به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران، نمایشگاه آثار پیشگامان ایرانی ارمنی هنر معاصر ایران با عنوان «دیدار» با مشارکت موزه آرداک مانوکیان ۱۷ دیماه با حضور محمود صلاحی، رییس، و امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان، در نگارخانه مریم گشایش یافت. سبوه سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه تهران، کارن خانلری، نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی، واروژ آوانسیان، آرتور هاکوپیان و روبرت بگلریان، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی دیگر حاضران در این مراسم بودند.
محمود صلاحی - رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران - با تبریک بهمناسبت میلاد امام حسن عسکری (ع) و حضرت عیسی (ع) گفت: دوست داشتم این مراسم در فضای بزرگتری برگزار شود، اما بهدلیل نزدیکی اینجا به کلیسا و همزمانی با میلاد حضرت مسیح (ع)، نگارخانه مریم را انتخاب کردیم.
او اظهار کرد: هنرمندان ارمنی با هنرشان تاریخ ایران را روایت میکنند. من بین هموطنان از هر قوم و قبیلهای جدایی نمیبینم، ما در سختترین شرایط مانند جنگ تحمیلی در کنار هم جنگیدیم و تعدادی از شهدای دفاع مقدس هم ارمنی بودند. مقام معظم رهبری نیز به خانواده این عزیزان سر زدهاند.
صلاحی ادامه داد: اکنون ارتباط کشور ایران و ارمنستان خوب شده و روادید لغو شده است. روال حکومت و مردم ایران همزیستی با همه مردم جهان است، اما مشی قدرتهای بزرگ در ایجاد ناامنی و جنگ است. وقتی میتوان با هنر مردم را شاد کرد، چرا با تروریستپروری و جنگطلبی کام مردم را تلخ میکنند؟ امیدوارم بشریت به خودش بیایند و هنرمندان نیز بیش از پیش به پیام صلح و دوستی توجه کنند.
رییس سازمان فرهنگی - هنری اضافه کرد: قرآن کریم جایگاه ویژهای برای حضرت مسیح (ع) قائل شده و ایشان را یکی از پیامبران بزرگ و اولوالعزم میداند.
کارن خانلری، نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی، نیز با اظهار خرسندی از حضور در افتتاحیه این نمایشگاه، اظهار کرد: خردهفرهنگ ارامنه همواره دارای همزیستی مسالمتآمیز بوده است. پیشرفت فرهنگی و هنری در کشور ما و بالندگی فرهنگ غنی ایرانی، یک پدیده منحصربهفرد است و در کشورهای همسایه چنین چیزی را نمیبینیم.
وی ادامه داد: این بالندگی فرهنگی به تمام اقوام، آزادی نیایش داده و پس از ظهور اسلام ریشههای توحیدی موجب انسجام ادیان شده که علت آن بینش و منش و آموزههای خاندان نوبت و امامان شیعیان است. از مجموعه آموزههای امامان احترام متقابل و تسامح دینی میآموزیم.
سبوه سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه تهران، دیگر سخنران مراسم افتتاحیه بود که سخنانش را با تبریک آغاز سال نو میلادی و ولادت حضرت مسیح (ع) آغاز کرد و گفت: میلاد حضرت مسیح (ع) یکی از مهمترین اعیاد و جشنهای مسیحی است. همچنین ولادت امام حسن عسکری (ع) را تبریک میگویم و سپاسگزارم از برگزاری این برنامه در این روز خاص که برای ایرانیهای مسلمان هم محترم است و اینکه این نمایشگاه در کنار این بوستان افتتاح میشود. این ابتکار سازمان فرهنگی - هنری را ارج مینهم.
او ادامه داد: این امر گواهی است بر اینکه ارامنه ایران بهعنوان شهروندانی که در این مرز و بوم زیستهاند، در حوزههای مختلف علمی، فرهنگی و هنری تأثیر داشتهاند و اکنون در این زادبوم زندگی میکنند. گواه دیگر مجلس شورای اسلامی است که ارامنه در آن نماینده دارند و تنها نماینده ارمنیها نیستند، بلکه نماینده همه مردم ایران هستند.
اسقف اعظم ارامنه تهران اظهار کرد: ارامنه در هنر پیشرفت زیادی داشتهاند و در حال حاضر ما بیش از ۹۰ استاد ارمنی داریم. من نمیخواهم تمایزی قائل شوم و مردم ما هم مردم کشور ایران هستند و از جانفشانی برای این مرز و بوم کوتاهی نکردند. ایران امروز یکی از قدرتمندترین کشورهای منطقه است که نقش بهسزایی در ثبات منطقه دارد. گرچه در ۱۵ سال گذشته، منطقه شاهد نابسامانیهای امنیتی بوده، ایران همواره در امنیت کامل بوده است. این نتیجه درایت رهبری کشور ایران است و در واقع نتیجه تساهل فراگیر نسبت به شهروندان است.
سرکیسیان اضافه کرد: من در شب سال نو برای سلامتی رهبران سیاسی و مذهبی ایران دعا کردم و به فعالیتهای شهرداری تهران درود میفرستم.
در پایان این مراسم، از هنرمندان ارمنی لیلیت تریان، سرژ آواکیان، سیمون آیوازیان و گارنیک درهاکوپیان تقدیر شد.
انتهای پیام
نظرات