به گزارش ایسنا، حدود یک ماه و نیم پیش سید احمد محیط طباطبایی، عضو شورای فنی اداره کل میراث فنی استان تهران خبر داد که «ایستگاه مترو خط ۶ در فضای میانی "برج طغرل" و "گورستان ابنبابویه" در حال تجهیز شدن است.» اقدامی که مترو را از چند متری چند بنای تاریخی و شاخص شهر ری عبور میداد و از سوی دیگر در قدمهای اولیه حتی هیچ استعلامی از میراث فرهنگی انجام نداده بود، اما خوشبختانه به نظر میرسد امروز این اقدام متوقف شده است.
مسیر انتخابی اولیه از سوی مترو، پس از ایستگاه دولتآباد، ایستگاههایی در کارخانه سیمان ری، برج طغرل، حرم حضرت شاه عبدالعظیم (ع) و در ادامه از ضلع شرقی حرم عبور میکرد.
حالا پس از گذشت حدود دو ماه از انتشار نخستین خبرها در این زمینه و برگزاری جلساتی با حضور اعضای مترو شهری و میراث فرهنگی، خبر میرسد که قطار شهری تصمیم به تغییر مسیر خط ۶ مترو تهران کرده است.
سید احمد محیط طباطبایی در این زمینه به ایسنا میگوید: به دنبال اعتراضها و مطالعههای دوبارهی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران درباره مسیر خط ۶ مترو تهران، یعنی حدفاصل بین دولتآباد تا حرم حضرت عبدالعظیم (ع)، این خط بار دیگر توسط مشاور مورد بررسی قرار گرفت و مسیری دیگر برای این خط انتخاب شد.
او ادامه میدهد: طول خط انتخابی جدید که در حال بررسی از سوی میراث فرهنگی تهران است، از بیش از ۵ هزار متر به نزدیک ۶ هزار متر افزایش پیدا کرده است تا بتواند مسیر خود را جابجا کند و به جای خیابان صفائیه از خیابان غروی عبور کند.
وی بیان میکند: این اقدام یعنی به جای اینکه خط ۶ مترو تهران از بین برج طغرل و امامزاده ابن بابویه و در کنار دژ رشکان و چشمه علی عبور کند، مسیر خود را تغییر داده و از خیابان پشت ابن بابویه پایین میآید. یعنی حدود ۱۲۰ متر اختلاف فاصله بین بناهای تاریخی و ایستگاه مترو به 450 متر افزایش پیدا میکند.
این باستانشناس تاکید میکند: انجام این اقدامات به صورت نهائی پس از بررسی مسیر جدید معرفی شده از سوی شرکت قطار شهری است تا با جمعبندی مطالعات زمین شناسی، مشخص شود آیا مطالعات صحیح یا اشتباه است و میتوان آن خط را جایگزین کرد یا خیر؟
اواسط شهریور ماه امسال، «امیر مسیب رحیمزاده»، مدیر اداره میراث فرهنگی شهرستان شهرری در گفتوگو با ایسنا اعلام کرده بود: در قدم نخست شرکت مترو هیچ استعلامی از میراث فرهنگی برای آغاز این پروژه و در این محدودهی تاریخی نکرده بود، بنابراین پس از این که متوجه آغاز تجهیز کارگاه ایجاد مترو در محدوده مکانی این دو بنای تاریخی میشود، کار را متوقف میکند.
او با بیان این که میراث فرهنگی دو روز پس از آغاز عملیات یعنی در زمان حفر چاهک با هدف مطالعات زمینشناسی متوجه این پروژه شد، میافزاید: با دو نامه در یکم و دوم شهریور ماه از سوی میراث فرهنگی و شهرداری کار را متوقف کرد و نقشههای مترو برای بررسی توسط میراث فرهنگی از مسئولان شرکت مترو گرفته شد که در حال حاضر در حال بررسی آنها هستیم.
انتهای پیام
نظرات