• سه‌شنبه / ۲۵ آبان ۱۳۹۵ / ۱۷:۵۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 95082518080
  • خبرنگار : 71480

رضایی:

باید حضور بیشتری در اقتصاد سوریه و عراق داشته باشیم

باید حضور بیشتری در اقتصاد سوریه و عراق داشته باشیم

فرمانده اسبق سپاه پاسداران، گفت: جهان اسلام با وجود همه درگیری‌های داخلی بیشترین ظرفیت را برای تبدیل شدن به یک سیستم به هم پیوسته اقتصادی و سیاسی دارد.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی عصر امروز در اختتامیه همایش بین‌المللی «بحران‌های ژئوپلیتیک جهان اسلام»، افزود: جهان اسلام با استفاده از فضای سایبری و با تکیه بر هویت اقتصادی خود می‌تواند یک سیستم ژئوپلیتیکی را ایجاد کند و نقش سازنده‌ای را در ساختن جهان نو ارائه کند.

وی با اشاره به اینکه هر تحولی که در جنوب غرب آسیا رخ دهد، ‌سایر مناطق ژئوپلیتیکی جهان اسلام را تحت الشعاع قرار می‌دهد، اظهار کرد: ایران، عربستان، ‌ترکیه و مصر کانون‌های تأثیرگذاری در جهان اسلام را در منطقه جنوب غرب آسیا بر عهده دارند. در واقع منافع جهان اسلام و هم منافع کشورهای بزرگ جهان در منطقه جنوب غرب آسیا فراهم می‌شود و به همین دلیل هم شاهد منازعات داخلی جهان اسلام، منازعات بین‌المللی در این منطقه و همچنین منازعه آمریکا با ایران در جنوب غرب آسیا هستیم. بنابراین این منطقه پرحادثه‌ترین منطقه ژئوپلیتیک جهان است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رقابت داخلی کشورهای منطقه جنوب غرب آسیا موجب شده که آنها به جای همکاری به سمت منازعه کشیده شوند در حالی که منافع این کشورها از طریق همکاری بیشتر به دست می‌آید.

رضایی با بیان اینکه جهان اسلام در حال گذر به عقلانیت جمعی است تا از این مسیر به مرحله همکاری برسد، گفت: البته وجود حکومت‌های استبدادی و همچنین تصمیم‌گیری متأثر از قدرت‌های بین‌المللی موجب طولانی شدن روند دستیابی به این عقلانیت شده است. با این وجود منطقه به سمت وحدت و همکاری پیش می‌رود اما به دلیل عوامل ذکر شده، این روند طولانی شده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت: ایران به دلیل موقعیت کم‌نظیر ژئوپلتیک، وجود منابع انسانی، مرز مشترک با 13-14 کشور، دسترسی به آب‌های آزاد و دریای خزر، قدرت نظامی برتر و نظام سیاسی پایدار می‌تواند نقطه آغازی برای ساماندهی به نظم جدید منطقه‌ای باشد.

وی همچنین یادآور شد: البته ما باید نقش تجاری و اقتصادی بیشتری در منطقه داشته باشیم. به طور مثال باید حضور بیشتری در اقتصاد سوریه و عراق داشته باشیم. یعنی هم کمک‌های نظامی به این کشورها داشته باشیم و هم کالاهای تجاری خود را به این کشورها صادر کنیم.

استاد دانشگاه امام حسین (ع) افزود: از سویی باید سیاست خارجی ما به گونه ای تنظیم شود که وقتی روابط ما با قدرت‌های بزرگ بهبود می‌یابد، روابط ما با قدرت‌های منطقه به هم نخورد. به طور مثال دیدیم همزمان با مذاکرات هسته‌ای روابط ما با ترکیه و عربستان به هم خورد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای نقش‌آفرینی در منطقه باید از همه ظرفیت قومی و مذهبی خود نیز بهره ببریم.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha