به گزارش ایسنا، فهیمه فرهمندپور در نشست هماندیشی زنان فعال و نخبه سیاسی که امروز در وزارت کشور برگزار شد، افزود: کاندیداتوری زنان برای انتخابات ریاست جمهوری از دوره هفتم این انتخابات آغاز شد. در این دوره 11 زن کاندیدا شدند. در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری 93 زن، در دهمین دوره 43 زن و در یازدهمین دوره 30 زن نامزد انتخابات ریاست جمهوری شدند.
وی با بیان اینکه در دورههای دهگانه انتخابات مجلس شورای اسلامی تعداد داوطلبان زن فراز و فرود داشته است، اظهار کرد: مجلس دهم گوی سبقت را از نظر تعداد منتخابات زن ربود و در حال حاضر 16 نماینده زن در خانه ملت حضور دارند. البته این آمارها در مقایسه با شاخصهای جهانی بسیار پایین است و باید در جهت افزایش آنها تلاش کنیم.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده با اشاره به حضور زنان در انتخابات مختلف شوراهای شهر و روستا گفت: منتخبان این انتخابات بین 1300 تا 6000 نفر بود و نزدیک 3000 نفر در حال حاضر عضو اصلی این شوراها هستند. مشارکت زنان در شوراهای شهر و روستا نشاندهنده علاقه بیشتر آنها در زمینه مشارکت در حوزه تصمیمسازی محلی است.
فرهمندپور درباره انتخابات دهیاران زن گفت: روستاها سنتیترین بخش جامعه ما محسوب میشوند و از این جهت دریافت اعتماد از ساکنان آنها حائز اهمیت است. ما شاهد افزایش دهیاران زن بودهایم به گونهای که در دوره اول این انتخابات 150 زن، دوره دوم 400 زن، دوره سوم 888 زن و دوره چهارم 1544 زن به عنوان دهیار انتخاب شدند. البته این تعداد با توجه به تعداد روستاهای کشور کم است.
وی با بیان اینکه سابقه حضور زنان در سطوح مدیریت ارشد به دولت ششم بازمیگردد اظهار کرد: در این دوره دفتر زنان و خانواده در دولت تشکیل شد که در دولت هفتم به مرکز و در اواخر دولت دهم به معاونت ارتقا یافت. انتصاب زنان به عنوان معاون رییس جمهورنیز از دولت هفتم شروع شد. در دولت دهم دو معاون رییس جمهور داشتیم و برای اولین بار یک زن حکم وزارت دریافت کرد. در دولت یازدهم نیز در مجموع 4 زن به عنوان معاون رییس جمهور انتخاب شدند و برای نخستین بار مسوولیت سازمان ملی استاندارد به یک زن واگذار شد. در حال حاضر 45 مدیر ارشد، 4 شهردار و 5 رییس دانشگاه زن هستند.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده با اشاره به وضعیت زنان در سطح مدیریت استانی گفت: 31 استان مدیرکل امور زنان و مشاور استاندار دارند. 817 زن نیز مشاور امور بانوان دستگاههای اجرایی هستند. دو زن به عنوان معاون استاندار و 50 زن به عنوان مدیران کل استانداریها انتخاب شدهاند. این در حالی است که در کل دستگاههای اجرایی 49 مدیرکل زن داریم.
فرهمندپور اضافه کرد: معاونان زن مدیرکل در استانداریها 40 نفر، معاونان مدیران کل در دستگاههای اجرایی 215 نفر هستند علاوه بر آن چهار فرماندار و هفت معاون فرماندار زن داریم. 220 زن نیز به عنوان مشاور امور بانوان در فرمانداریها فعالیت میکنند و 19 زن نیز به عنوان بخشدار منصوب شدند.
انتهای پیام
نظرات