• چهارشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۵ / ۰۴:۱۱
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 95091609726
  • خبرنگار : 71503

الگوبرداری طراحان خارجی از شلوارهای کردی

الگوبرداری طراحان خارجی از شلوارهای کردی

یک کارشناس حوزه لباس اقوام گفت: ایرانی‌ها یکی از کامل‌ترین الگوهای لباس را داشته‌اند، مثلا شلوار کردی و بلوچی یکی از زیباترین الگوهایی هستند که طراحان لباس در خارج از کشور از آن‌ها الگوبرداری می‌کنند. طراحان خارجی بارها با مدرنیزه کردن این شلوارها، در شوهای لباس از آن‌ها استفاده می‌کنند.

فاطمه بهرامی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شلوار کردی در ۳۰۰ سال اخیر، هیچ تغییری نکرده است، بویژه پارچه‌های آن. ما حتی در شال‌های ترکمنی هم هیچ تغییری در طرح و پارچه نمی‌بینیم. اقوام ترکمن، نقشه‌های مدرن و جدید را نمی‌پذیرند.  

او درباره این‌که این لباس‌ها تا چه اندازه دستخوش تغییر شده‌اند؟ گفت: مدل‌ها تغییر نکرده و هر سرزمین و هر قوم خاصی با توجه به نیازهایی که داشته و منطقه جغرافیایی که در آن زندگی می‌کرده است، لباس مخصوص به خود را دارد.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: نمی‌توانیم بگوییم افرادی که لباس اقوام را در نمایشگاه‌ها می‌دوزند و عرضه می‌کنند، بدون تغییر در لباس این کار را انجام می‌دهند، این تغییرات عمدتا به‌دلیل استفاده از پارچه‌های نامناسب است. امروزه حتی ترمه با این‌که طرح و رنگ گذشته را دارد، اما مانند گذشته نیست و بافت و نخ مواردی هستند که دچار تغییر شده‌اند.

بهرامی بیان کرد: لباس قشقایی را با پارچه‌هایی برگرفته از کشورهای دیگر تهیه می‌کنند و دیگر اصالت گذشته را ندارد. شاید الگو و طرح از قدیم مانده باشد، اما پارچه‌ها تغییر کرده، در حالی که تا ۱۰۰ سال پیش هم از همان پارچه‌های قدیمی استفاده می‌شد. سوزن‌دوزی‌های بلوچ هم تغییری نکرده، اما متاسفانه پارچه‌هایی که روی آن‌ها سوزن‌دوزی انجام می‌شود، تغییر کرده است.

او درباره این‌که آیا بهتر نیست کمی لباس اقوام را مدرن کنیم تا نسل جدید هم به آن گرایش پیدا کند؟ تاکید کرد: اصلا، وقتی لباس اقوام مدرن شود، اصالت خود را از دست می‌دهد. کوچک‌ترین حرکتی در راستای مدرن کردن، لباس را خراب می‌کند. اگر حق مطلب درباره شال‌های ترکمنی به خوبی ادا شود، اصالت‌ آن نیز ماندگار می‌شود، زیرا این لباس‌ها یکی از زیباترین گزینه‌های بصری پوشاک اقوام ما هستند که عمری طولانی خواهند داشت، البته اگر به درستی معرفی شوند.

این کارشناس حوزه پوشاک اقوام  گفت: به‌دلیل مقرون به صرفه بودن، معمولا از پارچه‌های پلاستیکی در دوخت لباس اقوام قشقایی استفاده می‌کنند. حتی از پارچه‌هایی به رنگ سیاه برای این کار استفاده می‌کنند، در حالی که اقوام قشقایی در لباس‌های‌شان اصلا رنگ سیاه نداشته‌اند.   

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۰۹:۰۶

متاسفانه اظهار این نظر که طراحان روز دنیا از شلوار کردی اقتباس می کنند کاملا دروغ بوده و مظهر خودمداری است. این سبک شلوار ها در دهه 5 و 60 هم مد بودند و صنعت مد همیشه برای ایجاد تنوع نگاه به گذشه را ایجاد می کند. این شلوار ها هم در دهه 50 و 60 میلادی کاملا رایج بودند.

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۱۴:۲۹

غربی ها به سمت آداب و رسوم شرقی ها اصولی بوده،گرایش پیدا کرده اند،چون آسایش و امنیت و سلامت را در آن دیده اند.متاسفانه شرقی ها به سمت روش ها و سبک غلط زندگی غرب متمایل شده اند.شلوار لی یا اسپورت که هر دو با سیاست عقیم کردن نسل جوان وارد شده اند نمونه بارز آن است.باز متاسفانه بهای این مدگرایی برخی جوانهای ناآگاه را. همه مردم کشور با پرداخت یارانه درمان متحمل می شوند.

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۲۱:۱۳

زیبا , جادار و بادوام