علیرضا امری کاظمی _ عضو شورای جهانی ژئوپارکهای یونسکو و مسئول پرونده ثبت جهانی ژئوپارک قشم - با اعلام این خبر به ایسنا، گفت: در پایان دویست و یکمین نشست شورای اجرایی یونسکو، 8 ژئوپارک جدید از کشورهای ایران، مکزیک، چین، اسپانیا، فرانسه و کره جنوبی به عنوان ژئوپارکهای جهانی یونسکو اعلام شدند. بنابراین ژئوپارک قشم که در سال 1385 برای نخستین بار عضو شبکه جهانی شده و در سال 1391 از این شبکه خارج شده بود، با تلاشهای شبانهروزی جامعه محلی، کارشناسان و مدیران و با حمایت کامل مدیریت عامل سازمان منطقه آزاد قشم موفق شد دوباره به این عنوان ارزشمند دست یابد.
او یادآور شد: برنامه ژئوپارک ها در سال 2015 به عنوان برنامه رسمی یونسکو به تصویب رسید و پیش از آن ژئوپارک ها زیرمجموعه یونسکو نبودند، این امر اهمیت پذیرفته شدن قشم در این شبکه جهانی را دوچندان میکند.
امری کاظمی اظهار کرد: رسیدن به این جایگاه هر چند اهمیت بالایی دارد، اما مهمتر از آن، حفظ ژئوپارک و استمرار حرکت مثبت آن به سوی رونق اقتصادی و توانمندسازی جامعه محلی از طریق توسعه گردشگری و حفاظت از میراث زمین شناختی منطقه است.
وی اضافه کرد: یونسکو چهار سال دیگر ژئوپارک قشم را مورد ارزیابی قرار خواهد داد و در صورتی رأی به ماندن آن در فهرست جهانی خواهد داد که این ژئوپارک در راه تحقق اهداف و برنامه های خود موفق عمل کرده باشد.
به گفته این عضو شورای جهانی ژئوپارکهای یونسکو، چند منطقه دیگر از ایران، متقاضی معرفی ژئوپارکهای ملی و جهانی هستند که در حال پیگیری وضعیت آنها و برنامه ریزی برای تشکیل پرونده هستیم. منطقه ارس بهترین پتانسیل موجود برای ثبت دومین ژئوپارک جهانی ایران است که البته موفقیت آن بستگی به همت و حمایت مسئولان منطقه داشته و نیازمند توجه ویژه به این موضوع است.
انتهای پیام
نظرات