به گزارش ایسنا، رحیم بنامولایی روز سهشنبه، 4 آبان ماه در مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه صنایع هوایی فضایی ایران که در برج میلاد برگزار شد، با بیان اینکه تمام تلاش ما در اتاق بازرگانی این است که با توجه به قانون فضای کسب و کار تشکلها را ساماندهی کنیم و جلوی موازیکاریها را در کشور بگیریم، اظهار کرد: با ساماندهی تشکلها، بخش خصوصی میتواند از یک تریبون صحبت و مطالبات خود را ساماندهی کند.
رییس اتاق بازرگانی البرز افزود: با توجه به سیاستهای دیپلماسی کشور موفقیتهای خوبی حاصل شده و پای خارجیها به ایران باز شده است؛ اما در این میان ما باید به نتیجه مطلوب خود برسیم.
وی با بیان اینکه ما چه برنامهای برای استفاده از این رفت و آمدها داریم، گفت: آیا میخواهیم فقط آمار غلط ارائه دهیم و یا به دنبال این هستیم که آمارهای صحیح را جمع کنیم و بر اساس آنها برنامهریزی کنیم. یکی از مسائل ما در کشور این است که سرانه مصرف نداریم.
بنامولایی ادامه داد: ما به جای هدایت سرمایههای مردم و ایجاد ارزش افزوده سرمایهها را هدر میدهیم و برای سرمایههای ملی خود چه مادی و چه معنوی برنامهای نداریم.
وی با طرح این سوال که آیا برای پنج میلیون فارغالتحصیل لیسانس خود برنامهریزی کردهایم، اظهار کرد: ما به جای افزایش مهارت، سرمایه ملی را در دانشگاهها تبدیل به مدرک کردیم.
هنوز در بخش علمی و اجرایی صنعت هوایی سیاستگذاریهای درستی اتخاذ نشده است
رییس اتاق بازرگانی البرز در ادامه با بیان اینکه در برجام اتفاقات خوبی افتاده و اگر دلالان و مافیا بگذارند، قدم مثبتی برای صنعت هوایی کشور برداشته میشود، افزود: برای خرید ایرلاینهای خارجی ارز زیادی خرج کردیم و هواپیمای دست دوم خریدیم و بعد دوباره این هواپیماهای دست دوم را کنار گذاشتیم. این مساله نشان میدهد در صنعت هوایی هنوز سیاستگذاریهای درستی در بخش علمی و بخش اجرایی اتخاذ نکردهایم. تا زمانی که سیاستگذاری درستی نشود، ما در این سردرگمی خواهیم ماند و دلالها ما را اداره خواهند کرد.
وی افزود: زمان تحریم اعلام کردند که ما تحریم را دور میزنیم؛ اما همین دور زدن تحریم موجب شد با قیمت نزدیک به 40 درصد گرانتر تکنولوژی پایینی را وارد کنیم و در حوزههای دیگر وسایل تاریخ گذشته به کشور وارد کنیم.
بنامولایی تصریح کرد: اگر واقعاً میخواهیم برای صنعت هوایی کشور برنامهریزی کنیم، باید از این فرصت پیش آمده (برجام) استفاده بهینه کنیم و با توجه به شعار «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» از تمام امکانات موجود کشور بهرهبرداری کنیم.
وی با بیان اینکه نگاه ما نگاهی جزیرهای است و همکاری با خارجیها در راستای به کارگیری دانش فناوری در فرآیند تولید ضروری است، گفت: باید در پی نوسازی ماشینآلات خود باشیم و به بازارهای هدف خارجیها وصل شویم، زیرا راه نجات ما در تمام صنعت در کنار تولیدمحوری، داشتن نگاه صادراتمحوری است.
رییس اتاق بازرگانی البرز در ادامه با بیان اینکه طرحهای زودبازده در دولتهای قبل غیر از هدر رفتن پول و عدم توفیق تولید نتیجه دیگری نداشت، گفت: هماکنون نیز طرحهای زودبازده به دوستان جوانی داده میشود که به ماشین خارجی تبدیل میشوند. ما انتظار داریم که طرحهای زودبازده در دل کارخانجات و به R&D کارخانجات وصل شوند که بتوانیم از این طرحها خروجی داشته باشیم.
بنامولایی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی و بخصوص در دوران پساتحریم باید برای کارهایمان برنامهریزی کنیم، گفت: کسانی که برای ایرلاینها کار میکنند واسط هستند. ما پاداشی سه تا پنج درصدی به شرکتها جهت خرید تولید داخل میدهیم. باید واقعیتها را بپذیریم؛ هرچند برخی از این واقعیتها تلخ هستند.
وی ضمن تاکید به اینکه باید به محققان بها داده شود، نیروی انسانی را سرمایه نهان هر کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه در ایران مدیریت منابع انسانی صفر است. این در حالی است که ما دارای نیروی انسانی بسیار خوبی هستیم.
رییس اتاق بازرگانی البرز خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم مطرح شده در اتاق بازرگانی خدمات صادرات مهندسی و نیروی کار است. چه ایرادی دارد که با سازماندهی خلبان تربیت کنیم و به دنیا صادر کنیم؛ البته این روند باید در قالب یک تشکل انجام شود.
بنامولایی در پایان تاکید کرد: باید از نیروی انسانی و امکانات موجود کشور با برنامهریزی دقیق استفاده بهینه کنیم.
انتهای پیام
نظرات