در متن این نامه که نسخهای از آن در اختیار ایسنا قرار گرفته خطاب به قالیباف آمده است:« چند ماه قبل در اعتراض به تحریم نمایش فیلمها در سینماهای متعلق به شهرداری و ترکتازی یکی از مدیران فرهنگی شما، نامهای خطاب به شما نوشتم که نه فقط حرف من که در بردارنده مطالبات و سوالات بخش وسیعی از اهالی سینمای ایران از شما بود، دریغا که به رغم درخواست صادقانه من و همچنین هشدارم در این باره که مقام مسئول شما صراحتاً و با افتخار اعلام کرده نظرات و آرای شهید مطهری را قبول ندارد، نه پاسخی به نامه دادید و نه در جهت رسیدگی به اوضاع اقدامی کردید و همچنان سکاندار سینماهای شهرداری همان کسی است که فیلمها را مطابق نظر شخصیاش تحریم میکند و با افتخار میگوید شهید مطهری را قبول ندارد.
حال سوال از شما این است که خدای ناکرده در صورت انتخاب به عنوان رییس جمهور هم قرار است با همین شیوه و منش به اداره کشوری اسلامی بپردازید؟
شما چگونه در مناظرهها و سخنرانیهای انتخاباتی خود دم از فرهنگ و دلسوزی برای اهل فرهنگ میزنید در حالی که هنوز کام اهالی سینمای ایران از تحریم فیلمهای دارای مجوز قانونی و عدم نمایششان در سینماهای متعلق به شهرداری تلخ است و خسارت مادی و معنوی این اقدام شما برای سینمای ایران قابل اندازهگیری نیست.
شما چگونه مدعی حمایت از فرهنگ و هنر هستید در حالی که به رغم تجمیع عوارض و ارزش افزوده محصولات و غیرقانونی بودن دریافت عوارض جداگانه، هنوز شهرداری به زور و بی هیچ منطقی بابت هر بلیط از سینمای ایران 5 درصد عوارض غیرقانونی دریافت میکند؟
آقای قالیباف خواهش میکنم جنابعالی دیگر مدعی کمک به خانه سینما و نهادهای فرهنگی نباشید؛ در حالی که ... از امکانات شهرداری و حتی مالکیت پردیسهای سینمایی و منافع آن تنها نزدیکانتان نفع بردهاند و کوچکترین سهمی به بدنه نجیب سینمای ایران نرسیده است.
...آیا از حجم گسترده و بیحساب بیلبوردهایی که برای تبلیغ در اختیار یک جوان و فیلمهای او میگذارید بدنه سینمای ایران و دیگر فیلمها سهمی دارند؟ ...
...
در صورت اصرار بر ادامه مبارزات انتخاباتی و به رغم اینکه شما به پرسشهای ما در نامه پیشین بی توجه بودید، همچنان از شما سئوالاتی داریم؟
اگر خدای ناکرده شما رییس جمهور شدید و مثلا شهرداری فیلمی که از دولت شما مجوز گرفته بود را تحریم کرد، واکنش شما چه خواهد بود؟
آیا مدیران فرهنگی شما و وزیر ارشاد دولت شما از همین سنخ افراد ... هستند که امروزه در مناصب فرهنگی شهرداری مسئول هستند و با افتخار میگویند آرا و افکار شهید مطهری را قبول ندارند؟
آیا در دولت شما، مثل امروز در شهرداری، همچنان نورچشمیها و به قول شما 4 درصدیها میداندار خواهند بود؟
آیا با دگراندیشان و منتقدان و اهل فرهنگ به سیاق این سالها در شهرداری و نیروی انتظامی همچنان برخوردی تند، خشن و گازانبری خواهید داشت؟
...
این پرسشهای جمع کثیری از اهالی هنر و فرهنگ است و امیدواریم در مناظره بعدی به جای حمله و تخریب رقیب وقت خود را صرف پاسخ به این ابهامات و سوالات کنید، هر چند پیش از این امید داریم به جای تلاش برای تصاحب قدرت، ابتدا در عمل به تصحیح مشی خود بپردازید و سپس در سپهر سیاسی ایران در کسوت و قوارهای که مناسب و متناسب با تواناییهای شما است عرض اندام کنید.
فاعتبرو یا اولی ابصار»
(توضیح: با توجه به مفاد نامه و نامزد بودن شهردار تهران در انتخابات ریاست جمهوری، تنها بخشهایی از آن که بیشتر به حوزهی سینما مربوط بود منتشر شد و بخش اعظم نامه به دلیل احترام به ضوابط، در این گزارش درج نشده است.)
انتهای پیام
نظرات