• سه‌شنبه / ۱۳ مهر ۱۳۹۵ / ۱۷:۲۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95071308486
  • خبرنگار : 71191

امتداد دیوار بزرگ گرگان به هشتمین فصل کاوش رسید

امتداد دیوار بزرگ گرگان به هشتمین فصل کاوش رسید

«هشتمین فصل پژوهش‌های میدانی مشترک باستان‌شناسی دیوار بزرگ گرگان با همکاری باستان‌شناسان ایرانی و محققان بین‌المللی آغاز شد.»

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، «جبرئیل نوکنده»، مدیر پروژه پژوهش‌های باستان‌شناسی دیوار بزرگ گرگان با اعلام این مطلب گفت: در این پژوهش مشترک کارشناسانی از دانشگاه «ادینبورگ» اسکاتلند، پژوهشکده باستان‌شناسی، پایگاه میراث فرهنگی دیوار بزرگ گرگان و اداره کل میراث فرهنگی استان گلستان همکاری دارند.

او افزود: علاوه‌بر محققان ذکر شده، کارشناسانی از موسسات تحقیقاتی بریتانیا، آلمان، فرانسه، روسیه ، گرجستان و ایرلند این پروژه را همراهی می‌کنند.

وی درباره اهداف این فصل از کاوش‌ها گفت: در این فصل، پژوهش‌های میدانی بیشتر متمرکز بر کاوش در قلعه شماره 2 به منظور شناسایی ساختار معماری پادگان‌های وابسته به دیوار بزرگ گرگان، مطالعات باستان‌شناسی منظر در قلمرو شرقی دیوار بزرگ گرگان، بررسی و شناسایی استقرار گاه‌ها در امتداد دیوار بزرگ گرگان است.

«نوکنده» افزود: مطالعات ژئوفیزیک دریایی و باستان‌شناسی زیر آب دریای کاسپین به منظور شناسایی آثار غرق شده در دریا، بررسی ژئوفیزیک برای شناسایی ساختار مدفون‌ و مطالعات جانور باستان‌شناسی  نیز از دیگر اهداف این پژوهش است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون هشت فصل پژوهش‌های مشترک توسط پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، دانشگاه ادینبورگ، پایگاه میراث فرهنگی دیوار بزرگ گرگان و اداره کل میراث فرهنگی استان گلستان انجام شده است، گفت: ده‌ها مقاله در نشریات معتبر علمی داخلی و خارجی منتشر و یک کتاب نیز در این زمینه به چاپ رسیده است که توانسته برخی از رازهای این اثر شگفت‌انگیز را روشن کند.

او بیان کرد: دیوار بزرگ گرگان در حاشیه شرقی دریای کاسپین (مازندران) در جلگه گرگان قرار دارد و با شماره 2345 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

وی افزود: این دیوار نزدیک به 40 قلعه وابسته، تاسیسات، شبکه آبرسانی و سازه‌های آبی و قلعه شهرهای غیر وابسته به خود دارد و از آجرهایی به ابعاد 40 در 40 در 10 سانتیمتر ساخته شده و یکی از بزرگترین پروژه‌های مهندسی امپراطوری ساسانی است.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha