• یکشنبه / ۱۴ آذر ۱۳۹۵ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 95091407659
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

وقتی سرویس مدارس دانش آموزان بشاگردی حادثه آفرین می‌شود

وقتی سرویس مدارس دانش آموزان بشاگردی حادثه آفرین می‌شود

ایسنا/هرمزگان ‌طی کردن کیلومترها مسیر برای رسیدن به مدرسه‌ آن‌هم در روستاهای اطراف حکایت ادامه تحصیل دانش‌آموزان برخی از روستاهای و مناطق محروم هرمزگان است که این روزها با انتشار خبر واژگونی وانت نسیان حامل دانش آموزان بشاگردی و مجروح شدن 18 نفر از آن‌ها در استان کانون توجه‌ رسانه‌ای شده است.

‌به گزارش ایسنا،‌ دانش‌آموزانی که به دلیل جمعیت کم روستا، مدرسه‌ای برایشان ساخته نشده است، به همین دلیل برای رسیدن به مدرسه در روستاها و حتی شهرهای مجاور باید هرروز مسافتی را طی کنند؛ مسافتی که گاه به چندین کیلومتر می‌رسد، اما به دلیل فراهم نبودن سرویس رفت‌وآمد باید پیاده طی شود یا اینکه مجبور به استفاده از خودروهای غیر استاندار می‌شوند.

درحالی‌که در شهرهای بزرگ کشور و ازجمله بندرعباس مدل خودرو، شخصیت راننده  و تعداد سرنشین در سرویس مدارس برای خانواده و آموزش‌وپرورش اهمیت دارد اما در برخی مناطق محروم ازجمله بشاگرد تنها حمل‌ونقل دانش‌آموزان است که اهمیت دارد، حتی اگر سرویس مدرسه وانت نیسان بدون شرایط ایمنی باشد.

روز گذشته دانش‌آموزان بشاگردی که در مدارس جاسک مشغول به تحصیل هستند که در این مسیر با سوارشدن در قسمت بار خودرو وانت نیسان در حال تردد بودند که دچار حادثه شدند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان جاسک به خبرنگاران گفت: ظهر روز گذشته در پی حادثه واژگونی یک دستگاه وانت نیسان حامل ۱۸ دانش‌آموز دختر و پسر بشاگردی، در محور بشاگرد به جاسک پس از تماس با مرکز فوریت‌های پزشکی بلافاصله نیروهای اورژانس در محل حاضرشده و مصدومان حادثه را به بیمارستان جاسک انتقال دادند.

دکتر عباس ابراهیمی افزود: واژگونی وانت نیسان حامل دانش‌آموزان که در محدوده ۸۰ کیلومتری شهرستان جاسک به وقوع پیوست، سبب مجروح شدن ۱۸ سرنشین این خودرو شد که با اعزام ۳ آمبولانس از پایگاه‌های شهری جاسک‌، نگر و سه‌راهی جاسک مصدومان به بیمارستان خاتم‌الانبیاء (ص) اعزام ‌و پس از انجام اقدامات درمانی به‌صورت سرپایی مداوا و همگی مرخص شدند.

در مناطق محروم استان استفاده از سرویس نامناسب که بعضاً وانت برای جابه‌جایی دانش‌آموزان مورداستفاده قرار می‌گیرد، منجر به وقوع تصادفات و حوادثی شده است.

صادق احمدی معاون آموزش‌وپرورش شهرستان بشاگرد در جمع خبرنگاران گفت: ۳۰ وانت‌بار جهت سرویس مدارس روستایی در این شهرستان فعالیت می‌کنند و در مرکز شهر دو مینی‌بوس جهت جابه‌جایی دانش‌آموزان وجود دارد.

وی در پاسخ به سؤال مبنی بر اینکه چرا از وانت‌بار جهت جابه‌جایی دانش‌آموزان استفاده می‌کنید، بیان کرد: جاده‌های روستایی شهرستان بشاگرد صعب‌العبوراست و نمی‌توان از مینی‌بوس جهت جابه‌جایی دانش‌آموزان استفاده کرد و مجبور هستیم با وانت‌بار دانش‌آموزان را جابه‌جا کنیم.

معاون آموزش‌وپرورش شهرستان بشاگرد به علت حادثه‌ای که به مجروح شدن 18 دانش‌آموز منجر شد اشاره و خاطرنشان کرد: علت واژگونی سرویس دانش‌آموزان روستای مرنگ از بخش مرکزی شهرستان بشاگرد نقص فنی ماشین بوده است.

دانش هاشمی پور مدیرکل آموزش‌وپرورش هرمزگان در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: اگرچه استفاده از خودروهای غیر سواری برای سرویس دانش‌آموزان مورد تائید آموزش‌وپرورش نیست اما باوجود تلاش‌های فراوان و دستاوردهای چشمگیر در توسعه زیرساخت‌ها، توسعه‌نیافتگی لازم در بخش راه‌های ارتباطی در برخی مناطق ازجمله شهرستان بشاگرد چاره‌ای جز استفاده از خودروهایی که توانایی تردد در مناطق سخت گذر و خاکی را داشته باشند، باقی نمی‌گذارد.

وی با ابراز تأسف از حادثه انحراف خودروی حامل 18 دانش‌آموز روستای مزنگ و زرآباد شهرستان بشاگرد،افزود: این حادثه که در محور بشاگرد به جاسک رخ داد، منجر به مصدومیت تعدادی از دانش‌آموزان شد که با انتقال سریع به مراکز درمانی خوشبختانه مصدومان به‌صورت سرپایی درمان و فقط یک نفر به جهت کنترل وضعیت جسمانی تحت نظراست.

به گفته مدیرکل آموزش‌وپرورش هرمزگان در این شهرستان شرکت‌های مسافری با خودروهای استاندارد فعالیت ندارند که این امر موجب شده است سرویس مناسب به تعداد لازم برای اجاره و جابجایی دانش‌آموزان وجود نداشته باشد.

وی ادامه داد: در این شهرستان دو دستگاه مینی‌بوس بیشتر موجود نیست که هر دو نیز در اجاره آموزش‌وپرورش برای استفاده در سرویس مدارس هستند.

هاشمی پور بیان کرد: از آنجایی‌که ‌80 درصد جاده‌های شهرستان ‌بشاگرد خاکی و سخت گذر هستند، برای جابجایی دانش‌آموزانی در طرح روستا مرکزی، ناچار باید از شش روستا با چنین مشخصاتی که فقط امکان تردد برای خوارهای نیسان مقدور است، استفاده کرد و دانش‌آموزان به مدرسه‌ای در شهرک مطهر منتقل شوند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش هرمزگان در پایان خاطرنشان کرد: توجه به ایمنی و حفظ جان دانش‌آموزان از اولویت‌های آموزش‌وپرورش است که امیدواریم با توسعه زیرساخت‌های مناسب و همچنین سایر الزامات که در برنامه‌های آموزش‌وپرورش است، امکان استفاده از خودروهای مناسب و استاندارد برای جابجایی همه‌ی دانش‌آموزان عزیز مناطق روستایی فراهم شود که تحقق آن را با استفاده از همه ظرفیت‌ها دنبال می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، اگرچه آموزش‌وپرورش معتقد است اقدامات مختلفی را برای محرومیت‌زدایی و ایجاد دسترسی به آموزش برای همه دانش‌آموزان کشور انجام داده است و در این رابطه به مواردی همچون تشکیل کلاس با یک دانش‌آموز در دوره ابتدایی، تشکیل کلاس‌های چندپایه و تشکیل مدارس روستا مرکزی برای دانش‌آموزانی که امکان رفت‌وآمد آن‌ها برای تحصیل در یک مدرسه مرکزی وجود دارد با تأمین سرویس رفت‌وآمد اشاره می‌کند، اما بروز چنین حادثه‌هایی که به دلیل استفاده از سرویس نامناسب به وقوع می‌پیوندد از واقعیت دیگری حکایت دارد.

گزارش از: بهاره بیژنی، خبرنگار ایسنا، منطقه خلیج فارس



انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha