محمدرضا پوینده در گفتوگو با ایسنا درباره جزییات این واگذاری که امروز (دوشنبه 12 مهر) با شرکت اوراسیا تفاهمنامه آن امضا میشود، گفت: طبق این تفاهم نامه، کارشناسان ما در یک بازه زمانی سه تا شش ماهه، ۲۰ بنای تاریخی را شناسایی میکنند تا برای مرمت و در نهایت برای بهرهبرداری در زمان مشخصی به این شرکت چینی واگذار شود.
او درباره علت واگذاری خارج از مزایده این ۲۰ بنای تاریخی توضیح داد: این فراینده در صندوق احیاء پیشبینی شده که در صورت اعلام آمادگی و توانمندی سرمایهگذار خارجی، خارج از مزایده تفاهم و واگذاریها انجام شود. البته این امکان فقط به سرمایهگذارانِ خارجی محدود نشده و اگر شرکتهای داخلی توانمندی لازم را داشته باشند که مثلا ۲۰ بنای تاریخی را "یکجا" مرمت و آماده بهرهبرداری کنند، حاضریم با آنها نیز وارد چنین فرایندی شویم و خارج از مزایده واگذاریها را انجام دهیم.
پوینده ادامه داد: این ۲۰ بنای تاریخی هنوز مشخص نشدهاند، فقط شرکت چینی برای بهرهبرداری این تعداد بنای تاریخی در ایران اعلام آمادگی کرده است. ما باید امکانسنجی و نیازسنجی داشته باشیم و شهرها و بناها را مشخص کنیم و به شرکت اوراسیا اطلاعات بدهیم تا آنها هم بررسی های میدانی خود را انجام دهند و کار شروع شود.
وی افزود: فرآیند واگذاری این بناهای تاریخی به شرکت چینی دقیقا مطابق رئوس تعیین شده است و خارج از مزایده بودن این واگذاری باعث تغییر شرایط نمیشود.
او جزییاتی از این شرکت چینی مشخص نکرد و فقط گفت: اوراسیا یک شرکت بزرگ چینی است که توانمندی لازم ر ا در این زمینه دارد. این شرکتی است که تصمیم گرفته در حوزه گردشگری ایران سرمایهگذاری کند. به زعم ما، شرکتی که میخواهد چنین سرمایهگذاریهایی را انجام دهد، الزاما نباید پیشینه مرمت داشته باشد، چون طرح مرمت را که مشاور داخلی تهیه میکند. مرمت هم با همکاری پیمانکار داخلی انجام میشود و این شرکت فقط سرمایهگذاری میکند.
او درباره سرمایهگذاری سایر کشورها در بناهای تاریخی زیر نظر صندوق احیا با توجه به دیدارهای توجیهی که با برخی سفرای کشورهای خارجی مقیم ایران داشته است، اظهار کرد: مذاکراتی درحال انجام است و سفیر هند تاکنون مشتاقترین بوده است تا از تجربه ما برای مرمت بناهای تاریخی آن کشور استفاده کند. البته ما دنبال اعزام سرمایهگذار به هند نیستیم، اما در حوزه مرمت میتوانیم با آن ها مشارکت داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات