• جمعه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 96021508905
  • خبرنگار : 71421

انتخاب ایران به عنوان «پیشگام نوآوری در صلیب سرخ جهانی»

معاون هلال احمر : 25 میلیون خانواده ایرانی آماده مقابله با مخاطرات می‌شوند

معاون هلال احمر : 25 میلیون خانواده ایرانی آماده مقابله با مخاطرات می‌شوند

معاون جمعیت هلال احمر با اشاره به برنامه‌های این جمعیت برای افزایش ضریب آمادگی در برابر مخاطرات، طرح خادم را یکی از این طرح‌ها بیان کرد که طی آن قرار است، ظرف مدت پنج سال، ضریب آمادگی مقابله با مخاطرات در کشور از 9.3 درصد به 30 درصد برسد.

حمید جمال الدینی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: معاونت آموزشی هلال احمر در حوزه عملیات و اجرا فعالیت می‌کند و توجه آن به تحقیق و توسعه است. نکته دوم اولویت‌های این ساختار و اعتبار بخشی به فعالیت‌ها و استانداردهای این فعالیت‌هاست. از دیگر ظرفیت‌های معاونت آموزشی توجه به آینده نگاری و آینده پژوهی و رصد علمی ماموریت‌های هلال احمر است.

معاون آموزشی، پژوهشی و فناوری هلال احمر در مورد برنامه‌های این بخش در بعد همگانی گفت: در این بخش تدوین طرح ملی خادم(خانواده آماده در مخاطرات) را پیگیری می‌کنیم که می‌تواند حضور و مشارکت‌های سازمان‌های مردم نهاد و جلب مشارکت‌های اقتصادی بنگاه‌ها در حوزه مسئولیت‌پذیری اجتماعی است. در این طرح حدود 250 هزار خانواده به صورت پایلوت مد نظر قرار گرفتند که با 12 بار مراجعه به درب منازل آنها، 15 مولفه‌ی شاخص آمادگی خانوار ارزیابی و آموزش واحد به آنها داده شد.

ضریب خطر کشور ایران 8 از 10 است اما میزان آمادگی 9.3 از 100 است

جمال الدینی در مورد ضرورت و مبنای اجرای این طرح گفت: ضریب خطر کشور ایران 8 از 10 است اما میزان آمادگی 9.3 از 100 است. به همین دلیل سالانه درصد قابل توجهی از درآمد ناخالص ملی برای حوادث و بلایا هزینه می‌شود. تحقیقات علمی نشان داده که با صرف 20 تا 25 درصد این هزینه‌ها در آموزش میزان قابل توجهی از این هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند  به شرط اینکه سالانه 5 درصد از این 20 تا 25 درصد را در بخش آموزش هزینه کنیم.  سالانه حدود 8 تا 10 هزار میلیارد تومان هزینه در حوزه بلایای طبیعی است و اگر بتوانیم 2500 میلیارد را در طول پنج سال برای طرح  خادم هزینه کنیم؛ بخش قابل توجهی از هزینه‌های پس از حوادث و بلایا کاهش پیدا می‌کند.

معاون جمعیت هلال احمر در مورد تجربه کشورهای دیگر گفت: در بعضی از کشورهای دیگر با هزینه 7 درصد از درآمد ناخالص ملی در مدت 20 سال، موفق شدند که هزینه حوادث را به 5 درصد کاهش بدهند. به عبارتی یک واحد سرمایه‌گذاری در آموزش، 4 واحد هزینه‌ها در حوادث را کاهش می‌دهد.

تا سال 1400، 25 میلیون خانوار ایرانی تحت پوشش طرح خادم

وی با اشاره به هدف طرح خادم گفت: برنامه ما این است که تا سال 1400، 25 میلیون خانوار ایرانی را تحت پوشش طرح خادم قرار بدهیم. از سال گذشته تا کنون که این طرح اجرایی شده، 250 هزار خانوار را در پایلوت گذاشتیم تا نقاط قوت و ضعف طرح مشخص شود. البته به دلیل تنوع اقلیم و چهره حوادث در استان‌های مختلف، این طرح نقاط مختلف کشور را پوشش می‌دهد که در آنها بخش‌های آسیب‌پذیر در اولویت قرار دارد. این پوشش تقریبا بی نظیر است. ایران جزو معدود کشورهایی است که تمام شاخص‌های آمادگی خانوار را مد نظر قرار داده است و تنها به کمک اولیه توجه نمی‌کند.

جمال الدینی در ادامه عنوان کرد: با توجه به اینکه اعتقاد ما این است که ساختار جمعیتی کشور باید برابر حوادث، مدافعه گری داشته باشد؛ بخش عمده‌ای از ماموریت ما مربوط به تاب آوری و سرمایه اجتماعی است که این کار را در چهارچوب آموزش‌های ضمن خدمت کارکنان در سال گذشته مد نظر قرار دادیم و سرعت این نوع آموزش‌ها تقریبا دو برابر گذشته شد.

وی ادامه داد: بخش دیگری از آموزش‌های تخصصی ما با توجه به حضور امدادگران در پایگاه‌های جاده‌ای برای بازآموزی و نوآموزی آنها برگزار شد که این آموزش‌ها با استفاده از ظرفیت‌های بخش‌های علمی و دانشگاه‌های پزشکی صورت گرفت و رشد 2.7 برابری را نسبت به گذشته داشت.

انتخاب ایران به عنوان پیشگام نوآوری در صلیب سرخ جهانی

معاون آموزشی، پژوهشی و فناوری هلال احمر گفت: در زمینه آموزش‌های آکادمیک، 40 رشته در سه مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد، متناسب با ماموریت‌های هلال احمر مد نظر قرار گرفت و اولین دوره آنها سال گذشته فارغ التحصیل شدند. همچنین برای حوزه پژوهش با موضوع تاب آوری و مدیریت سلامت در تجمعات انبوه، مجوز استقرار دو مرکز تحقیقاتی از وزارت بهداشت گرفته شد. استقرار سامانه پژوهش و فناوری در کل کشور و تشکیل 20 جایگاه هیات علمی در جمعیت هلال احمر از دیگر اقداماتی بود که با همراهی و نگاه مثبت به شورای انقلاب فرهنگی وزارت بهداشت از صورت گرفت.

وی ادامه داد: با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و دانشگاه‌ها برای انواع پژوهش‌های کاربردی و هدایت و حمایت پایان نامه‌ها و شناسایی نیازها و معضلات ملی هماهنگی‌هایی انجام شد. تدوین نقشه راه توسعه آموزش هلال احمر نیز از دیگر فعالیت‌های این معاونت بود. تشکیل دوره‌های ارزیابی مربیان از دیگر فعالیت‌های ما بود و نزدیک به 2000 مربی ارزیابی شدند. در زمینه دوره های آموزشی خاص نیز در سال گذشته و پس از چند سال وقفه 500 نفر از مدیران هلال احمر، دوره مدیریت بحران مقدماتی را گذراندند و امسال نیز دوره پیشرفته برگزار خواهد شد. همچنین در زمینه دوره‌های خاص آموزش ناوگان ترابری را مد نظر قرار دادیم.

جمال الدینی اضافه کرد: در حوزه بین‌المللی نیز ایران به عنوان پیشگام نوآوری در صلیب سرخ جهانی انتخاب شد و می‌تواند در زمینه توسعه و نوآوری در کشور، منطقه و صلیب سرخ جهانی ایفای نقش کند.

وی با تاکید بر طرح خادم گفت: از دیگر کارهایی که در زمینه آموزشی انجام دادیم این بود که برای توسعه طرح خادم اپلیکیشن‌های آموزشی این طرح را با سه زبان عربی، آذری و فارسی منتشر کردیم. همچنین در نظر داریم با کمک منابع ملی و خیرین بتوانیم تجهیزات آموزشی هلال احمر را نو کنیم که تا کنون موفق شدیم یک چهارم تجهیزات را تعویض کنیم. هدف ما در طرح خادم این است که آمادگی را از 9.3 به 30 برسانیم.

معاون آموزشی، پژوهشی و فناوری هلال احمر به استقبال هلال احمر از شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: تلاش کردیم که بستری را برای حضور شرکت‌های خصوصی دانش بنیان و همچنین شناخت آنها از ظرفیت هلال احمر ایجاد کنیم و ما به این شرکت‌ها تضمین دادیم که در صورت تولیدات محصولات مورد نیاز با سطح استاندارد تضمین خرید به آنها دادیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha