به گزارش ایسنا، علیرضا اللهیاری، دبیر هجدهمین جشنواره جوان خوارزمی روز دوشنبه، 22 آذر ماه در مراسم این دوره از جشنواره، جوانان را بخش مهمی از سرمایه ملی در به ثمر رسیدن برنامههای علمی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور دانست و افزود: تقویت فرهنگ پژوهش و نوآوری در بین دانشپژوهان و فناوران جهان، شناسایی استعدادهای علمی، حمایت از کسب و کارهای دانشبنیان از جمله اهدافی است که سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با برگزاری این جشنواره دنبال میکند.
وی با اشاره به نحوه برگزاری این جشنواره افزود: در بخش دانشپژوهان و فناوران این دوره از جشنواره ۹۰۰ تقاضا به دبیرخانه ارسال شد که پس از بررسی ۵۲۲ طرح برای بررسی در گروههای ۱۶ گانه تخصصی ارسال شد.
اللهیاری با بیان اینکه پس از داوری در کمیتههای تخصصی، ۲۵ طرح به هیات داوران این جشنواره ارسال شد، تاکید کرد: بر اساس رای هیات داوران، ۱۶ طرح در بخش دانشپژوهان و فناوران انتخاب و تقدیر شدند.
وی به بیان بخش دانشآموزی این جشنواره پرداخت و گفت: ۷۴۲۰ طرح از سوی دانشآموزان و هنرجویان ارسال شد که از این تعداد ۸۹۴ طرح در سطح استانی انتخاب شدند و از میان آنها ۶۲ طرح به مرحله کشوری راه یافتند.
دبیر هجدهمین جشنواره جوان خوارزمی با تاکید بر اینکه از این تعداد، ۳۳ طرح در بخش دانشآموزی انتخاب شد، ادامه داد: تمام ۱۶ طرح بخش دانشپژوهان قابلیت تجاریسازی دارند.
وی با اشاره به ویژگیهای این دوره از جشنواره خاطرنشان کرد: در این دوره از جشنواره آییننامه برگزاری آن پس از ۱۰ سال بروز رسانی شد و به امضای وزیر علوم نیز رسید. علاوه بر آن سن پذیرش ثبتنام کنندگان در این جشنواره از ۳۰ سال به ۳۵ سال افزایش یافته است.
به گزارش ایسنا، «ابوجعفر محمد ابن موسی خوارزمی» از دانشمندان بزرگ مسلمان و ایرانی در زمینه ریاضی، جغرافیا و نجوم بوده است. شهرت علمی وی مربوط به کارهایی است که در ریاضیات به خصوص در رشته جبر انجام داده و امروزه نیز او را «پدر جبر» مینامند. کتابهای وی نیز به مدت ۴۰۰ سال در دانشگاههای اروپایی تدریس میشد.
خوارزمی را میتوان بنیانگذار علم جبر به عنوان رشته متمایز از هندسه برشمرد. وی اولین کسی بود که اعداد علامتدار را در ریاضیات به کار برد.
انتهای پیام
نظرات