نوشین نفیسی که قرار است یکی از ۱۱ هنرمند ایرانی شرکتکننده در هفتمین پروژه «هنر کوچرو» باشد که دیماه امسال به میزبانی ایران برگزار میشود، دربارهی برگزاری این رویداد هنری اظهار کرد: پیش از این، پروژه هنر «کوچرو» در کشورهای مختلفی از جمله هند و آفریقای جنوبی برگزار شده و در هفتمین دوره، به کشور ما رسیده است. هنر کوچرو الهامگرفته از کوچ ایلهایی است که در خود ایران هم هستند و بهصورت ییلاق و قشلاق زندگی میکنند. آنها در طول زندگی و سفرهایشان اقلیمهای مختلفی را تجربه میکنند.
او ادامه داد: به همین دلیل هنرمندان نیز با الهام از آنها بهصورت فیالبداهه و با همان ابزار و متریال طبیعت، دست به خلق اثر هنری میزنند. این آثار میرا هستند و در طول زمان، با طبیعت همراه و در آن حل میشوند. قرار نیست هنرمندان در این پروژه ابزار و متریالی خارج از محیط، به آن اضافه کنند.
نفیسی با اشاره به بیتوجهیهایی که به هنر محیطی در ایران شده است، گفت: هنر محیطی در ایران خیلی مهجور مانده و آنطور که باید دیده نشده و جدی گرفته نشده است. امیدوارم برگزاری این پروژه در ایران، فتح بابی برای همراهی مردم و مسؤولان با این هنر و هنرمندان آن شود. البته در این مدت، جشنوارههای مختلفی در سراسر ایران برگزار شده و مردم با این هنر آشنا شدهاند، اما جامعه هنری و مسئولان بهقدر کافی این هنر را مورد توجه قرار ندادهاند.
این هنرمند محیطی دربارهی ورود دولت به حوزه هنر محیطی و حمایت و نظارت دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد در هفتمین پروژه «هنر کوچرو» اظهار کرد: فکر میکنم این اتفاق در درجه اول، حاصل تلاش دوستانمان است که این ارتباط را برقرار و دولت را متوجه اهمیت موضوع کردند. من به این اتفاق با خوشبینی نگاه میکنم و امیدوارم آن چیزی که خلاف انتظار ماست، اتفاق نیفتد.
او در بخش دیگری از سخنانش به سابقهی فعالیتش در زمینه هنر محیطی اشاره و بیان کرد: پیش از این، سابقه حضور در پروژههای هنر کوچرو را نداشتم و این اولینبار است که در این پروژه بهعنوان هنرمند شرکت میکنم. البته پیش از این، در جشنوارههای مختلفی حضور داشتهام که یکی از آنها جشنواره هنر محیطی ایران در رومانی بود که سال گذشته برگزار شد.
نفیسی ادامه داد: من از حدود سال ۸۴ با یک گروه در اصفهان کارم را آغاز کردهام. در آن زمان، با نام هنر محیطی آشنا نبودیم و کارهایی در ارتباط با طبیعت انجام میدادیم. بعدها بهتدریج با دوستان دیگر آشنا شدم و با گسترده شدن ارتباطات، کارمان را هم گسترش دادیم.
این هنرمند همچنین اضافه کرد: علاقهام به طبیعت و اینکه یک هنرمند مولتیمدیا هستم، من را به سمت هنر محیطی کشاند. نقاشی، چیدمان، ویدیو و پرفورمنس از شاخههایی است که در آن فعالیت داشتم و به هنر طبیعت هم به این دلیل که یکی از شاخههای هنر مفهومی است علاقهمند شدم. طبیعت، دید عارفانه و هستیمدارانهای در دل خود دارد که من را به سمت خود جذب کرد. در هنر محیطی به دور از حاشیهها و هیاهوی گالریدار و هنرمند و ... میتوانید برای خودتان کار کنید و موضوع فروش و بازار برایتان برجسته نیست.
به گزارش ایسنا، هفتمین پروژه «هنر کوچرو» با حضور ۹ هنرمند بینالمللی و ۱۱ هنرمند ایرانی دیماه امسال به میزبانی ایران برگزار میشود. هنرمندان در این پروژه به مناطقی از ایران از جمله قشم، هرمز، کاشان، اصفهان و تهران سفر میکنند و با حضور در محیطی طبیعی، به خلق اثر میپردازند.
پروژه «هنر کوچرو» با حمایت مالی و نظارت دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، سازمان فرهنگی - هنری شهرداری اصفهان، موزه هنرهای معاصر اصفهان، سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان و مرکز هنری پردیس قشم دیماه امسال برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات