فیروزه خداوردی از محققان این طرح در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در این مطالعات اثر بازدارندگی عصاره آویشن بر روی رشد کپکها مورد مطالعه قرار گرفت، گفت: با توجه به افزایش میزان دور ریزیهای نان این مطالعه را در دستور کار قرار دادیم.
خداوردی با اشاره به نحوه اجرای این مطالعات یادآور شد: برای این منظور یک محیط کشت شاهد و 3 محیط کشت کنترلی در نظر گرفتیم.
وی با تاکید بر اینکه در این پروژه تحقیقاتی عصاره آویشن تهیه شده است، اضافه کرد: در این آزمایش از درصدهای مختلف 25، 50 و 100 درصد عصاره آویش استفاده شد.
خداوری ادامه داد: نتایج این مطالعات نشان داد که پس از یک هفته در محیطهای حاوی عصاره آویشن کپکی مشاهده نشد؛ ولی در محیطهای آزمایشگاهی فاقد این عصاره شاهد رشد این میکروارگانیزمها بودیم.
این محقق به بیان مزایای این طرح پرداخت و گفت: دستاوردهای این طرح در صنعت مزایای بسیاری دارد و عصاره آویشن میتواند جایگزین مناسبی برای نگهدارندههای شیمیایی که اثرات مخرب بسیاری نظیر سرطانزایی و جهشزایی دارند، باشند.
به گزارش ایسنا طرح «اثر بازدارندگی عصاره آویشن بر روی رشد کپکها» با همکاری فیروزه خداوردی و زهرا سادات پرهیزکار از دانشآموزان مقطع دوره دوم متوسطه پژوهشسرای دانشآموزی کاوش اجرایی شد. این طرح در مرحله استانی جشنواره جوان خوارزمی حائز رتبه سوم و در جشنواره زیست فناوری حائز رتبه برتر شد.
انتهای پیام
نظرات