به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمدآبادی روز پنجشنبه، 29 مهرماه در مراسم افتتاحیه دومین اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر ایران و روسیه، هدف اصلی از برگزاری این اجلاس را استفاده از توانمندیهای دو طرف در جهت توسعه علم و فناوری و مشارکت در تامیننیازها و یافتن راهحل برای چالشهای دو کشور نام برد و افزود: مجموعه دانشگاههای حاضر در این اجلاس را باید از سرمایههای اصلی دو کشور در حوزههای آموزش عالی و علم و فناوری دانست، از این رو ایجاد یک شبکه کارا و فعال بین این دانشگاهها و همچنین همکاری دو جانبه بین اعضای این نشست در زمینههای مورد علاقه میتواند نتایج گران سنگی را برای دو کشور داشته باشد.
وی، فعالیتهای انجام شده در این دو اجلاس را افزایش همکاریهای بین دانشگاههای ایران و روسیه در حوزه مواد مهندسی هوا و فضا، زبان فارسی و روسی، بیوانفورماتیک، شیمی، بیودارو، پتروشیمی و مهندسی نفت دانست که این همکاریها از طریق راهنمایی مشترک رساله دکتری، برگزاری دورههای مشترک، موافقت با تاسیس مرکز مشترک، راهاندازی دفتر بنیاد «روسکی میر» در چند دانشگاه ایران و عقد تفاهمنامههای مختلف انجام شده است.
وی در عین حال با تاکید بر اینکه علیرغم پیشرفتهایی که در همکاری بین دو کشور صورت گرفته، اما این پیشرفتها در حد انتظار نبودهاست، خاطرنشان کرد: در اجلاس تهران ضمن آنکه امکان تعامل یک به یک دانشگاهها با یکدیگر فراهم شده است، امکان تبادل نظر و استفاده از تجارب یکدیگر در قالب سه نشست ویژه تحت عناوین همکاریهای علمی و آموزشی دانشگاهها و رقابتپذیری آنها، تامین منابع انسانی برای تحقق اقتصاد نوآورانه و نقش پارکهای علم و فناوری در توسعه دانشگاهها پیش بینی شده است.
رییس دانشگاه تهران وظیفه دانشگاههای سنتی را حفظ و انتقال مجموعه دانشی از تمدن جهان دانست و گفت: در مقابل از دانشگاههای پژوهشی مدرن امروز ضمن خلق علوم جدید انتظار میرود به چالشهای اصلی امروز شامل تغییر اقلیم، دسترسی همگان به آب شیرین، غذا، بهداشت، نابرابریها و توسعه پایدار نیز بپردازند. علاوه بر آن لازم است به امر آموزش توسعه شرکتهای نوپا و دانشبنیان و تامین و تربیت نیروی کارآزموده برای توسعه اقتصادی نیز اهتمام ورزند.
نیلی، مشکلات امروز بشر را توسعه تکنولوژیهایی مانند موبایل، اینترنت و قابلیت جابجایی سریع ذکر کرد و ادامه داد: بدیهی است حل مشکلات جهان بدون همکاریهای بینالمللی امکانپذیر نیست و قطعا همکاری بین دانشگاهی ضمن آنکه توسعهدهنده دیپلماسی است، باید در مرکز همکاریهای دو کشور قرار گیرد.
وی دانشگاه تهران را یک دانشگاه جامع و نماد آموزش عالی ایران توصیف کرد و ادامه داد: در این دانشگاه بیش از ۹۵۰ دانشجو در دورههای مشترک و بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در دورههای کوتاه مدت از بیش از ۶۰ کشور حضور دارند.
به گفته وی، توسعه دورههای مشترک با دانشگاههای معتبر جهان، تاسیس مراکز آموزشی بینالمللی مانند موسسه منطقهای آب با مشارکت وزارت نیرو و توسعه پردیس بینالمللی کیش و همچنین اجرای پروژههای مشترک بینالمللی از دیگر اقدامات این دانشگاه به شمار میرود.
رییس دانشگاه تهران از تاسیس دانشگاههای ملی مانند آزمایشگاه مدرن تصویربرداری مغز در این دانشگاه خبر داد که این اقدام راهکاری برای پیوند تکنولوژیهای جدید با نیازهای جامعه با استفاده از منابع انسانی در مجامع بینالمللی است.
نیلی احمدآبادی تبدیل دانشگاه تهران به یک دانشگاه کارآفرین و تعامل و توسعه شرکتهای دانشبنیان را از رویکردهای این دانشگاه نام برد و یادآور شد: بدیهی است که همه این ظرفیتها در کنار دانشجویان و اساتید تراز بینالمللی میتواند در خدمت همکاریهای دو طرف قرار گیرد.
وی در این جلسه پیشنهاد توسعه شبکه دانشجویی دانشگاههای روسیه و ایران را پیشنهاد کرد و افزود: این شبکه میتواند در موضوعاتی چون شبکه کارآموزی دانشجویان در مقطع کارشناسی فعالیتهای ورزشی فرهنگی و هنری وارد شود و در صورت تمایل نیز دبیرخانه مشترکی ایجاد شود تا راهکارهای اجرایی این شبکه تدوین شود.
رییس دانشگاه تهران تاکید کرد: ما میدانیم که برای ایجاد شبکه بین دانشگاههای تراز اول ایران و روسیه و همچنین برگزاری این نشستها، فعالیتها و کوششهای زیادی صورت گرفته که این امر ناشی از همت دو طرف است.
انتهای پیام
نظرات