مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در گفتوگو با ایسنا، درباره نخستین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر گفت: پیشبینی میکنیم ۱۵۰ اثر در نخستین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر ارائه شود، البته ممکن است تعداد این آثار کمی بیشتر یا کمتر شود.
علی حاجی شیزری ادامه داد: مصوبه این جشنواره بهصورت بینالمللی از شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شد و چون زمان کافی برای اعلام فراخوان نداشتیم، ممکن است نخستین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی بهصورت ملی برگزار شود؛ اما برای سالهای آینده، به طبع کمیته و ستاد جشنواره تشکیل خواهد شد و بهطور مشخص در طول سال، برای این کار برنامهریزی خواهیم کرد.
او درباره برگزاری این جشنواره، توضیح داد: آثاری که در این جشنواره ارایه میشوند، برای ما بسیار مهم هستند. به همین دلیل در نخستین دوره جشنواره، آثار فاخر و آثاری را که نشان ملی و اصالت دارند، برای نمایش انتخاب خواهیم کرد. البته بهدلیل تنوع و گستردگی صنایع دستی، چون ممکن است برخی آثار را نشناسیم، از استانها درخواست کردیم که آثار هنرمندانشان را معرفی کنند تا پس از داوری، آثار منتخب را برای نمایش در نخستین جشنواره ارائه دهیم.
مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی گفت: برای ما استفاده از آثار فاخری که نشان ملی دارند، تاثیرگذار هستند و در روند معرفی، ترویج و تکامل این هنر - صنعت نوآوری و خلاقیت داشتهاند، اهمیت دارد.
شیزری با بیان اینکه ما رویه دیگر جشنوارههای فجر را برای صنایع دستی و هنرهای سنتی در نظر میگیریم، اظهار کرد: در این جشنواره نیز بخش انتخاب مردمی داریم تا در کنار آثاری که توسط داوران انتخاب میشوند، آثاری را که توسط مردم انتخاب میشوند، نیز معرفی کنیم. هرچند ما همیشه در انتخاب آثار برتر صنایع دستی مشکل داریم، چون همهی آنها قوی هستند.
او در پاسخ به اینکه آیا هنرمندانی که آثارشان در جشنواره فجر انتخاب میشود، تحت حمایت ویژه نیز قرار میگیرند؟ بیان کرد: ما درصدد هستیم با برگزاری این جشنواره برای صنایع دستی و هنرهای سنتی، بتوانیم امتیازاتی برای هنرمندان در نظر بگیریم. البته اثر هر هنرمندی که در جشنواره و از بین آثار هنرمندان دیگر برگزیده شود، یک نشان و افتخار محسوب میشود. دوستان ما در حال پیشبینی سازوکارهایی در این زمینه هستند تا بتوانیم از هنرمندان حمایت کنیم. ما همچنین درصدد هستیم در افتتاحیه یا اختتامیه، از آثاری که موفق به دریافت نشان جهانی سال ۲۰۱۶ در کویت شدهاند، رونمایی کنیم.
مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی درباره محل برگزاری این جشنواره، گفت: رییس خانه هنرمندان ایران قول مساعد داده است تا فضای این مجموعه را برای نمایش آثار در اختیار ما بگذارد. دلیل انتخاب این فضا، آن است که آثار هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی توسط اهالی هنر دیده شود و هنرمندان بتوانند در کنار هم درباره آثارشان گفتو گو کنند.
وی همچنین درباره زمان برگزاری این جشنواره، گفت: این جشنواره ۱۱ تا ۱۴ بهمنماه برگزار میشود.
شیزری درباره اینکه فکر نمیکنید مدت زمان این جشنواره کوتاه است؟ اظهار کرد: ما آمادگی داشتیم مدت زمان بیشتری را به این کار اختصاص دهیم، اما چون ماه بهمن، ماه شلوغی برای برگزاری جشنوارههاست، با توجه به فضایی که در اختیار داریم، این مدت زمان را به جشنواره اختصاص دادیم؛ اما در سالهای آینده، مدت زمان بیشتری را به جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی اختصاص خواهیم داد.
انتهای پیام
نظرات