حالی که واردات انواع میوه در دولت گذشته مشکلی نداشت و بازار پر از میوه‌های خارجی و وارداتی بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha