محمد درویش در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برخی سمنهای محیط زیستی به این آئیننامه جدید تشکلهای مردم نهاد ایراداتی دارند که در حال بررسی این ایرادات هستیم. بعد از جمعبندی ایرادات را به دولت میفرستیم تا در نسخه بعدی ایرادات نیز برطرف شود. در این آیین نامه، نهادی با عنوان "شورای ملی توسعه و حمایت از تشکلها" در سه سطح ملی، استانی و شهرستان شکل گرفته و دبیرخانه آن در وزارت کشور، استانداری ها و فرمانداری ها خواهد بود.
مدیرکل مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه در مورد منشور سمنهای محیط زیستی اظهار کرد: منشور سمنهای محیط زیستی را سازمان حفاظت محیط زیست و دفتر مشارکتهای مردمی منتشر کرده است، هدف این منشور این بود که یک قانون اساسی برای سمنها باشد تا بدانند که اصولا یک سمن محیط زیستی به چه معناست؟ و چگونه میتواند استقلال مالی داشته باشد و چطور میتواند به مقام مشورتی در سازمان ملل تبدیل شود و چگونه میتواند در منطقه فعالیت خود وزن اجتماعیاش را افزایش دهد.
درویش افزود: در حقیقت این منشور نقشه راه سمنها است که با حضور تعدادی از فعالان مدنی با سابقه تهیه شده و در دسترس فعالان قرار گرفته است که با جمعبندی نظرات، ویرایشهای بعدی کاملتر خواهد شد. اما این آئیننامه تشکلهای مردم نهاد، مقررات اجرایی دولت، مقررات حقوقی و قانونی و شیوه ثبت سمنها را مشخص میکند.
انتهای پیام
نظرات