• یکشنبه / ۱ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 95120100196

/محدودیت‌های سرقفلی برای اصناف/

قانون سرقفلی باعث استثمار می‌شود

قانون سرقفلی باعث استثمار می‌شود

رئیس اتحادیه درودگران و مبل‌سازان ضمن اینکه اجباری شدن بیمه برای مغازه داران را بسیار مناسب دانست، گفت: قانون سرقفلی می‌تواند باعث استثمار مالک از صاحب سرقفلی شود لذا این قانون نیاز به اصلاح دارد.

عبدالحسین عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به قوانین سرقفلی گفت: در حال حاضر ۷۵ درصد ملک در اختیار صاحب سرقفلی و ۲۵ درصد در اختیار مالک است.

وی با بیان اینکه وقتی خریدار سرقفلی توانایی خرید مغازه را ندارد، پس نمی‌توان ملکیت را به طور کامل انتقال داد، ادامه داد: هنگام خرید و فروش نمی‌توان مالک را مجبور کرد ملکیت را واگذار کند، این قانون باعث محدودیت در تغییر شغل مغازه‌دار خواهد بود و محدودیت دیگری برای وی ندارد.
 
رئیس اتحادیه درودگران و مبل‌سازان درباره اینکه خرید و فروش سرقفلی باعث باج گرفتن مالک نمی‌شود، خاطرنشان کرد: این قانون می‌تواند باعث استثمار مستاجر شود و بهتر است این قانون تغییر یابد.

وی با اشاره به رعایت شدن حق کسب پیشه در اجاره‌نامه‌ها گفت: اگر در اجاره‌نامه قید مستاجر آمده باشد، چیزی به وی تعلق نخواهد گرفت اما اگر سرقفلی خریده شود، حق کسب و پیشه هنگام تخلیه مغازه پرداخت خواهد شد. در واقع حق کسب و پیشه در قیمت سرقفلی ادغام شده است.

عباسی در واکنش به پیشنهاد نایب‌رئیس اتاق اصناف مبنی بر اصلاح قانون سرقفلی که هنگام خرید و فروش آن در صورت تمایل خریدار مالک موظف به انتقال ملکیت نیز باشد، گفت: اگر این قانون تصویب شود، منافع زیادی برای مغازه‌دار خواهد داشت و امکان اینکه مالک قیمت زمین را بسیار بالاتر از سرقفلی اعلام کند تا خریدار نتواند ملکیت را بگیرد، کم است زیرا قیمت ملک مشخص است و حتی اگر خریدار مجبور باشد یکی دو میلیون بالاتر از قیمت زمین نیز پرداخت کند تا ملکیت را در اختیار بگیرد، باز هم برایش به صرفه است.

رئیس اتحادیه درودگران و مبل‌سازان در پاسخ به این سوال که موافق اجباری شدن حداقل بیمه برای مغازه‌داران است یا خیر، گفت: حادثه همیشه در کمین است. بعضی از مغازه‌داران از حق بیمه گله می‌کنند اما در صورت اتفاق افتادن حادثه‌ای اگر بیمه نباشد، به مشکل برمی‌خورند و کاملا در اجباری شدن این نوع بیمه موافق هستند.

عباسی در همین رابطه افزود: به رییس اتاق اصناف نیز پیشنهاد کردیم که هر کس برای دریافت پروانه کسب مراجعه می کند، باید بیمه نامه داشته باشد و آن را یکی از مدارک لازم برای دریافت بیمه نامه قرار دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha