به گزارش ایسنا، حسین انتظامی در نشست صمیمی با رسانهها با بیان اینکه هیات نظارت بر مطبوعات به تازگی آییننامهای برای تایید صلاحیت افراد متقاضی مجوز نشریه در دست اقدام دارد، گفت: در این آییننامه که سعی در اجرایی شدن آن از اسفند ماه سال جاری است، صلاحیت حرفهای و مالی متقاضیان بررسی میشود.
وی با اشاره به اینکه خانه مطبوعات تشکلی مستقل و غیردولتی است، تصریح کرد: تغییر اساسنامه به دلیل حفظ استقلال اصحاب رسانه بود چرا که تا چند سال گذشته خانه مطبوعات در اختیار ارشاد قرار داشت.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد با بیان اینکه ارشاد در نهایت میتواند نهاد نظارتی بر فعالیتهای خانه مطبوعات باشد، خاطرنشان کرد: در اساسنامه جدید، فعالیت کارمندان دولت یا چند نفر از یک روزنامه خاص به عنوان نماینده خانه مطبوعات منع شده است.
وی با اشاره به اینکه باید سیاستهایی دنبال تا حقوق خبرنگاران حفظ شود، گفت: به دلیل جلوگیری از نگاه روزمزدی به خبرنگار، مدیران مسؤول بر اساس قانون مکلف به بیمه کردن نیروهای خود شدند. به دلیل شرایط بد اقتصادی از مدیران خواسته شد تا خبرنگاران را بیمه کنند و در مقابل، هزینه پرداختی را از ارشاد بگیرند.
وی با بیان اینکه گزارشات متعددی نسبت به عضوسازی در خانه مطبوعات رسیده است، اظهار کرد: برای مشخص شدن خبرنگاران واقعی از خانههای مطبوعات خواسته شد تا اسامی اصحاب رسانه استان را بر روی سایت قرار دهند.
این مسؤول گفت: به دلیل شناخت خانه مطبوعات نسبت به فعالیت رسانهای در استان، آنان بهتر میتوانند خبرنگاران واقعی را شناسایی کنند.
انتظامی با اشاره به سپردن برگزاری جشنواره به خانه مطبوعات استانها، خاطرنشان کرد: به دلیل ایجاد ارتباط بهتر با خبرنگاران و حفظ استقلال خانه مطبوعات، این اقدام صورت گرفته است.
معاون مطبوعات وزیر فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: خبرنگاران خبرگزاری یا هر رسانه دیگری که از سوی مدیرمسؤول بیمه نشدهاند، از مجاری قانونی موضوع را پیگیری کنند چرا که تنها با قانون میتوان مدیران رسانهای را تشویق به بیمه کردن خبرنگاران کرد.
وی با اشاره به اینکه نشریاتی که به صورت مرتب چاپ نمیشوند مورد بررسی قرار میگیرند، اظهار کرد: نشریات بر اساس توانمندی اقدام به چاپ کنند، در غیر اینصورت مجوز آنان لغو میشود.
انتظامی با بیان اینکه ۷۰ درصد آگهیهای توزیع شده از سوی ارشاد به نشریات محلی اختصاص دارد، افزود: ۳۰ درصد آگهیها مربوط به نشریات سراسری است.
وی با اشاره به اینکه آگهی مناقصه و مزایده باید در روزنامه سراسری چاپ شود، گفت: در کنار روزنامه سراسری، امکان چاپ این آگهیها در نشریات محلی نیز وجود دارد.
معاون مطبوعات وزیرفرهنگ و ارشاد تصریح کرد: پایگاههای بدون مجوز و دارای تخلف جمعآوری میشود.
این مسؤول با بیان اینکه کانونهای تبلیغاتی مجاز به چاپ آگهی نامه کمتر از ۱۰ روز نیستند، افزود: ادارات ارشاد باید به این کانونها تذکر دهند و در صورت بی توجهی اقدام به پلمپ آنان کنند.
وی با اشاره به اینکه روزنامهها میتوانند از ظرفیت کانونهای تبلیغاتی برای دریافت آگهی استفاده کنند، گفت: کانونهای تبلیغاتی با چاپ صفحه نیازمندی و قرار دادن آن در داخل روزنامه، از حمایت آنان برخوردار شوند.
معاون مطبوعاتی وزیرفرهنگ و ارشاد با بیان اینکه آگهی دولتی تمام دستگاههای اجرایی باید از طریق ادارات فرهنگ و ارشاد استان توزیع شود، افزود: درصورت رعایت نکردن این قانون، دستگاه اجرایی باید به دیوان محاسبات معرفی شود.
انتهای پیام
نظرات