• چهارشنبه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ / ۰۰:۱۹
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 95121711552
  • خبرنگار : 71574

تلویزیون با چهارشنبه‌سوری همراه باشد

تلویزیون با چهارشنبه‌سوری همراه باشد

«تلویزیون یک رسانه به اصطلاح ملی است که باید برگزاری مراسم باستانی روز چهارشنبه‌سوری را نشان دهد و تقویت کند.»

امان‌الله قرایی‌مقدم - جامعه‌شناس و استاد دانشگاه - در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ی تاثیرگذاری رسانه‎ها بر جامعه گفت: رسانه‎ها در حال حاضر به عنوان نیروی تحول‌برانگیز و تغییردهنده افکار و خواسته‎های مردم نقش بسیاری در جامعه دارند. تاثیرگذاری رسانه‎ها بر افکار عمومی را در هر پدیده اجتماعی به خصوص برخی از سنن ملی مانند برگزاری مراسم چهارشنبه سوری و عید نوروز، می‎بینیم.

او با اشاره به نقش رادیو و تلویزیون در شکل‌دهی به افکار عمومی بیان کرد: نقش رادیو و تلویزیون در افکار عمومی بسیار بیشتر از مطبوعات است، زیرا دولتی هستند و عده‌ای از مردم نیز، هنوز سنتی نگاه می‌کنند.

این جامعه‌شناس به تاثیر تلویزیون در برگزاری مراسم روز چهارشنبه‌سوری اشاره و اضافه کرد: برخی از مردم تصور می‎کنند دولت با برگزاری چهارشنبه‌سوری مخالف است. تلویزیون که یک رسانه به اصطلاح ملی است، برگزاری مراسم باستانی چهارشنبه سوری را باید نشان دهد و تقویت کند. تلویزیون همچنین در بهتر برگزار کردن این مراسم، ایجاد نشاط در جامعه، جلوگیری از انواع آسیب‎های اجتماعی، بالا بردن میزان همبستگی بین مردم و دلبستگی مردم به حکومت نقش مهمی دارد.

او با تاکید بر برگزاری جشن چهارشنبه‌سوری بیان کرد: این مراسم باستانی باید برگزار شود و رسانه‎ها نیز این مراسم را همراهی و تقویت کنند. رسانه ملی در این راستا باید برنامه‎سازی کند و جشن چهارشنبه‌سوری را در تلویزیون نشان دهند تا مردم اعتماد کنند.

این استاد دانشگاه با انتقاد از رویکرد رسانه ملی در این راستا، تصریح کرد: رسانه ملی خیال می‎کند اگر جلوی این مراسم را بگیرد، جوانان به سمتی که آن‎ها می‎خواهند می‎روند اما اینطور نیست. رسانه ملی از طریق برپایی و نشان دادن مراسم چهارشنبه‌سوری می‎تواند پایبندی مردم به اعتقاداتشان و دلبستگی به حکومت، ارزش‎ها، هنجارهای ملی، میهنی و حفاظت از هویت ملی را ایجاد کند.

قرایی‌مقدم درباره کم شدن خطرات احتمالی روز چهارشنبه‌سوری پیشنهاداتی ارائه داد و گفت: من پیشنهاد می‎کنم شاخه‎های درختان را که هر سال هرس و انبار می‎کنند در ایام چهارشنبه سوری بسته‌بندی کنند و کنار خیابان بگذارند یا به صورت بسته‎ای بفروشند تا بچه‌ها این شاخه‎ها را آتش بزنند و از رویش بپرند، با این کار هم منبع درآمدی برای خود ایجاد می‎کنند و هم از خطر مواد محترقه جلوگیری می‎کنند. هر چقدر مسوولان با جشن روز چهارشنبه سوری مخالفت کنند مردم  بیشتر به سمت اجرایی کردنش می روند.

این استاد دانشگاه در پایان اظهار کرد: اعتماد مردم به رسانه ملی زمانی برمی‎گردد که واقعیت را ببینند. زمانی که رسانه ملی از نشان دادن یکسری موضوعات جلوگیری می‎کند، اعتقاد مردم به دولت و نظام سست می‌شود. در واقع برگزاری جشن چهارشنبه سوری از لحاظ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مفید است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha