• دوشنبه / ۱۲ مهر ۱۳۹۵ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 95071207290
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی:

دستکاری در ساختارهای اقتصادی عده‌ای را یک‌شبه پولدار می‌کند

دستکاری در ساختارهای اقتصادی عده‌ای را یک‌شبه پولدار می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی با اشاره به برخی مشکلات در ساختارهای اقتصادی گفت: این مساله باعث به وجود آمدن احتکار شده و عده‌ای را در یک شب پولدار یا بی‌پول می‌کند.

محمدحسین روشنک در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه اگر به تولیدکننده داخلی کمک نشود، توان رقابت با تولید‌کننده خارجی را نخواهد داشت، افزود: وضعیت کنونی بازار برنج، روغن نباتی و دیگر کالا‌ها حاصل دستکاری در ساختار‌های اقتصادی است. ضروری است تا اجازه داده شود ساختار‍‌های اقتصادی به شکل خود کار کند.
وی ادامه داد: ما به کمک احتیاج داریم ولی این کمک نباید به صورت آزاد کردن واردات در یک روز و ممنوع کردن آن در روز دیگر باشد. اگر این روند ادامه یابد، عده‌ای سود‌های کلان و عده‌ای ضرر‌های زیادی می‌کنند و این حرکت اقتصادی سالم و درست نیست.
روشنک با اشاره به اینکه نباید هزینه‌ها را بر مصرف‌کننده تحمیل کرد، اظهار کرد: با تحمیل هزینه زمان تولید، قیمت تمام شده تولید کالا و خدمات بالا می‌رود. هم‌اکنون این رقم در کشور ما نزدیک به دو برابر میانگین کشور‌های جهان است.
وی دستکاری در سیستم‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را حلال مشکلات گروه‌های تجاری محدود در کوتاه‌مدت دانست و یادآور شد: این دستکاری‌ها در درازمدت تاثیر مشابهی ندارد و مشکلات بزرگی را که هم‌اکنون قابل پیش‌بینی نیست را به وجود می‌آورد. 
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی تاکید کرد: دولت و مجلس باید مقدار دقیق تفاوت قیمت تمام شده برنج کشور را نسبت به برنج کشور‌های پاکستان، هند و... اعلام کند و نباید به دلیل بیشتر بودن آن، واردات را ممنوع و مدتی بعد دوباره آزاد کند. این مساله باعث به وجود آمدن احتکار شده و عده‌ای را در یک شب پولدار یا بی‌پول می‌کند.
روشنک در خصوص کمک دولت به کشاورزان تصریح کرد: چون مابه‌التفاوت قیمت تمام شده کالایی مانند برنج از کشور‌های دیگر که مبدا واردات هستند، مبلغی بیشتر است، دولت باید این مبلغ را از واردات دریافت کرده و در مقابل به صادرات و تولید کالا یارانه دهد، سپس واردات و صادرات را در صورتی که بر اساس ضابطه باشد آزاد بگذارد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان بیان کرد: به بهانه حمایت از کشاورز مقداری پول بابت واردات کالا اتخاذ می‌شود اما به جای کمک به کشاورز وارد خزانه دولت می‌‍شود.
وی خاطرنشان کرد: دولت باید یک مبنا را درنظر گرفته و از واردکننده منابعی را بگیرد و آن منابع از برنج وارداتی را که مصرف‌کننده باید پرداخت کند در قالب‌های متفاوتی به برنج‌کار کمک کند اما در ساختارها دستکاری نکند زیرا عاقبت خوشی ندارد.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha