به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علیاکبری صبح روز چهارشنبه (۲۲ دیماه) در مراسم امضای تفاهمنامه مرکز رسیدگی به امور مساجد با اداره کل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران با بیان اینکه وقتی مساجد ظرفیت جهانیسازی دارند نباید نسبت به مساجد بیمهری نشان بدهیم، اظهار کرد: در حال حاضر ما با مساجد قهر کردهایم. این کشور حاصل اقدامات و تلاش روحانیون شایسته، مومن و متعهد در اقصی نقاط کشور برای تربیت باورهای دینی مردم است.
وی گفت: بعد از ساخته شدن نظام اسلامی ما مورد تهدیدهای بسیاری قرار گرفتیم اما در تمام آنها معجزه اقداماتی که در مساجد داشتیم را دیدیم. ۹۸ درصد از شهدای دوران دفاع مقدس از مساجد بودند و این امر برای نشان دادن نقش تربیتسازی مسجد کافی است. این جمعیت عظیم دانشآموزانی که در جبههها حضور داشتند از مساجد بودند و حاصل تربیت مسجدی. الگوی آموزش و پرورش ما در دوران قبل از انقلاب اسلامی از کشورهای غربی بود، اما بعد از انقلاب با استفاده از ظرفیت نهادهایی همچون مسجد در مقابل الگوهای نادرست ایستادیم.
رئیس مرکز رسیدگی به مساجد ادامه داد: ما نقش مساجد را در مقابل تهاجمهای دشمن نیز دیدهایم و نقشی پررنگ و تأثیرگذار در جبهههای فرهنگی داشته است. اما نمیدانیم چرا از ظرفیت مساجد فاصله گرفتهایم و این امر نابخشودنی است. چه زمانی که از مسجدسازی غفلت کردیم و چه زمانی که از ظرفیت مساجد برای تربیت نسل جوان غافل شدیم. حتی زمانی که سایرین در عرصههای فرهنگی غفلت داشتند مسجد باز هم کارکرد و نقش اساسی خود را داشت.
او در ادامه با بیان این مطلب که اگر ما قبول کنیم اصلیترین لایه تهاجم فرهنگی، «فکری و تربیتی» است میتوانیم در برابر تهاجمهای نسل نو آنها را از طریق کارکردهای مسجد صیانت کنیم، گفت: ما در اتاق فکر دو موضوع را پیگیری میکنیم؛ یکی توجه به نیازمندیهای فکری و علمی جوانان و دوم تقویت بنیه انقلابی آنهاست. ما هر چه داریم را از مسجد گرفتهایم اما حق آن را ادا نکردهایم. اگر مشکلات اخلاقی و فرهنگی در محور آسیبها و تهدیدها وجود دارند به خاطر آن است که به کارکردهای مساجد توجه نکردهایم.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد تأکید کرد: پس از عمران و آبادانی مساجد ما باید در صدد عمران معنوی و فعال کردن اقدامات فرهنگی مساجد باشیم. اگر میخواهیم مساجد بیش از گذشته آباد باشند راه میانبر آن حضور نسل نو در مساجد است. باید از ظرفیت آموزش و پرورش در این زمینه استفاده کنیم. شما فعالانی که در آموزش و پرورش هستید برای احیای مساجد و کارکردهای فرهنگی آن سهم زیادی دارید.
حاجعلیاکبری گفت: ما اگر به دنبال سهمی برای حیات جاودانی خود هستیم باید برای مساجد کاری کنیم. تا زمانی که از این موقعیت و فرصت برای غنیسازی مسائل فرهنگی استفاده کنیم میتوانیم حسنات خود را افزایش بدهیم. در روایات اسلامی وارد شده است که اگر میخواهید در دنیا زندگی آباد و در قیامت سربلند باشید، برای مسجد کاری کنید؛ زیرا خدمت کردن برای خانه خدا شأن ابراهیم و اسماعیل بوده است.
وی در ادامه یادآور شد: اکنون در کنار استان تهران شهرستانهایی شکل گرفته است که میبینیم در برخی از آنها بحرانهای هویتی وجود دارد. شهرهای قدیمی که در کنار تهران هستند دچار مشکل هستند چه برسد به شهرهای جدیدی که تازه تأسیس شده است و این بحران هویت حاصل زندگی جدید بدون داشتن ریشههایی برای برنامهریزی فرهنگی است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد تأکید کرد: ما باید یک نگرش جدید و اقداماتی که تاکنون در عرصه فعالیتهای فرهنگی برای مساجد نداشتهایم را ارائه بدهیم. شاید برخی از شما بگویید که ما تاکنون اقدامات زیادی داشتهایم اما همه آنها محترم است ولی باید بیشتر از اینها در این عرصه اقدامات کارساز و کارآمدی داشته باشیم.
در پایان این مراسم تفاهم نامه همکاری بین مرکز رسیدگی به امور مساجد و آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران به امضا رسید.
انتهای پیام
نظرات