• شنبه / ۶ آذر ۱۳۹۵ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95090603829
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

حس بویایی شاخصی برای پیش‌بینی آلزایمر

حس بویایی شاخصی برای پیش‌بینی آلزایمر

حس بویایی افراد می‌تواند شاخصی برای پیش‌بینی خطر آلزایمر افراد تلقی شود.

به گزارش سرویس علمی ایسنا و به نقل از پایگاه خبری وب مد، به منظور انجام این تحقیق 183 مرد سالمند و 10 شخص سالمند دیگری که احتمال آلزایمر برایشان وجود داشت مورد بررسی قرار گرفتند. توانایی این افراد در شناسایی، به یاد آوری و تمایز قرار دادن بین بوهای متفاوت نظیر منتول، میخک، چرم، توت فرنگی، یاس بنفش، آناناس، دود، صابون، انگور و یا لیمو سنجیده شد.

در مرحله بعدی از افراد خواسته شد تا 10 بوی جدید را نیز استشمام کرده و نام آنها را بگویند. محققان دریافتند افرادی که توانایی کمتری برای تمایز بین بوها داشتند در خطر بیشتری برای آلزایمر قرار داشتند.

به گفته محققان، زوال‌های عصبی پس از بیماری آلزایمر از 10 سال قبل از بروز اولیه نشانه‌های حافظه‌ای بیماری آغاز می‌شود.

بعضی  از بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر با تحلیل سلول‌های عصبی می‌توانند تا حد چشمگیری بویایی را مختل کرده و فرد مبتلا را از تشخیص بوهای آشنا ناتوان سازد.

پژوهشگران بر این باورند که پیدا کردن راهی دیجیتالی، کم هزینه، مقرون به صرفه و غیر تهاجمی می‌تواند تشخیص افراد سالمی را که در خطر  بیماری آلزایمر قرار دارند، میسر کند.

 این یافته در مجله "Annals of Neurology" منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha