به گزارش ایسنا، در حال حاضر ۳۰۰۰ نیروگاه فرسوده با راندمان کمتر از ۳۰ درصد و عمر بالای ۳۰ سال در کشور فعالیت می کند که مطابق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و از محل منابع مالی صرفه جویی در انرژی، زمینه بازسازی و نوسازی ۱۳ نیروگاه بخاری و یک نیروگاه گازی با استفاده از مصوبه شورای اقتصاد فراهم شده است.
همچنین شرکتهای تولید نیروی برق با توجه به داراییهای موجود موظف شده تابرنامههای عملیاتی جهت بهسازی، نوسازی و یا بازنشستگی نیروگاههای تحت نظارت و محل تأمین منابع مالی مربوطه را اعلام و اقدام کند، علاوه بر این باتوجه به برنامهریزیهای موجود جهت احداث نیروگاههای جدید در کشور، شرکتهای تولید نیروی برق، میتوانند بر طبق قانون بخشی از منابع مالی برای احداث نیروگاه را به نوسازی و بهسازی نیروگاههای قدیمی اختصاص دهند.
طبق آخرین خبرها قرار شده که تا آخر سال دو نیروگاه زرند و ری از رده خارج و بهجای آنها نیروگاه سیکل ترکیبی جایگزین شود که تاکنون نیز اقدامات لازم برای اجرای این کار انجام شده است.
نیروگاه گازی ری (جاده قدیم قم – باقرشهر، کیلومتر ۷ شهر ری در نزدیکی پالایشگاه تهران، بهرهبرداری ۱۳۵۶)، یکی از نیروگاههای ایران از نوع گازی با ظرفیت تولید ۹۷۹٫۴ مگاوات در زمینی به مساحت ۵۲٫۵ هکتار است.
این نیروگاه شامل ۲۹ واحد توربین گازی در دو تیپ وستینگهاوس (۱۶ واحد) و جنرال الکتریک (۱۳ واحد) است که توسط شرکتهای آسک بلژیک (۶ واحد ۳۲ مگاواتی)، هیتاچی ژاپن (۱۲ واحد ۲۳٫۷ مگاواتی)، فیات ایتالیا (۹ واحد ۳۲ مگاواتی)، میتسوبیشی (۳ واحد ۸۵ مگاواتی) و آ. ا. گ (۱ واحد ۲۴ مگاواتی) ساخته و نصب شدهاست.
قدرت عملی نیروگاه در زمستان ۷۹۲ مگاوات و در تابستان ۶۷۱ مگاوات است. سوخت واحدها گاز طبیعی و گازوئیل است که گازوئیل در ۷ مخزن، مجموعاً به ظرفیت ۱۰۰ میلیون لیتر ذخیرهسازی میشود.
نیروگاه حرارتی زرند (استان کرمان، زرند در مجاورت کارخانه زغالشویی، بهرهبرداری ۱۳۵۲)، یکی از نیروگاههای ایران از نوع حرارتی با ظرفیت تولید ۲۲۰ مگاوات است که شامل ۲ واحد بخار ۳۰ مگاواتی مدل Action Turbine ۱ Casing ۱۲ stage ۳۰۱۰ ساخت اسپی باتین یول و ۱ واحد گازی ۱۶۰ مگاواتی است. ظرفیت فعلی این نیروگاه ۶۰ مگاوات است و بخش گاز آن در حال ساخت است.
قدرت عملی نیروگاه در زمستان ۴۸ مگاوات و در تابستان ۴۵ مگاوات است.
سوخت این نیروگاه نفت کوره (مازوت) است که در ۱ مخزن به ظرفیت ۱۱ میلیون لیتر ذخیرهسازی میشود، نیروگاه برق زرند نخستین نیروگاه حرارتی جنوب شرق کشور است.
انتهای پیام
نظرات