به گزارش خبرنگار ایسنا، منطقه ایلام، معصومه ابتکار در دیدار با نمایندگان اقشار مختلف استان ایلام با عنوان مشارکت در حفظ و بهبود محیطزیست، اظهار کرد: از جمله سیاستهای زیستمحیطی دولت افزایش همگرایی و تعامل بین مردم، سازمانها و تشکلهای دولتی و غیردولتی است.
وی افزود: از جمله این برنامهها استفاده از ظرفیت و اختیارات اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در مدیریت مناطق با لحاظ کردن پیوستهای زیستمحیطی و مدیریت درست پسماند است و همچنین حمایت و تقدیر از صنایع حامی محیطزیست بهعنوان صنایع سبز از دیگر فعالیتها و برنامههای دولت در این زمینه است.
ابتکار یادآور شد: همچنین از دیگر سیاستهای دولت یازدهم در عرصههای مختلف از جمله محیطزیست استفاده از توان دانشگاهیان و حرکت بهسوی برنامهها و فعالیتهای دانشبنیان با محوریت پژوهش و مطالعه علمی است که به مسائل زیستمحیطی در بستر علم و پژوهش نگاه شود و نیز بهکارگیری ظرفیت آموزشوپرورش از پیشدبستانی تا دانشگاه با هدف آشنایی و انس عمیق بچهها با محیط زیست و طبیعت از کودکی تا بزرگسالی ازجمله سیاستهای دولت است.
وی گفت: در دولت یازدهم که دولت پذیرش انتقاد و نظرات است، سعی شده در برنامهریزیها و نشستهای مختلف در سطح کلان کشوری تا استانها از نظر و پیشنهاد نمایندگان گروهها و تشکلهای فعال در عرصههای مختلف استفاده شود و این افراد در شورای برنامهریزی استانها حضور و در برنامهریزیها مشارکت داشته باشند.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: امروز مخاطرات حوزه محیطزیست به چالشی جهانی تبدیلشده و تنها راه برونرفت از ادامه این روند که حیات کره زمین را با مشکل مواجه ساخته، ایجاد ائتلافهای جهانی برای نجات کره زمین است و دولت و مسئولان ایرانی نیز در این راستا و با محوریت پدیده گردوغبار موضوع اهمیت و مخاطرات و گستردگی آن را به سازمان ملل منعکس کردهاند که انعقاد قطعنامههای الزامآور از سوی این سازمان در خصوص لزوم توجه به پدیده گردوغبار نتیجه مذاکره ایران در سطح جهانی است و ایران در آیندهای نزدیک میزبان بزرگترین همایش بینالمللی با موضوع گرد و غبار خواهد بود.
در ادامه «ضیاءالدین شعاعی» مدیر مرکز ملی مبارزه با گردوغبار سازمان حفاظت محیطزیست هم در این نشست گفت: برای رفع یا کاهش مشکلات پدیده گردوغبار یک سند ملی بر مبنای گردوغبار و عوامل پیدایش آن تدوین شده که در این سند شرایط این پدیده مخرب زیستمحیطی در 15 استان درگیر با آن در قالب یک کمیته علمی مورد رصد و مطالعه دقیق قرار گرفته است.
شعاعی افزود: هرچند عمده گردوغبار ایران منشأ خارجی دارد اما وجود بیابانها و کانونهای داخلی ریزگردزا در تولید گردوغبار دخیل هستند که در این سند وظایف و برنامههای هر استان برای مقابله با این کانونها مشخصشده است.
وی تأکید کرد: در سطح بینالملل نیز رایزنیهای زیادی با کشورهای مختلف منطقه و سازمان ملل انجامشده که حاصل این مذاکرهها تصویب قطعنامههای تدوینشده از سوی جمهوری اسلامی ایران توسط سازمان ملل است که جامعه جهانی ملزم به رعایت مفاد آن است.
انتهای پیام
نظرات