• دوشنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۵ / ۱۸:۲۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 95092213836
  • خبرنگار : 71132

آیت‌الله مکارم شیرازی:

فضای مجازی منجلاب و جهنمی عجیب است

 فضای مجازی منجلاب و جهنمی عجیب است

آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: حتی به فرض اینکه پلیس فتا فتح‌الفتوح می‌کند هم مشکلات فضای مجازی تمام نمی‌شود. ما باید یک شبکه ملی قوی که جوابگوی نیازهای مشروع است در اختیار مخاطبان بگذاریم تا مشکل رفع شود.

به گزارش ایسنا،‌ آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار ا برخی اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس نسبت به مفاسد فضای مجازی هشدار داد و گفت: ما یک گروهی از طلاب آگاه را برای بررسی فضای مجازی فرستادیم و گزارشی به ما ارائه کردند و از مفاسد این فضا گفتند که غوغا می‌کند. ضمن اینکه شبهات دینی توهین به تمام مقدسات و مربوط به انحرافات جنسی نیز در آن مشاهده می‌شود. من در این رابطه با وزیر ارتباطات و هم با دیگران صحبت‌هایی داشتم و قول‌هایی در این زمینه داده شد.

وی افزود: درمان درد فضای مجازی، راه‌اندازی و تقویت شبکه ملی اطلاعات است و باید پهنه وسیع تلگرام و اینستاگرام را به این شبکه بدهند. حتی به فرض اینکه پلیس فتا فتح‌الفتوح می‌کند هم مشکلات فضای مجازی تمام نمی‌شود. ما باید بتوانیم یک شبکه ملی قوی که جوابگوی نیازهای مشروع است در اختیار مخاطبان بگذاریم و آن را از نظر پهنه تقویت کنیم تا مشکل رفع شود، البته هنوز دولت آنچنان که باید برای این مسئله دل نسوزانده است. ان‌شاءلله کمیسیون فرهنگی مجلس این دلسوزی را خواهد داشت.

این مرجع تقلید فضای مجازی را منجلاب و جهنمی عجیب توصیف کرد و گفت:‌اگر دولت متوجه شود که این موضوع چه  تاثیری دارد آرام آرام به میدان می‌آید اما هنوز آن دلسوزی مورد انتظار درباره فضای مجازی وجود ندارد. البته شبکه‌هایی مثل شبکه ولایت می‌تواند خلاءهایی را پر کند و باید این کارهای مشابه انجام شود تا بتوانیم نیازها را برطرف کنیم و جلوی مفاسد را با تدبیر بگیریم که این امر نیازمند سرمایه‌گذاری است.

وی با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری فرهنگی در دانشگاه‌ها، مدارس و دبیرستان‌ها از طریق نفوذ در برنامه‌ها ، کتب و اساتید و معلمین خاطرنشان کرد: کار فرهنگی بسیار موثر خواهد بود.

مکارم شیرازی فرهنگ را اساس اصلاح جامعه عنوان و خاطرنشان کرد: اگر سیاست‌مداران از مسائل فرهنگی تهی باشند، کارها مشکل می‌شوند. خیلی از مشکلات و پرونده‌هایی که در دستگاه قضا متراکم شده، غالبا از این فضا سرچشمه می‌گیرد و مشکل دنیای امروز مشکل فرهنگی است.

وی منافع شخصی را فرهنگ حاکم بر دنیای غرب دانست و اظهار کرد: ما شاهد این هستیم که مسئولین کشور انگلستان نزد شیخ‌نشینان عرب می‌روند و یک مشت بد و بیراه و دروغ درباره ما می‌گویند تا از آن‌ها اموالی جذب کنند و سلاح‌های درجه دو و سه خود را با مبالغ گزاف به آن‌ها بفروشند و پول در بیاورند. در حالیکه آن‌ها در مقابل کشتار عربستان در یمن نایستادند، زیرا فرهنگ حاکم بر آن‌ها منافع نامشروع شخصی آن‌ها است. اگر آن‌ها به همین اعلامیه حقوق بشرشان پایبند بودند و منافع نامشروع  شخصی‌شان را نهادینه نمی‌کردند، این فجایع رخ نمی‌داد.

این مرجع تقلید با بیان اینکه اختلاس ،‌رانت‌خواری و حقوق‌های نجومی که تبدیل به بلایی برای کشور شده ریشه فرهنگی دارد اضافه کرد:‌ باید بیش از همه‌چیز به مسائل فرهنگی اهمیت داد. همین مسائل فرهنگی و اسلامی بود که جنگ را نجات داد و اگر نبود، ما همان ابتدا جنگ را باخته بودیم لذا فرهنگ اساس کار جامعه است.

وی با تاکید بر لزوم توجه به نحوه فعالیت رسانه‌ها خاطرنشان کرد: اگر کار فرهنگی قوی در حوزه فضای مجازی، دانشگاه‌ها ، آموزش و پرورش و رسانه‌ها مخصوصا رسانه ملی انجام شود، خیلی از مسائل اصلاح خواهند شد. من پیش از این بارها گفته‌ام که موضوع امر به معروف و نهی از منکر آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

این مرجع تقلید با انتقاد از عدم تخصیص بودجه لازم برای مسائل فرهنگی از سوی دولت یادآور شد: گاهی پیش‌بینی یک ریال اعتبار در حوزه فرهنگی جلوی هزار دلار هزینه در جای دیگر را می‌گیرد، اما متاسفانه هنوز سطح شناخت آنقدر بالا نرفته که بدانیم چطور مسائل فرهنگی اهمیت پیدا می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha