• جمعه / ۸ بهمن ۱۳۹۵ / ۰۴:۲۳
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 95110604578
  • خبرنگار : 71544

جای «باربد مردمی» در فجر خالی است

جای «باربد مردمی» در فجر خالی است

بخشی از خوراک فرهنگی - هنری مردم از تولیدات موسیقی تامین می‌شود؛ از رادیو و تلویزیون تا گوشی‌های موبایل و دستگاه‌های پخش‌کننده موسیقی، همه باعث می‌شوند که با موسیقی برخورد داشته باشیم. به این ترتیب، حتی اگر کسی به اصطلاح «اهل موسیقی» هم نباشد، احتمالا در طول روز نواهایی به گوش‌اش می‌رسد.

به گزارش ایسنا، اگر نگاهی به جوایز موسیقایی در ایران بیندازیم، با توجه به اهمیت و دولتی بودن جشنواره موسیقی فجر، جایزه باربد بیشتر از بقیه به چشم می‌آید. جایزه‌ای نوپا که دو سال است به سیستم جشنواره اضافه شده و قرار است به آلبوم‌هایی که طی یک سال منتشر می‌شوند، اهدا شود.

حمیدرضا نوربخش که این جایزه در دوران مدیریت او در جشنواره، به این رویداد اضافه شده، در این‌باره معتقد است که «جای سیمرغ سینما، در موسیقی خالی است و هنرمندان باید احساس کنند در جایی رصد می‌شوند.»

او همچنین هدف اولیه از اضافه کردن این جایزه را به ساختار جشنواره این‌گونه توضیح می‌دهد: «هدف اولیه ما این بود که جایزه باربد جایگاه و اهمیت خود را پیدا کند، به این دلیل که خلأ آن محسوس بود. ما جایزه‌ای در این زمینه نداشتیم که با اهمیت باشد و بتواند فعالیت‌های موسیقی را تحت تأثیر قرار دهد. هدف اولیه‌ ما این است این جایزه بتواند هرچه بیشتر جذاب و با اهمیت شود.»

مدیر این جشنواره پس از اتمام دوره سی‌ودوم (سال ۱۳۹۵) نیز اظهار کرد: «ریل‌گذاری جدید موسیقی فجر تا کنون دو دوره را پشت سر گذاشته است و تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا در دوره جدید بتوانیم نقایص دوره‌های قبل را برطرف کنیم و به سمتی برویم که جایزه باربد اعتبار ویژه‌تری در میان هنرمندان موسیقی داشته باشد.»

یکی از برداشت‌هایی که می‌توان از حرف نوربخش داشت، این است که باربد از سیمرغ جشنواره فیلم الهام گرفته شده یا می‌خواهند این جایزه مانند سیمرغ دارای اعتبار شود؛ اما با توجه به این‌که موسیقی یک کالای فرهنگی و هنری پرمصرف در میان مردم است، در حالی که سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در جشنواره فیلم وجود دارد، ولی باربد چنین بخشی را ندارد.

شاید دادن جایزه باربد مردمی در مقایسه با سیمرغ مردمی، آسان‌تر هم باشد، زیرا آرای مردمی در جشنواره فیلم فجر براساس نظر افرادی است که در دوران جشنواره فجر، فیلم‌ها را دیده‌اند و باربد به آلبوم‌هایی داده می‌شود که در طول یک سال در سبک‌های مختلف موسیقی منتشر می‌شوند.

اگر بخش آرای مردمی به جشنواره موسیقی فجر اضافه شود، برگزارکنندگان می‌توانند با بالا بردن میزان مشارکت مردم در این رویداد، آن را فراگیرتر کنند. با این حساب، جشنواره‌ای که مورد اقبال عموم قرار گیرد و بتواند برای آن‌ها جذاب باشد، اعتبار  بیشتری نیز خواهد داشت.

نتایج این کار نیز می‌تواند جمع‌بندی مناسبی از سلیقه موسیقایی مردم و سطح آن ارائه کند و نتیجه آن در کارهای پژوهشی و تدوین چشم‌اندازهای موسیقی مورد استفاده قرار گیرد. شاید هنرمندان نیز با در نظر گرفتن این‌که هم از طرف مردم و هم از طرف متخصصان رصد و ارزیابی می‌شوند، به ارائه آثار بهتر فکر کنند.

در مجموع، به‌نظر می‌آید جای نظرهای مردمی در جشنواره موسیقی فجر خالی است، هرچند اضافه شدن بخش آرای مردمی با داوری‌های تخصصی منافاتی ندارد، حتی نامزدهای کسب این جایزه می‌توانند از سوی داوران و کارشناسان انتخاب و سپس برای رای‌گیری معرفی شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha