• یکشنبه / ۱۶ آبان ۱۳۹۵ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 95081610691
  • خبرنگار : 30054

آمازون؛ مخوف، اما زیبا

آمازون؛ مخوف، اما زیبا

جنگل‌های آمازون یکی از مخوف‌ترین و در عین حال زیباترین مناطق جهان است.

به گزارش سرویس بازار ایسنا، به نقل از مجله گردشگری الی گشت، حتما شما هم خیلی وقت‌ها وقتی تصاویر هوایی یا تلویزیونی این منطقه از دنیا را دیده‌اید، خواستید که یک بار هم شده به این مناطق  سفر کرده و حس کنجکاوی خود را درباره این منطقه که رمز و رازهای زیادی را خود نهان کرده، ارضا کنید.

این منطقه که پهناورترین جنگل‌های دنیا را در خود جای داده، در آمریکای جنوبی واقع شده و تعداد زیادی از موجودات زنده دنیا در آن زندگی می‌کنند که برخی از آن‌ها بسیار منحصر به فرد هستند. از جمله به طور تقریبی ۱۲۹۴ نوع پرنده، ۳۷۸ خزنده، ۴۲۷ نوع دوزیست و ۳۰۰۰ نوع ماهی در آن زندگی می‌کنند که اغلب این حیوانات شکارچیان بسیار ماهری هستند و جان سالم به در بردن از دستشان تقریباً غیرممکن است.

از میان این منطقه انبوه و پوشیده از درخت که هنوز پای هیچ انسانی به برخی از نقاط آن نرسیده و حتی مردمانی در آن زندگی می‌کنند که هرگز با تمدن ما آشنا نیستند، رودخانه‌ای عظیم نیز عبور می‌کند که به رود آمازون مشهور است.

این رودخانه بخش‌هایی از کشورهای برزیل، اکوادور، گویان، کلمبیا، ونزوئلا، بولیوی، پرو و سورینام را در برمی‌گیرد.

به این ترتیب مشخص شد که برای حضور در منطقه آمازون می‌توانید به این کشورها سفر کنید.

در این میان خاک برزیل با ۶۱٪ و پرو با ۲۹٪ مساحت کلی جای دارد. جنگل آمازون نامزد قرار گرفتن در فهرست عجایب هفت‌گانه جدید است.

آب و هوای جنگل آمازون

این جنگل‌های بارانی که در تمام طول سال مرطوب هستند تقریبا درجه حرارتی معادل ۳۰ درجه سانتیگراد دارند.

غربی‌ترین بخش این منطقه، حدود ۲۵ درجه سانتیگراد است و تقریبا هر روزه باران سنگینی در سرتاسر جنگل آمازون می‌بارد.

حیوانات عجیب جنگل آمازون

یکی از شگفتی‌های منطقه جنگلی آمازون وجود هزاران نوع حیوانات مختلف در آن است که آن را به یکی از بزرگ‌ترین زیستگاه‌های طبیعی در آورده است، بنابراین ناگفته پیداست که سفر به این منطقه مخاطراتی هم به همراه دارد که بدون راهنما و بدون تدارک‌های لازم کار بسیارخطرناکی است.

دلفین صورتی که به زبان محلی بوتو نامیده می‌شود، یکی از نادرترین دلفین‌ها در سراسر دنیاست که در میان آب‌های رودخانه پهناور آمازون زندگی می‌کند.

این دلفین می‌تواند تا ۱۵ دقیقه روی آب بماند ولی به طور کلی این دلفین‌ها معمولا زیر آب هستند و تنها برای نفس کشیدن روی آب می‌آیند.

همچنین با وجود شباهتی که با دلفین‌های خاکستری دارند از نظر اندازه از آنها کوچک‌تر هستند و همین دلیل باعث شده تا بتوانند به راحتی در آب‌های رودخانه شنا کنند؛ وزن آن‌ها به ۹۰ کیلوگرم می‌رسد.

دلفین‌های صورتی قادر هستند در آب به صورت درجا ۱۸۰ درجه بچرخند.

رودخانه آمازون

 رودخانه‌ای به همین نام در منطقه آمازون جاری که است نه تنها پر آب‌ترین رودخانه دنیاست بلکه یکی ازطولانی‌ترین آن‌ها و در عین مخوف‌ترین و رازآلودترین رود جهان هم هست.

این رودخانه بیش از هزار انشعاب دارد و نزدیک به هفت هزار کیلومتر طول دارد.

همچنین از کوه‌هایی از آمریکای جنوبی شروع می‌شود که به گفته دانشمندان دوازد میلیون سال قدمت دارند. این رود با گذر از یک مسیر بسیار پر پیچ و خم وعبور از کشورهای متعدد به سمت شرق و اقیانس اطلس می‌رود.

از آن جا که دهانه این رود خیلی عریض است در برخی از نقاط آن قابل کشتیرانی است. آب گرم و نسبت راکد این رودخانه باعث شده است محلی مناسب برای زندگی برخی از حیوانات بسیار عجیب کره زمین باشد.

برای مثال نوعی از گربه ماهی در این رود زندگی می‌کند که بسیار نادر است. این گربه ماهی به دلیل این که در یکی از بکرترین مناطق دنیا زندگی می‌کند بیش از معمول بزرگ است.

درباره دلیل نام‌گذاری این رودخانه گفته‌اند که چون این رود بسیار خطرناک است و در زبان محلی به معنای «شکننده قایق» است این رود به زبان محلی به این صورت نام‌گذاری شده است.

براساس گفته‌های دانشمندان رودخانه آمازون قریب یه یازده میلیول سال است که هم‌چنان جاری است.

قبیله‌های جنگل آمازون

 در منطقه آمازون قبیله‌هایی زندگی می‌کنند که بسیار دور از هیاهوی تمدن امروزی هستند حتی برخی از آن‌ها هنوز با پدیده‌های تمدن امروزی اصلا آشنا نیستند و مثل بشر اولیه زندگی می‌کنند که گاه گاهی خبری از کشف یکی از این قبلیه را در رسانه‌های دنیا شنیده می‌شود.

البته قریب به بیست میلیون نفر هم در قلب قبیله‌های مختلف در اطراف زندگی می کنند که به بشر امروزی نزدیک‌تر هستند.

نیمی از جمعیت قبایل جنگل آمازون طی سالیان متمادی بر اثر بیماری، گرسنگی و جنگ جان خود را از دست داده‌اند.

این قبایل در تمام جنگل آمازون با یکدیگر متفاوت هستند، یعنی تقریبا ۲۰۰ قبیله با فرهنگ‌های مختلف هستند که حتی زبان آنها با هم متفاوت است. آنها به ۱۸۰ زبان مختلف صحبت می‌کنند.

هر سال در ماه‌های ژوئن و آگوست، قبایل مستقر در جنگل آمازون و شهرهای اطراف جشنی به نام کوارپ برگزار می‌کنند.

در این جشن که در واقع برای بزرگداشت رفتگانشان برپا می‌شود، هر قبیله رقص، غذاهای بومی و آیین‌های خود را به نمایش می‌گذارد. ورود غریبه‌ها به این جشن برای تماشا تنها با اجازه روسای قبایل امکان‌پذیر است.

اما این جشن مربوط به قبایلی می‌شود که با وجود زندگی در جنگل آمازون، با یکدیگر و حتی گاهی با دنیای بیرون در ارتباط هستند.

تحقیقات نشان می‌دهند که در حال حاضر نزدیک به ۵۰ قبیله در آمازون زندگی می‌کند که هنوز هم کاملا با دنیای بیرون بیگانه هستند و هیچ ارتباطی با خارج ندارند.

دانشمندان ترجیح می‌دهند که این قبایل را به حال خود رها کنند تا مجبور نشوند به اعمال جنگل پناه ببرند تا حریم خصوصی شان از دست بیگانگاه در امان باشد. چون دراین صورت دیگر نمی‌توان درباره آن‌ها اطلاعاتی به دست آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha