• دوشنبه / ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96012107958
  • خبرنگار : 71234

صادقی:

اشکال‌هایی در فرآیند قانونگذاری دیده می‌شود

اشکال‌هایی در فرآیند قانونگذاری دیده می‌شود

یک عضو فراکسیون امید با بیان اینکه اشکال‌هایی در فرآیند قانونگذاری به خصوص در آیین نامه داخلی مجلس به چشم می‌خورد، گفت که آیین نامه با دقت لازم رعایت نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، محمود صادقی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس با بیان اینکه مجلس در بعد نظارتی از کنش های فعالی برخوردار نیست، گفت: دیوان محاسبات ما را محرم نمی داند و گزارشات را اعلام نمی کند. البته با این وجود طبق گزارش اخیر دیوان محاسبات تخلفات گسترده ای به خصوص در نهادهای مدعی مبارزه با حقوق های نجومی صورت گرفته که به میزان ۱۰ برابر تخلفات حقوق های نجومی بوده است.

نماینده تهران همچنین با اشاره به جلسه غیر علنی هفته گذشته مجلس گفت: رئیس مجلس هفته گذشته با غیر علنی کردن جلسه اظهارات بسیار مهمی را مطرح کرد. آقای لاریجانی با برشمردن  ۲۲ چالش بزرگ کشور، مجلس را به بازنگری در شیوه کار خود دعوت و بر لزوم فعال تر شدن کمیسیون های تخصصی تاکید کرد.

وی افزود: به نظر بنده متناسب با پیشنهاد ایشان باید قوه قانونگذاری بازنگری اساسی در شیوه کار خودش انجام دهد. متاسفانه آحاد نمایندگان در ایفای نقش قانون گذاری و نقش نظارتی کنش فعالی ندارند. غالبا با طرح ها و لوایح از پیش تعیین شده مواجه هستند که در صحن مجلس نیز امکان مناسب برای اظهار نظر تخصصی وجود ندارد.

صادقی همچنین با بیان اینکه الکترونیکی و مکانیکی شدن کارها علیرغم کمک به تسریع امور مانعی برای ایفای نقش نمایندگان در فرآیند قانون گذاری شده است، افزود: سازوکارهای مدیریتی و اجرایی مجلس نیز از شفافیت لازم برخوردار نیست مثلا ما نمایندگان حتی نمی دانیم چه مقداری ماهیانه و بابت چه مواردی به حسابمان واریز می‌شود تا اگر لازم شد درباره آن پس از چهار سال نمایندگی پاسخگوی نهادهای نظارتی باشیم.

این عضو فراکسیون امید با بیان اینکه اشکال هایی در فرآیند قانونگذاری به خصوص در آیین نامه داخلی مجلس به چشم می خورد، گفت: آیین نامه با دقت لازم رعایت نمی شود نمونه آن را می توان در بررسی لایحه بودجه ۹۶ دید که نقیصه هایی به چشم می خورد لازم است هیئت رئیسه این عیوب را اصلاح کند.

صادقی یادآورشد: به طور مشخص در فرآیند بررسی تبصره ۲۱ لایحه بودجه ۹۶ در تلفیق و صحن مجلس و حتی پس از تصویب و ابلاغ بودجه نقیصه های عجیبی به چشم می خورد به طوری که پس از تصویب تبصره ۲۱ ناظر بر ممنوعیت سپرده گذاری توسط دستگاه های اجرایی به طور عجیبی رئیس یکی از قوای دیگر هیئت رئیسه را فراخواند و به تصویب این تبصره در کمیسیون تلفیق اعتراض کرد. اتفاقی بسیار عجیب که مغایرت با اصل تفکیک قوا دارد.

وی ادامه داد: بعد از فرآیند تصویب تبصره نیز مداخلاتی صورت گرفت و نهایتا به صورت خیلی عجیب متن ابلاغ شده قانون بودجه ۹۶ با متن مصوب مجلس مغایرت دارد. به طور مشخص قسمت صدر بند ۲ تبصره ۲۱ حذف شده اما این قسمت در مجلس به تصویب رسیده بود.

صادقی در ادامه گفت: با توجه به این نقیصه ها مجلس در در جه اول باید در مواجه با این چالش ها روش کار خود را اصلاح کند و نظارت های لازم را نیز داشته باشد.

این عضو فراکسیون امید در بخش دیگری از نطق خود با تبریک ولادت امام علی(ع)، امیرالمومنین را الگوی فداکاری برای استواری مکتب، بردباری برای حفظ وحدت و زمامداری برای اجرای عدالت دانست و گفت: امیدوارم در سال جدید نظام جمهوری اسلامی سالی پر از موفقیت به ویژه در برگزاری دو انتخابات مهم پیش رو داشته باشد. ان‌شاءالله این دو انتخابات به صورت عادلانه، رقابتی و با نهایت دقت و سلامت برگزار شود و در همه فرآیندهای انتخابات اعم از فرآیندهای اجرایی و نظارتی مر قانون رعایت شود.

وی ابراز امیدواری کرد که همه نامزدها از امکانات برابر در تبلیغات به ویژه در بهره برداری از دستگاه های عمومی و دولتی نظیر صدا و سیما مطابق سیاست های کلی نظام برخوردار باشند و عدالت و دقت رعایت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha