«ساره آذرنیور» در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به تاثیر ورزش بر شخصیت، اظهار کرد: شخصیت اجتماعی بیانکننده رشد صحیح و طبیعی روانی افراد است.
این کارشناس ارشد روانشناسی افزود: چنانچه تربیت بدنی در یک جامعه مطابق با اصول این علم در نظر باشد، افراد ورزشکار را از فردگرایی و خودمحوری خارج کرده و رشد روحیات طبیعی را در فرد بهبود می بخشد که در نتیجه شکوفا شدن این استعداد، فرد با سایر افراد اجتماع آسانتر ارتباط برقرار کرده و در کنار آنها زندگی می کند.
وی ادامه داد: جرجکلی از روانشناسان معروف، «شخصیت را روش و شیوه خاص هر فردی در جستجو برای پیدا کردن و تفسیر معنای زندگی تعریف می کند». مطالعات انجام یافته نشان می دهد که ورزشکاران و قهرمانان، با شهامت و فداکار هستند و بر اراده خود تسلط دارند.
آذرنیور با بیان اینکه بازی و ورزش پیوند تنگاتنگی با رشد و تکامل شخصیت کودک دارند و آن را به مرحله نضج و آگاهی اجتماعی میرساند، تصریح کرد: پژوهشگران تحقیقات فراوانی پیرامون نقش بازی و گیمها در اجتماعی شدن همچنین درباره این مسأله به انجام رساندهاند که چگونه فعالیت های بدنی، روی هم رفته در تکوین تصویر روشنی از بدن در ذهن کودک، که به تصویر بدن معروف است، تأثیر میگذارد. تصویری که مفهوم خود بدنی و در نتیجه مفهوم خود پنداره بر پایه آن استوار است و نخستین خشت بنای شخصیت افراد به شمار میآید.
وی افزود: فعالیت حرکتی عموماً فرصت پُرباری برای خود شکوفایی فرد فراهم می آورد، یادآور شد: افراد در ضمن پرداختن به فعالیت بدنی، تجربه های پیروزی و شکست را از سر می گذرانند و این تجربه ها در گسترش تصورات آنان و پیوند دادن مفاهیم و اهداف و چشماندازهای وی با واقعیت خویش تأثیر می گذارد و ادراک واقعبینانه و غیرمبالغهآمیز او از حدود و توانایی های جسمش را افزایش می دهد که این خود، شخصیت اجتماعی او را نضج میدهد و به وی اعتماد به نفس میبخشد و باعث دور شدنش از خصلتهایی چون خودشیفتگی و غرور می شود بیآنکه از ارزش او چه در برابر خودش چه در برابر دیگران چیزی بکاهد.
مسئول کمیته روانشناسی هیئت پزشکی ورزشی استان گیلان گفت: دیدگاهی نیز اعتقاد دارد که ورزش بهعنوان واسطه و عامل ارتباط بین فرد با خودش یا دیگران است. این شناخت چند جنبه ای می تواند در سازگاری های اجتماعی و شخصیت دخیل باشد.
وی یادآور شد: درباره ارتباط ورزش با صفات شخصیتی، آیزنک با گردآوری لیست مهمی از نتایج تحقیقات ورزش و شخصیت بیان کرد که سه زمینه خوب از شخصیت در رابطه با ورزش از قبیل برونگرایی، روان رنجوری و سایکوتیسم وجود دارد و برخی صفات، حالات و خلق و خوی ارتباط خوبی با رفتار ورزشی دارند.
وی میگوید: «تغییرات ناشی از ورزش در شخصیت بهتدریج و آهسته و پس از سالها روی می دهد، چون ورزش اعمال سیستم عصبی سمپاتیک، انتظارات و ارزشها را تغییر می دهد».
انتهای پیام
نظرات