• سه‌شنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۵ / ۱۳:۴۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 95072716184
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیرعامل راه‌آهن در مراسم امضای قرارداد با ذوب‌آهن:

آماده عقد قرارداد برای 100 هزار تن ریل جدید هستیم

آماده عقد قرارداد برای 100 هزار تن ریل جدید هستیم

مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: متأسفانه صنعت فولاد برنامه‌های توسعه خود را بدون توجه به راه‌آهن تدوین کرده و این بزرگترین ایراد فولاد کشور است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محسن پورسیدآقایی امروز (سه شنبه) در مراسم انعقاد خرید ریل ملی در ذوب آهن اصفهان، اظهار کرد: در این دولت توجه بسیاری جدی به راهآهن شد به طوریکه امروز راهآهن در صدر مسائل توسعه کشور قرار دارد. همچنین مقام معظم رهبری بر این موضوع تأکید داشتند و در سیاست‌های کلی برنامه ششم دو بند از 40 بند اقتصادی به راهآهن اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه باید برای راهآهن مزیت‌های اقتصادی ایجاد شود، افزود: رییس جمهور یکی از برنامه‌های اساسی خود را توجه به راهآهن اعلام کرده است و امیدواریم توسعه راهآهن یکی از یادگارهای این دولت باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مجلس نیز در برنامه ششم به این موضوع توجه کرده است، گفت: امیدواریم در برنامه ششم توسعه راهآهن مسیر روشن و مشخصی داشته باشد.

پورسید آقایی با بیان اینکه همه مسؤولان یکدل به دنبال توسعه راهآهن هستند، اضافه کرد: توسعه کشور بدون توسعه راهآهن امکان پذیر نیست و در تمام کشورهای توسعه یافته به توسعه راهآهن توجه شده است و توسعه صنعتی کشورها در گرو توسعه راهآهن بوده است.

وی ادامه داد: توسعه راهآهن یک کشور لازم و ملزوم توسعه صنعتی و همه جانبه آن کشور است و بحث فولاد بدون توجه به راهآهن نمی‌تواند توسعه یابد اما متأسفانه فولاد برنامه‌های توسعه خود را بدون توجه به راهآهن تدوین کرده و این بزرگترین ایراد فولاد کشور است.

مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران افزود: برای توسعه خطوط راهآهن کشور همه امکانات و تکنولوژی‌ها مانند زیرساختها و سیستم‌های علائم وجود دارد، اما تنها نقطه ضعف، نبود تولید ریل داخلی بود و همچنین به دلیل وابستگی به خرید خارج از کشور و تحریم‌ها و تأمین منابع ارزی و ال سی با مشکلات زیادی در این زمینه مواجه بودیم و برای ما بهتر است ریل مورد نیاز خود را از یک کارخانه داخل کشور تهیه کنیم.

پورسید آقایی اظهار کرد: خوشبختانه شرکت ذوبآهن این همت را داشت که شروع به تولید ریل کند و سالهای بسیاری قرار بود راهآهن جمهوری اسلامی و ذوبآهن اصفهان این ریل را تولید کنند ولی این امر محقق نشد تا در زمان مدیرعامل سابق ذوبآهن این تصمیم گرفته شد و اگر این کارخانه به تولید برسد، قطعاً نیاز کشور توسط ذوبآهن تأمین می‌شود و بازار مناسبی در کشور خواهد داشت.

وی گفت: در حال حاضر این خط تولید ریل نصب شده و آماده تولید است. همچنین تولید آزمایشی نیز انجام شده است. اگرچه به ظاهر کار ساده‌ای به نظر می‌رسد اما در عمل این خط در کارهای فنی نیازمند توانایی و تخصص مهندسین ذوبآهن است و حتماً شدنی است.

مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: امروز اولین قرارداد تولید 40 هزار تن ریل با ذوبآهن منعقد گردید. این کارخانه توانایی تولید ریل U33 را دارد و قرار شد به جای خرید این نوع ریل از خارج کشور، این ریل از ذوب‌آهن خریداری شود.

پورسید آقایی گفت: مطمئن هستیم این ریل با کیفیت و استاندارد مناسب تولید می‌شود و تمام همت دولت در مجموعه‌های وزارت راه و شهرسازی و وزارت صنعت، معدن و ... استفاده از توان داخلی است.

وی ادامه داد: در حال حاضر دولت با تمام جو سازی‌هایی که وجود دارد، این مسیر را به خوبی طی می‌کند. در دوران گذشته که سرشار از پول و ارتباطات ارزی بودیم این اتفاقات انجام نشد. در حالی که امکان تقویت صنایع داخلی وجود داشت. اما در این دولت با وجود تمام مشکلات مالی در صنعت فولاد و راه آهن به این سمت حرکت کردیم و امیدواریم این صنعت تقویت شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: مقرر شد تا پایان سال ذوبآهن ماهانه 10 هزار تن از این قرارداد را تحویل دهد و ما نیز به صورت نقدی خریداری کردیم تا شاهد راه اندازی این خط در ذوبآهن باشیم و پس از این قرارداد نیز آماده عقد قرارداد برای 100 هزار تن ریل UIC60 هستیم. 

پورسید آقایی افزود: برای خریدهای بعدی نیز که دارای حجم بزرگتریم نیز نیازمند همکاری بانکها و تأمین منابع مالی از این طریق هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۱۴:۰۵

معاون نخست وزیر لوکزامبورگ با تاکید بر اینکه این کشور آمادگی تامین مالی و فاینانس پروژه های ایران را دارد، گفت: لوکزامبورگ آماده سرمایه گذاری دربخش فولاد، ICT، لجستیک و فناوری در ایران است. به گزارش خبرنگار مهر، اتین اشنایدر معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد لوکزامبورگ در سمینار لوکزامبورگ و ایران در تهران با اشاره به اینکه طی روزهای اخیر مقامات دوکشور دیدارهایی را با یکدیگر داشته اند گفت: کشور لوکزامبورگ در ایران خیلی شناخته شده نیست اما ما آمده ایم تا با هیات تجاری این روند را تغییر دهیم. وی با اشاره به اینکه کشور ما به عنوان یک فاینانسور معروف است، افزود: ما ۳۰ سال در فاینانس اسلامی تجربه داریم. همچنین در دانشگاه ها، دانشجویانی در این رشته تحصیل می کنند که هم به آنها فاینانس اسلامی و هم فاینانس کشورهای دیگر را آموزش می دهیم. وزیر اقتصاد لوکزامبورگ ادامه داد: این کشور علاوه بر موضوع فاینانس در حوزه های دیگر هم آماده سرمایه گذاری است از جمله صنایع فولاد، همچنین لوکزامبورگ یک هاب در حوزه های ICT، لجستیک و فناوری است.