به گزارش ایسنا، در این دیدار طرفین در خصوص اجرایی کردن یادداشت تفاهم دوجانبه دو کشور در حوزههای آمبودزمانی و رسیدگی به شکایت مردمی و صیانت از حقوق شهروندی بحث و بررسی نمودند.
یکی از محورهای مهم گفتگوی قاضی سراج با همتای ترک، بررسی وضعیت ارتباطات کنسولی تعدادی از اتباع کشورمان که در زندانهای کشور ترکیه دوران محکومیت خود را میگذرانند و برخورداری از حقوق کنسولی و برقراری ارتباط با خانوادههای آنها بود که رئیس بازرسی کشورمان از آمبودزمان ترکیه درخواست نمود بهعنوان میانجی و بهعنوان انجام وظایف آمبودزمانی، امکان دیدارهای منظم سرکنسول ایران در زندانهای ترکیه که تعدادی از اتباع کشورمان در آن محبوس هستند را فراهم نماید.
در این دیدار نیهات عمراوغلو به وظیفه اصلی نهادهای آمبودزمانی اشاره کرد و گفت: فلسفه تشکیل کنگره حقوق بینالملل استانبول و اختصاص یافتن موضوع محوری نقش آمبودزمانها در اجرای عدالت و پیشگیری از تبعیض حاکی از توجه عمیق و جدی به مباحث حقوق بشری و حقوق شهروندی است و طبعاً آمبودزمانها میتوانند مسأله مراودات کنسولی از مجاری رسمی سیاسی و نیز غیررسمی را در خصوص حمایتهای ضروری از اتباع به عمل آورد.
وی گفت: ترکیه نیز در خصوص تعدادی از اتباع خود که در زندانهای خارج از کشور از جمله یونان، لهستان، مولداوی و اسپانیا دوران محکومیت خود را سپری میکنند، دارای همین مشکل است.
آمبودزمان ترکیه اظهار کرد: چنانچه طرف ایرانی، این مسأله را بهطور رسمی مکاتبه نماید، در اسرع وقت و بهطور جدی این درخواست را پیگیری خواهد کرد.
قاضی سراج پس از شرکت در کنگره حقوق بینالملل استانبول، که با حضور رؤسای دستگاههای نظارت و بازرسی، ضدفسادی، وزرای دادگستری و رؤسای کمیسیونهای حقوق بشری از بیش از ٣٥ کشور شرکت داشتند، استانبول را به مقصد برلین و دیدار و گفتگو با مقامات قضائی، اجرائی و آمبودزمانی جمهوری فدرال آلمان ترک کرد.
انتهای پیام
نظرات