• چهارشنبه / ۲۹ دی ۱۳۹۵ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95102918430
  • خبرنگار : 71424

انتقاد صریح وزارت رفاه از دو مصوبه مجلس درباره بازنشستگی/ 100 هزار زن در آستانه بازنشستگی

انتقاد صریح وزارت رفاه از دو مصوبه مجلس درباره بازنشستگی/ 100 هزار زن در آستانه بازنشستگی

معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تبعات اجرای مصوبه مجلس مبنی بر بازنشستگی زنان با 20 سال سابقه بدون شرط سنی و تحمیل بار مالی 10 هزار میلیارد تومانی به صندوق بازنشستگی کشوری از شورای نگهبان خواست تا اجازه تصویب نهایی این مصوبه را ندهد و با ان موافقت نکند.

به گزارش ایسنا، حجت میرزایی در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی مبنی بر بازنشستگی زنان با 20 سال سابقه بدون شرط سنی اظهار کرد: صندوق های بازنشستگی نهادهای بین نسلی هستند که کارامدی آنها زمینه ساز پویایی و تداوم اجتماعی و به حداقل رساندن تفاوت های طبقاتی است. صندوق ها یک تجربه موفق بشری برای  امکان پذیر کردن ادامه حیات اقتصادی هستند.

وی افزود : اگرچه اصالتا صندوق های بازنشستگی، اجتماعی اند اما کارکردهای اقتصادی بالایی دارند و کارکردهای تبعی سیاسی غیرمستقیمی نیز دارند زیرا یکی از عوامل ثبات سیاسی در کنار آرامش اجتماعی هستند.

وی با اشاره به اینکه بی ثباتی اقتصادی صندوق ها در جوامع باعث بی ثباتی های اقتصادی و اجتماعی شده است گفت: تجمع های بازنشستگان درباره حقوق و مستمری هایشان نمونه ای از این بی ثباتی است.صندوق ها ممکن است به کانون بحران در آینده جوامع تبدیل شوند که در ایران نیز همینگونه است.

میرزایی افزود: در صندوق بازنشستگی کشوری و صندوق فولاد با کسری 80 تا 100 درصدی و در صندوق نیروهای مسلح کسری 100 درصدی داریم و این کسری ها بارمالی 40 هزار میلیاردی بر دولت تحمیل کرده که برآورد می شود سال آینده به 50 هزار میلیارد تومان می رسد.

وی ضمن ابراز نگرانی از کسری ها و مشکلات اقتصادی صندوق ها گفت: علت این امر تصمیم های اشتباه اتخاذ شده برای صندوق ها در گذشته است. یک تصمیم بدون انجام کار کارشناسی ممکن است هزارها میلیارد بار مالی ایجاد کند.

معاون اقتصادی وزارت  کار و رفاه اجتماعی افزود: صندوق بازنشستگی با 28 مورد تصمیم اشتباه اعم از بازنشستگی پیش از موعد و تامین اجتماعی با تصمیماتی چون افزایش ورود اقشار مختلف و افزایش تعهدات  دچار مشکلات عدیده شده اند و امسال سال خوبی برای صندوق های بازنشستگی نبود. در کنار هشدارهای بی سابقه نسبت به وضعیت صندوق ها و تجمعات اعتراضی بازنشستگان و اظهارنظرات صاحبنظران در حالی که انتظار می رفت اصلاحات پارامتریک در برنامه ششم صورت گیرد، اما اتفاقات معکوسی رخ داد.

وی با اشاره به تصویب بازنشستگی پیش از موعد بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان در چندماه اخیر گفت: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان را در سنین جوانی جوانمرگ کردیم و منابع و ذخایر را برای بازنشستگی 100 هزار نفر به زوال کشاندیم و 4000 میلیارد تومان بار مالی به آن تحمیل کردیم.

میرزایی ادامه داد : همچنین دو بند از برنامه ششم اخیرا به تصویب رسید که بازنشستگی پیش از موعد زنان با 20 سال سابقه بدون شرط سنی از این جمله است.  این مصوبه دست کم 150 هزار نفر را در آستانه بازنشستگی قرار می دهد و بار مالی حدود 10 هزار میلیارد تومانی برای صندوق بازنشستگی به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه نگران هستیم این موضوع به تقابل مشمولین این مصوبه و دولت منجر شود گفت: در حالی که قرار است به استقبال انتخابات برویم چنین اتفاقی به صلاح نیست ضمن آنکه آثار آن به یک سال و دو سال محدود نمی شود و چندین نسل را درگیر می کند.

وی همچنین به بازنشستگی رانندگان تحت پوشش تامین اجتماعی و شمول آنها در دایره مشاغل سخت و زیان آور اشاره کرد و گفت: بار مالی این دوقانون برای صندوق بازنشستگی 5 تا 10 هزار و برای تامین اجتماعی 30 هزار میلیارد تومان برآورد شده است و به این ترتیب همه صندوق ها با کسری بزرگی مواجه خواهند شد.

میرزایی تاکید کرد: این تصمیمات تبعات اجتماعی نیز دارد و تجربه نشان داده جا برای جوان ها باز نمی شود و پیچیدگی های بیشتری را رقم می زند.  در کشوری هستیم که سه چهارم نیروی کار ، مشارکتی در روند تولید ندارد و به بهانه های مختلف  هر روز این مشارکت را کمتر و کمتر می کنیم.

معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه 300 هزار شاغل زن در دولت داریم که یک سوم این زنان مشمول این مصوبه می شوند گفت: دولت به هیچ وجه با سه مصوبه یاد شده موافق نبوده است و به نظر می رسد فشار مدیران صندوق‌ها، دولت را مجاب کرده که باید به شدت نسبت به منافع صندوق ها و صیانت از آن حساس باشد. طرح بازنشستگی زنان نیز یک پیشنهاد الحاقی بود و از سوی دولت مطرح نشد و امکان دفاع و محاجه کارشناسی برای آن فراهم نشد.

وی با اشاره به اینکه این طرح نیازمند انجام کار کارشناسی بود گفت: اگر این کار حتی از سوی مرکز پژوهش های مجلس کارشناسی می شد مورد مخالفت قرار می گرفت. امیدوارم شورای نگهبان با اشراف و وقوف نسبت به تبعات این موضوع، اجازه تصویب نهایی این قانون را ندهد. تمام تلاش و رایزنی های خود را انجام خواهیم داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۰-۲۹ ۱۱:۱۲

امیدوارم تصویب نشه واقعا مجلسی ها چی با خودشون فکر میکنن

avatar
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۱:۱۰

چرا تصویب نشه؟ خانمی که 25 سال با تمام توان کار کرده و نتونسته به زندگی و بچه هاش برسه و حالا بعد از 25 سال توان کار کردن نداره چکار باید بکنه. به نظر شما باید بسوزه و بسازه؟ خدا از شماها که مدام اشکال تراشی می کنید نگذره. شما و امثال شما را به خدا واگذار می کنیم. والسلام

avatar
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۸:۱۴

کمی انصاف اقای معاون وزیر اخه همه زنان شاغل که یک دفعه درخواست بازنشستگی نمی دهند...ضمنا این حق زنان است که دربرابر همه مزاییایی که به اقایان به انحاء مختلف داده میشود پس ازسالیان درازبه این حق برسند.سنگ اندازی وکارشکنی نکنید لطفا..اقایان دوسال سربازی-دوره ایثارگری-جانبازی و....رادارند دریغ ازیک مزیت برای بانوان که شب وروز برای اقایانی مثل شما زحمت میکشند

avatar
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۸:۱۹

اقای معاون وزیر ظاهر ا خبرندارید که تامین اجتماعی تاالان بابازنشستگی با20 سال خدمت و42 سال سن موافقت می کرده است.

avatar
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۱۱:۲۶

کسی که 25 یا 26 سال کار می کنه، با 25 ، 26 روز حقوق بازنشسته می شه. چه فرقی می کنه اگر 30 سال کار کنه 30 روز حقوق می گیره. در اصل فرقی نمی کنه. کما اینکه به نفع صندوق بازنشستگی میشه چون به جای 30 روز حقوق 25 روز حقوق پرداخت می کنه. یک کم فکر کنید. چرا مخالفت بی مورد می کنید؟